GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι οίκοι αξιολόγησης τρομάζουν τα κράτη και τις αγορές μετοχών...

Σε ένα “ θολό ” σκηνικό ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης  εβδομάδας για τις αγορές μετοχών. Τις τελευταίες δύο ημέρες υπ...

Σε ένα “θολό” σκηνικό ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης  εβδομάδας για τις αγορές μετοχών. Τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρχαν φήμες ότι θα υποβαθμιστεί η Γαλλία και θα χάσει το “ΑΑΑ”. Τελικά, αργά το βράδυ ο επενδυτικός οίκος Fitchάφησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Γαλλίας με το “ΑΑΑ”, αλλά ταυτόχρονα υποβάθμισε σε αρνητικό το “outlook” της χώρας. Επιπλέον, η Fitchπροειδοποίησε με υποβάθμιση σχεδόν την μισή Ευρώπη και συγκεκριμένα την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία καθώς και την Σλοβενία.
Μέσα σε αυτό το...
κλίμα τρόμου ο Nikkeiκατάφερε νωρίς το πρωί να κλείσει με οριακά κέρδη 0,29% στις 8401,72 μονάδες. Στην Ευρώπη είχαμε πολλές αλλαγές προσήμων πάνω και κάτω από το μηδέν. Τελικά , η “μπίλια” έκατσε για τους βασικούς δείκτες στην Ευρώπη στο «κόκκινο» και έκλεισαν με μικρές απώλειες.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε θετικό έδαφος είχαν ξεκινήσει οι βασικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Μετά από το νέο “καμπανάκι” της Fitch, περιόρισαν δραστικά τα κέρδη τους, με τον DowJonesνα περνάει σε αρνητικό έδαφος. Η επόμενη εβδομάδα είναι μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και η στατιστική ανάλυση για τον S&P 500 είναι θετική. Μένει να φανεί εάν επιβεβαιωθεί η προϊστορία για τον δείκτη ή δεν τα καταφέρει υπό το βάρος της Ευρωπαϊκής κρίσης και τις τελευταίες εξελίξεις με τις αξιολογήσεις των κρατών καθώς και των τραπεζών.
Το Ευρώ ολοκλήρωσε την εβδομάδα με σημαντικές απώλειες και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα οριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1,30. Ο Χρυσός στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας προσπάθησε να αντιδράσει θετικά και πλησίασε τα 1600 δολάρια. Ενώ, το Πετρέλαιο έκλεισε οριακά θετικό λίγο κάτω από τα 94 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ μέχρι τα μισά της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη, αλλά από εκεί και μετά πέρασε σε αρνητικό έδαφος και έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 655,91 μονάδες. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε και έφτασε τα 49 εκ ευρώ.Σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος που υποχώρησε κατά 3,83% , με τις μετοχές της ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ να κλείνουν στο “LimitDown” .
GSTA/EKTA

1 σχόλιο

  1. Οι αξιολογητές των οίκων αξιολόγησης χρειάζονται, με απόφαση του Ομπάμα, να αξιολογήσουν για καμιά 15ριά χρόνια το Γκουαντάναμο, ώστε να αφήσουν ήσυχους τους λαούς.
    Ποιος έχει αμφιβολία ότι εάν στη θέση του Ομπάμα ήταν ο Πούτιν, οι αξιολογητές μαζί με τους οίκους τους, θα "παραθέριζαν" στο Γκουαντάναμο το αντίστοιχο της Σιβηρίας;
    Ο Ομπάμα, όμως, δεν τολμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση