GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα συμβεί στη δραχμή σε περίπτωση διάσπασης της Ε.Ε...

Από το  sofokleous10.gr H Nomura δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που προβλέπει την πορεία των νομισμάτων κάθε χώρας της Ευρωζώνη...

Από το sofokleous10.gr

H Nomura δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που προβλέπει την πορεία των νομισμάτων κάθε χώρας της Ευρωζώνης σε περίπτωση που το ευρώ διασπαστεί. Σύμφωνα με την ανάλυση σε πέντε χρόνια από σήμερα, εαν η Ευρωζώνη διασπαστεί, τότε το νέο νόμισμα της Ελλάδας θα είναι στο 0,57 έναντι του δολαρίου, από 1,34 που είναι αυτή την στιγμή. Αντίστοιχα μεγάλη υποτίμηση θα έχουμε στο πορτογαλικό και στο ισπανικό νόμισμα. Η μόνη χώρα που θα δει το νέο νόμισμα της να έχει ανατιμηθεί, θα είναι η Γερμανία, κατά 1,30%.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ελλάδα θα βρεθεί με ένα νόμισμα το οποίο θα είναι περίπου κατά 60% υποτιμημένο έναντι του σημερινού της και...
το πιο φθηνό νόμισμα μεταξύ των 17 της σημερινής ΕΕ.
Από την ανάλυση της Nomura φαίνεται πως ένα γερμανικό νόμισμα δε θα ανατιμηθεί άμεσα όσο φημολογείται χωρίς αυτό να αποκλείει περαιτέρω ανατίμηση του στο μέλλον. Έτσι, κατ' αρχή οι γερμανικές εξαγωγές δε θα δεχόταν όσο μεγάλο πλήγμα υπολογίζεται με βάση προηγούμενες δηλώσεις αναλυτών και ιδίως πολιτικών.
Με βάση τις προβλέψεις της Nomura μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι στην περίπτωση εξόδου απ' το ευρώ η Ελλάδα θα έκανε επιτόπου περισσότερο από το διπλάσιο της υποτίμησης που της ζητήθηκε με βάση το αρχικό σχέδιο του ΔΝΤ και θα μπορούσε άμεσα και χωρίς νέα μέτρα να πετύχει τους στόχους της.
Επιπλέον, αν κρατούσε το δίκαιο των ομολόγων της στο ελληνικό θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια σειρά πλεονεκτημάτων της και με σωστή δημοσιονομική και αναπτυξιακαή πολιτική να είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι τα τελευταία 40 χρόνια μέχρι το 2020, τόσο οικονομικά όσο δημοσιονομικά αλλά και πολιτικά.

11 σχόλια

  1. ΣΕΛΔΑ {1}..

    Άντε!! τα λένε επιτελούς ότι θα πάρουν τα @@@@@@@@@@@ όλων μας οι τοκογλύφοι;

    {Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιγνίδι, ποτέ Βούδας ποτέ Κούδας, πότε Ιησούς κι’ Ιούδας }μας το τραγούδαγε ο συχωρεμένος ο Μανώλης ο Ρασούλης... Όλοι αυτοί που στηρίζουν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.. Η φοβούνται που τους επικίνδυνους να ηγούνται Η τα περνούνε κάτω από το τραπέζι!!

    Ας μας πούνε τι να περιμένει ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ ,ένας άνεργος που είναι 63-65 ετών; Ένα νέο άνεργο παιδί με πτυχία!!!! από τα ακόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.ΓΟΣ, , της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;
    Και τώρα κάτι δεινόσαυροι σαν τον κ. Πάγκαλο, κ. Απόστολο Κακλαμάνη!! Θέλουν να μας πείσουν ότι Δεν έπαιρναν χαμπάρι, για τον σύντροφο Μαντέλη , Πάχτα, Μανίκας - Νεονάκης : που με βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, το 1999!!! Για τον Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES που κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού!!!! Τίποτα..
    Για το διάστημα 1985-1988 στο οποίο ο κ. Σήφης Βαλυράκης που διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του {οικογενειακού ομίλου} Brodyn!!!. Και χιλιάδες αλλά μέχρι τις τέτοια της από οφ σορ του Βουλγαράκης ..Δεν είπανε ποτέ που πήγανε αυτά τα λεφτά, από τα εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς που ήταν τα συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ…Ποίοι είναι αυτοί που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη ΖΗΜΕΝΣ; υπουργοί των κυβερνήσεών τους!! που προώθησαν σε αυτή με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις και οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν.
    Οι μίζες τους λένε ότι είναι, περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΗΜΕΝΣ , των άλλων εταιρειών που πήραν δουλειές στη χώρα μας; και τώρα ζητάμε οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τον τελικό λογαριασμό να τον πληρώνουν οι πολίτες ,και οι φορολογούμενοι οι καταναλωτές.. Το Δημόσιο υπέστη ανυπολόγιστη βλάβη. Η πολιτική ζωή ευτελίστηκε. Οι αφανείς χρηματοδότες έγιναν οι managers των πολιτικών μας ,ΦΤΟΥ ΤΟΥΣ.. Και τώρα μερικά από αυτά Γομάρια που είναι στην Βουλή , οι ίδιοι είναι μέσα στην βουλή κατά 80% ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίζουν ψηφίζουν και για την ζωή μου- μας!!!




    Μπούτζουκας Θ. Τ Ηράκλειο Κρήτης …Ξαναγράφω ότι το όνομα του το γράφω ώστε να προφυλάξω το Σαϊτ , αλλά και όποιος θέλει να το αναδιοσιευση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σελιδα [2}

    Ο αυριανός μαλάκας που θα θέλει να ήγατε στους Μαλακές ο κ. Βενιζέλος ΠΈΡΑΣΕ ΈΝΑ ΝΟΜΌ περί μη ποινικής ευθύνης Υπουργών και βοήθησε για την παραγραφής που ΌΛΩΝ ΑΥΤΏΝ και τους οδήγησε στην ατιμωρησία και στο φαγοπότι ;. Οι ποινικές διατάξεις της χώρας μας για την αντιμετώπιση των οικονομικών εγκλημάτων δεν επαρκούν για τη διαπίστωση εμπλοκής πολιτικών ή κομμάτων σε αυτά…ΧΑΪ ΧΕΡ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ.. Έτσι γινόταν και γίνονται οι μαϊμούδες από την παρέας .. Ένα ενδεικτικό απλό παράδειγμα Π.Χ πολύτεκνος είναι ο κ. Βαρδιλογιάννης ,αλλά πολύτεκνος είναι και ο Αργύρης που ΧΡΌΝΙΑ τώρα ζει με χαμηλά του εισοδήματα και την βγάζει και με φιλανθρωπίες. Ερωτώ τώρα τα ΓΟΜΆΡΙΑ, που μας λένε ότι λυπούνται για τον θάνατο μας, ΌΤΑΝ περνούνε Οριζόντια μέτρα και κόψουνε, η μειώσουνε το επίδομα του πολυτέκνου θα έχει την ίδια επίπτωση στην ζωή του κ. Βαρδινογιάννη , όπως και στην ζωή του Αργύρη, και του ΚΆΘΕ ΑΡΓΥΡΉ;…Ο κ. Σοϊμλπερ ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είναι άτομο ΑΜΕΑ , για να μην παρεξηγηθεί ο κάθε κ. Βαρδιλογγιάνης , αν του κόψουνε ΟΛΑ τα κοινωνικά επιδόματα, θα έχει την ίδια επίπτωση με τον φουκαρά τον Ανδρέα και αυτός κάθετε σε καροτσάκι γιατί έτσι γεννήθηκε αλλά ο πατέρας του είναι ένας ΦΟΥΚΑΡΑΣ κουλουράς!!! Όλα αυτά θα έπρεπε να συζητάνε όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτους του πολιτικούς .. ΌΧΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΔΏ, ΣΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ ΜΜΕ ΜΕΚΑ ΚΑΙ ΣΚΑΪ ΌΤΙ ΛΥΠΟΎΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!! Ακούσατε έναν κέρατα από αυτούς που νομίζουν ακόμα ότι ΚΥΒΕΡΝΆΝΕ να έχει πάρει δημόσια θέση στης συνόδους κορυφής της Ε.Ε;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
    Θέτουν μόνο στόχους έχουν κάνει ένα απέραντο σκοπευτήριο την Ε.Ε με στόχο τους ανθρώπους .. Ο Στόχος τους ΣΉΜΕΡΑ είναι το κομπόδεμα της Ελληνικής οικογένειας ,οι μικρόκαταθεσεις των 10.000-20.000 ευρώ ,που έχει η κάθε Ελληνική οικογένεια ,για μια ώρα ανάγκης, η χαράς, ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στους μικροκαταθέτες, όπως στην Αργεντινή.. Το ότι θα καταφέρουν να τα πάρουν όλα είναι σίγουρο 100.000% .. Το πώς ; πάρα πολύ εύκολα , κόβοντας χρήματα από τους μισθούς ,από συντάξεις, από μεροκάματα, από επιδόματα , από υγεία , από παιδία κ.τ.λ και βάζοντας φόρους και χαράτσια.. Αυτά συνεπικουρούμενα και με την αύξηση όλων τον κοινωνικών αγαθών και των τροφίμων, με το πρόσχημα ότι αυτό γίνετε ώστε να μας σωθούν τα ΓΟΜΑΡΙΑ μένοντας στο ευρώ και στην Ε.Ε …Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρευστό σε τράπεζες άνω των 150.000 - 200.000 ευρώ και αυτοί που τα έχουν ακόμα εδώ μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού .. ΟΧΙ ότι δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ !!! ΛΕΦΤΑ υπάρχουν και πολλά μάλιστα ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ αλλά είναι ΟΛΑ στο εξωτερικό!!! Από ς αυτούς τρώνε χρόνια τώρα την Ελλάδα μας ..αυτό βέβαια το έκαναν και όλοι οι ταγοί της Ε.Ε , που μας λένε σήμερα ότι το πρόβλημα είναι συστηματικό.!!

    Μπούτζουκας Θ. Τ Ηράκλειο Κρήτης …Ξαναγράφω ότι το όνομα του το γράφω ώστε να προφυλάξω το Σαϊτ , αλλά και όποιος θέλει να το αναδιοσιευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕΛΙΔΑ{3}

    Ένα μυστικό που το κρατάνε καλά κρυμμένο είναι ο υποηχητικό μήνυμα που μας περνάνε από τα ΜΜΕ που είναι δικά τους ΜΕΚΑ και ΣΚΑΪ τον φόβο!!! Τι κάνει ο Φόβος στον απλό άνθρωπο σήμερα ; τον κάνει να ΦΟΒΑΤΑΙ, να μην τους κόψουν το ρεύμα , μην τους πάρουν το σπίτι , την γη τους , να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του, ενώ στη ΟΥΣΊΑ ήδη τα παίρνουν με χειρουργικούς τρόπους , από τους φόρους από τα χαράτσια που θα συνεχίζουν να βάζουν ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ έτσι το κομπόδεμα κάποια ώρα θα τελειώσει, ώστε να αρχίσουν τις κατασχέσεις..

    Όλοι όσοι έχουν σήμερα ένα κομπόδεμα από χρόνια εργασία το χαλάνε, για πληρώνουν φόρους, χαράτσια, δάνεια, τις σπουδές των παιδιών τους , τρόφιμα κ.τ.λ με αυτόν τον τρόπο γίνονται κάθε ημέρα εκατομμύρια ευρώ αναλήψεις από τους μικροκαταθέτες, χρήματα που είχε μαζέψει η κάθε οικογένεια με αίμα ΑΥΤΆ ΘΈΛΟΥΝ ΤΏΡΑ …. Όταν ΟΜΩΣ τελειώνουν και αυτά τα αποθέματα και έχουν περάσει στα χέρια τους ακόμα και το τελευταίο ευρω , οι πρώτοι που θα φάμε την μεγάλη φάπα στην Ε.Ε θα είμαστε εμείς για παραδειγματισμό , θα Σας πουν προσπαθήσαμε να ΣΑΣ σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε!! Γιατί εγώ δεν θα τους δώσω το δικαίωμα και την χαρά να μου το πουν , έχω βάλει και εγώ τους ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΟΥ .. Ακούσατε κανένα από αυτούς που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους ΣΗΜΕΡΑ να μας πει ότι υπάρχει πλάνο Β! ούτε θα ακουστέ θα ακούτε μόνο τρόμολαγνεία ..Η χώρα πάει να γίνει το κανονικό μπουρδέλο της Ευρώπης με σεξοτουρισμό ….Δεν τα βλέπετε δεν τα διαβάζετε ,και αυτό θα σας το λένε Ανάπτυξη ,όχι όμως για εμένα ένα Αρκάδι έχω δικαίωμα να τους κάνω..
    Υ. Γ … Τα χαράτσι στο ρεύμα δεν το πληρώνω , το ρεύμα που κατανάλωσα ναι να το πληρώνω ,αλλά χαράτσια ΟΧΙ ακόμα και να είχα χρήματα , ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΓΟΜΑΡΙΑ ,ΜΑΛΑΚΕΣ και με κανόνες οριζόντια καθεστώσα εγώ δεν θα πληρώσω ,…Αν όποιοι έλθουν να μου το κόψουν θα του πω να φύγουν , αν δεν φύγουνε κακό του κεφαλιού τους, θα τον τουφεκίσω όπως σας το γράφω .. Η ημερομηνία τελειώνει σε 25 με 30 Ιανουαρίου του 2012 ,έχω μέσα στο ψυγείο μου τα φάρμακα και την ινσουλίνη μου –κάνω 90 μονάδες την ημέρα , αν είναι να πεθάνω από τον διαβήτη και από φόβο εγώ δεν θα τους κάνω την χάρη, γιατί εγώ έχω 67% αναπηρία και δεν εξαιρούμαι ..
    ΕΤΣΙ μάλλον λέω αν είναι να πεθάνω λέω να πάρω και παρέα μαζί να πεθάνομε ένα δυο ΓΟΜΑΡΙΑ-ΜΑΛΑΚΕΣ- παρέα … Λυπάμαι για το σκληρό μέτρο που αναγκάζομαι να πάρω, αλλά έτσι μπορεί να σωθούμε και να μείνομε και στο ευρω, αν φεύγομε για τον άλλο κόσμο σιγά σιγά εμείς που δεν έχομε να προσφέρουμε άλλα χρήματα δεν θα ήταν μια καλή μαθηματική πράξει ρε ΓΟΜΑΡΙΑ;;; Και μην μου πει κανείς ότι η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία ,γιατί θα τους ΔΥΣΤΗΧΟΣ όμως πάντα πεθαίνει !!! άρα τι τελευταία τι πρώτη : ΕΕΕΕ::

    Μπούτζουκας Θ. Τ Ηράκλειο Κρήτης Ξαναγράφω ότι το όνομα του το γράφω ώστε να προφυλάξω το Σαϊτ , αλλά και όποιος θέλει να το αναδιοσιευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί προβλέπει η νέα συνθήκη της Ε.Ε.

    - Δονητές στην ΝΕΤ !!!
    __________________________________


    Το ονοματάκι της είναι Μαριλένα Κατσίμη.
    Δημοσιογράφος αλλά όχι απλή.
    Σούπερ κουλτουριάρα που στον ελεύθερό χρόνο που της αφήνει η παρακολούθηση Σινεφίλ ταινιών κάνει και το ρεπορτάζ των διεθνών θεμάτων στην ΝΕΤ.

    Σήμερα λίγο μετά την ενάτη πρωινή φρόντισε να εκπαιδεύσει όσα παιδάκια ήταν σπίτι καθώς και όσους ηλικιωμένους παρακολουθούν την κρατική τηλεόραση , για το πόσο απελευθερωμένες είναι στο SEX οι Γαλλίδες εμπλουτίζοντας το ρεπορτάζ της με καταπληκτικές εικόνες από sexy εσώρουχα και ερωτικά βοηθήματα!!!

    Όμορφοι χρωματιστοί δονητές παρέλασαν από την οθόνη της ΝΕΤ....
    Ποιος θα την ελέγξει ;;;
    ΚΑΝΕΙΣ....

    Ο κ. Γερουλάνος ελπίζω να είναι ευχαριστημένος για την "προοδευτικότητα" της Κρατικής Τηλεόρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    http://www.livestream.com/epamwebtv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που ο ΚΑΜΜΕΡΟΝ διαχώρισε την θέσει του!!! Αυτό τους πόνεσε Μερκελ και Σαρκοζι ΓΙΑΤΊ ΜΠΟΡΕΊ ΤΟ ΜΈΛΛΩΝ Η ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!! ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΙΛΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΏΣΤΕ ΝΑ
    ΧΕΙΡΙΣΤΟΎΝΕ ΕΘΝΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ , ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΎΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ....ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΟΜΑΡΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΥΓΕΤΕ ME TA ES ES ...ΕΚΛΟΓΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΖΟΥΚΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ;
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
    http://press-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_9481.html

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΖΟΥΚΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

    http://www.opengov.gr/minlab/?c=731

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sofokleous:

    τι πινεις
    και δεν μας δινεις;

    ακου ερωτημα!
    ποια δραχμη;

    Ευρω εχουμε τωρα και ευρω θα εχουμε για ΠΑΝΤΑ


    εντε φαε καμια-δυο-τρεις πιτσες
    απο τις μεγαλες ντε
    και καμια απανακοπρασοτυροπιτα
    πιες και κανενα κουβα μπυρες
    μπας και σουρθει η λογικη σου στα ισια
    και μετα τα λεμε


    αντε τωρα για φαϊ
    φαε φαε φαε
    μεχρι να σκασεις
    ειναι το μονο που αξιζει
    για να ζεις

    φαϊ
    αααχχχ
    φαϊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον ΠΑΣΟΚο Σάλλα βρίσκει στέγη ο φυγαδευθείς το 1989, Ρουμελιώτης
    Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς αναλαμβάνει ο Π. Ρουμελιώτης ο οποίος ως γνωστόν το 1989 δεν δικάστηκε για το σκάνδαλο Κοσκωτά μιας και φρόντισε ο Παπανδρέου να τον φυγαδεύσει στην Ευρωβουλή και να έχει ασυλία

    Καθήκοντα αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς (μη εκτελεστικό μέλος) αναλαμβάνει, από την 1η Ιανουαρίου 2012, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
    Ο κ. Ρουμελιώτης, υπό την ιδιότητά του αυτή, θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων (Risk Management Committee), μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και συγχρόνως, ως οικονομικός σύμβουλος διοίκησης, θα εποπτεύει και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις του ομίλου.

    Ο κ. Ρουμελιώτης διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, υπουργός Εμπορίου, Εθνικής Οικονομίας και ευρωβουλευτής, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο αποχωρεί στο τέλος του έτους. [Μούγγα το πράσινο ΑΠΕ για το σκάνδαλο Κοσκωτά]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι δεδομένο ότι θα πάμε σε εθνικό νόμισμα (δραχμή) όπως όλες οι χωρες της ευρωζώνης καθώς η Γερμανία δεν δεχεται το ενιαιο νομισμα και αντιμετωπίζει το ευρω ως νεο μάρκο. Επιπλέον όλες οι χωρες της ευρωζωνης πλην της Γερμανίας ζημιώνονται από το σκληρό ευρώ.
    Εκτός αν η Γερμανία θυσιασει την ευημερία της για να σωσει την ευροζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση