GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετσάλνικος: Εδώ και τώρα εξουσιοδοτήσεις από τους βουλευτές για τους λογαριασμούς στην Ελβετία!...

Από το  Γραφείο Τύπου της Βουλής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Κυρίε...

Από το  Γραφείο Τύπου της Βουλής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να κάνω μια παρέμβαση, παίρνοντας αφορμή και από τις τοποθετήσεις συναδέλφων από διάφορες πτέρυγες.
Την περίοδο αυτή διακυβεύεται η ίδια η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και η διαφύλαξη αυτού που ως τώρα επετεύχθη (τα δύο αυτά χρόνια), δηλαδή η διασφάλιση της χώρας από την εθνική καταστροφή. Αυτό είναι...
το μείζον διακύβευμα.
Η ολική απώλεια, η ολική καταστροφή απεφεύχθη κυρίως χάρη στις δυσβάστακτες θυσίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ιδιαίτερα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.
Κανείς μας δεν είναι υπερήφανος κανείς μας δεν επιχαίρει για σκληρές αποφάσεις που πάρθηκαν προκειμένου να μειωθούν γρήγορα και δραστικά τα ελλείμματα.
Κανείς μας δεν είναι υπερήφανος για τις αρνητικές συνέπειες της περιοριστικής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, για μέτρα, οδυνηρά σε πολλές περιπτώσεις αλλά αναγκαία για να μην εκραγεί πριν από δύο χρόνια και μετά η βόμβα του ελλείμματος 36 δισ. και του δημόσιου χρέους που κάλπαζε αχαλίνωτα.
Και όλα αυτά μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης, που δημιουργούσε η αναβλητικότητα, η ατολμία και η έλλειψη οράματος για την Ευρώπη από τους ηγέτες των μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης.
Ο προϋπολογισμός που συζητάμε δεν είναι εύκολος, δεν είναι και αυτός ευχάριστος.
Είναι προϋπολογισμός ανάγκης. Είναι προϋπολογισμός που πρέπει να διασφαλίσει ακόμη και την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Έχει δύσκολους στόχους.
Περιέχει όμως και μια αχνή έστω ελπίδα: τη δημιουργία για πρώτη φορά πρωτογενών πλεονασμάτων, εφ’ όσον υλοποιηθεί όπως προβλέπεται.
Ο προϋπολογισμός όμως δεν απαντά από μόνος του στο πιο σημαντικό - κατά την άποψή μου - ζητούμενο, δηλαδή στην ουσιαστική προώθηση της δικαιοσύνης στον καταμερισμό των βαρών.
Είναι αλήθεια ότι τους προηγούμενους μήνες με αποφάσεις που πήραμε σ’ αυτήν την αίθουσα, έγιναν σημαντικά βήματα, όπως της ποινικής δίωξης της μεγάλης φοροδιαφυγής, της άρσης του τραπεζικού απορρήτου, καθώς και του ελέγχου ενδεχόμενων φορολογικών υποχρεώσεων όσων εξήγαγαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί χωρίς καθυστέρηση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.
Πολλαπλασιάζονται οι φωνές που λένε «όχι άλλους φόρους». Συμφωνούμε όλοι.
Αλλά είναι άλλο πράγμα η μη επιβολή νέων φόρων και άλλο η σύλληψη της φοροδιαφυγής που εξακολουθεί να ανθεί στη χώρα μας.
Η σύλληψη της φοροδιαφυγής και πάνω απ’ όλα η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών είναι η πιο σημαντική διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης σε καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα.
Γι αυτό και απευθύνομαι προς την Κυβέρνηση, τους Υπουργούς (όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση) αλλά και προς τους 3 αρχηγούς των κομμάτων που την στηρίζουν και με έμφαση υπογραμμίζω την ανάγκη να έλθει προς συζήτηση και ψήφιση τώρα το φορολογικό νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί επί τέλους ένα εθνικό φορολογικό σύστημα, δίκαιο, αποτελεσματικό, αντιγραφειοκρατικό, αναπτυξιακό.
Τώρα πρέπει να γίνει αυτό.
Τώρα και εδώ, σ΄ αυτή τη Βουλή να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε. Να εφαρμοσθεί και ν΄ αποδώσει χωρίς καθυστέρηση.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται έντονα το πολιτικό σύστημα, η αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών, του πολιτικού κόσμου που λειτουργεί στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.
Η ανάκτηση της αξιοπιστίας εξαρτάται πρωτίστως από εμάς.
Ειλικρίνεια, σοβαρότητα, συνέπεια λόγων και έργων, προσήλωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και πάνω απ΄ όλα διαφάνεια, κρυστάλλινη διαφάνεια σε κάθε τι που μας αφορά, πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε στιγμή τη συμπεριφορά μας, τις πράξεις μας.
Όλα αυτά είναι δική μας ευθύνη.
Θα ήταν όμως στρουθοκαμηλισμός αν παραβλέπαμε το γεγονός ότι με ιδιαίτερη ένταση και επιμονή καλλιεργείται, κλίμα απαξίωσης συλλήβδην θεσμών και προσώπων.
Γενικευμένοι αφορισμοί, ψευδείς ισχυρισμοί, ισοπεδωτικές λογικές, άκριτα αναπαραγόμενες φήμες και υπονοούμενα στοχεύουν και συμβάλλουν στην απαξίωση συλλήβδην της πολιτικής και των πολιτικών.
Και ο πολιτικός, ο Βουλευτής, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού που βρίσκεται συνεχώς σε θέση απολογούμενου, που δέχεται επιθέσεις απλά γιατί είναι πολιτικός, που αντιμετωπίζεται με καχυποψία γιατί ασχολείται με τα κοινά, που δεν έχει τον τρόπο να αντικρούσει άδικες επιθέσεις, να υπερασπισθεί την αλήθεια, διατρέχει τον κίνδυνο να ενεργεί κάτω από το κράτος του φόβου, διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει ευάλωτος.
Σημείωσα το παράπονο συναδέλφων που είπαν ότι η κοινή γνώμη θεωρεί ότι η Βουλή και οι Βουλευτές δεν συμμετέχουν στις θυσίες.
Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά.
Μειώσαμε τον Προϋπολογισμό της Βουλής από τα 222 εκατομ.€ (που ήταν το 2009) σε 171 εκ. € για το 2012.
Κάναμε περικοπές και μειώσεις 51 εκ. €, ήτοι κατά 23,5%.
Ο Προϋπολογισμός της Βουλής, το σύνολο του κόστους της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας ανέρχεται στο 3 τοις χιλίοις του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Οι περικοπές οφείλονται τόσο σε μειώσεις των δαπανών για αμοιβές των Βουλευτών και των συνεργατών μας, των υπαλλήλων της Βουλής, όσο και σε μειώσεις των λειτουργικών εξόδων.
Έχω επανειλημμένα δημόσια καταθέσει στοιχεία για την συμμετοχή των Βουλευτών στις θυσίες και τα βάρη.
Οι πραγματικές αμοιβές των Βουλευτών έχουν μειωθεί πάνω από 45%, μετά από αποφάσεις μου, αλλά και ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.
Μειώθηκε η Βουλευτική αποζημίωση - επιδόματα - και καταργήθηκαν ολοσχερώς τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών.
Αποφασίστηκε η μη καταβολή μιας ολόκληρης μηνιαίας αποζημίωσης.
Επιβλήθηκαν κρατήσεις 3% υπέρ των ανέργων και του Τ.Πρ.Δ.Υ..
Επιβλήθηκε εισφορά αλληλεγγύης, που καταβάλλεται από τους Βουλευτές με συντελεστή 5% επί του εισοδήματος. Συντελεστής που είναι ο υψηλότερος από κάθε άλλο φορολογούμενο (Γενικό Σύνολο 46.000 ευρώ ετησίως).
Γνωρίζετε ότι οι μηνιαίες αποδοχές σας, όπως αποτυπώθηκαν ήδη στο εκκαθαριστικό αυτού του μήνα είναι κάτω από 4.000€ (για όσους δεν έχουν δάνεια).
Ο Βουλευτής πρέπει να καλύψει τα ενοίκια των γραφείων του στην εκλογική του περιφέρεια, τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων του, την βενζίνη για τις μετακινήσεις του-και να καλύψει βέβαια και διάφορα άλλα έξοδα που προκύπτουν από την άσκηση του λειτουργήματός του.
Από την Βουλευτική αποζημίωση κανείς δεν γίνεται εύπορος, κανείς δεν μπορεί να κάνει περιουσία.
Θυμίζω επίσης στο σημείο αυτό, επειδή συχνά στοχοποιούνται και αυτοί, ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής συμμετέχουν όπως όλοι οι άλλοι στις θυσίες.
Οι αποδοχές τους έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις που φθάνουν και στο 35% · και φυσικά είναι ανοησίες οι ισχυρισμοί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν 15 ή 16 μισθούς.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε επίσης ότι, οι υπάλληλοι της Βουλής δεν έχουν το σύνηθες ωράριο των άλλων υπηρεσιών (απογευματινές/βραδινές συνεδριάσεις, συνεδριάσεις ακόμα και το Σαββατοκύριακο, λειτουργία επιτροπών πρωί/απόγευμα).
Θα κλείσω αυτή την παρέμβασή μου επανερχόμενος στο θέμα της διαφάνειας που είναι προϋπόθεση για την ποιότητα της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας και θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο.
Όπως θα θυμάστε από τον Ιούλιο του 2010 είχα προτείνει σ’ αυτήν την αίθουσα να αναρτάται το δημοσιευόμενο πόθεν έσχες των πολιτικών και στο διαδίκτυο.
Είχα ζητήσει και τη γνώμη του τότε Προέδρου της Αρχής Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (του κ. Γεραρή) ο οποίος μεταξύ άλλων μου απάντησε ότι χρειαζόταν και ρητή νομοθετική ρύθμιση.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση (του κ. Γεωργίου Παπανδρέου) έφερε στις αρχές του καλοκαιριού εφέτος το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εδώ.
Η επιτροπή ελέγχου του Πόθεν Έσχες έχει ολοκληρώσει πλέον τις σχετικές διαδικασίες-τεχνικές λεπτομέρειες και εντός των επόμενων εβδομάδων η δημοσίευση του Πόθεν Έσχες θα γίνει και δια του Τύπου αλλά και με ανάρτηση στο διαδίκτυο.
Επιμένω όμως στην αναγκαιότητα περαιτέρω βελτίωσης κυρίως στην κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης του θεσμού, γι αυτό και ζητούσα να υπάρξει η σχετική Νομοθετική Πρωτοβουλία.
Ο προηγούμενος Υπουργός Εσωτερικών (κ. Καστανίδης) είχε προχωρήσει την επεξεργασία σχετικών ρυθμίσεων.
Επαναλαμβάνω την πρότασή μου προς την Κυβέρνηση να φέρει στην παρούσα Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο.
Τις τελευταίες ημέρες, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, προκλήθηκε συζήτηση και αφέθηκαν υπονοούμενα για καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των πληροφοριών που συλλέγει και επεξεργάζεται το ΥΠ.ΟΙΚ. θα δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης «Πόθεν Έσχες».
Θεωρώ όμως ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εμείς οι ίδιοι οι Βουλευτές να πάρουμε πρωτοβουλία εξουσιοδοτώντας καθένας μας την Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» της Βουλής (στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ καθώς και Αρεοπαγίτης) να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές Αρχές και τις Τράπεζες, εδώ και τώρα.
Πρώτος εγώ, θα δώσω αυτήν την εξουσιοδότηση.
Πιστεύω ότι όλοι σ΄ αυτήν την αίθουσα συμφωνείτε να κινηθούμε άμεσα για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά από υποθέσεις, φήμες και μισόλογα. Είναι θέμα τιμής για τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Είναι θέμα που αφορά την ίδια την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

17 σχόλια

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΕΙΟΓΗΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ )ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ - ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ)

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΕΙΟΓΗΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ )ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ - ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ)

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 4 Δεκ 2011 9:23:00 μ.μ.


    ακουγεται οτι τα γραφεια Σιουφα και καποια στην Σολωνος διπλα στην νομικη κανουν εκβιασμους δανειοληπτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ο ψιχασ στο κολπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεταξύ δημοψηφίσματος και Πετσάλνικου πρότεινε και την Ελσα για Πρωθυπουργό...
    και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    [Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε τότε που το γράψαμε και το θεωρήσαμε ανέκδοτο!]

    Ενα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.

    Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα όλο το παρασκήνιο, με πρωταγωνίστρια μία... από τις «Σιδηρές Κυρίες» της πολιτικής ζωής της χώρας και μάλιστα... νεοδημοκρατικής προέλευσης.

    Ο λόγος για την ανεξάρτητη βουλευτή Αργολίδας κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, στο άκουσμα της οποίας αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν,
    όχι όμως και οι καλά μυημένοι στα άδυτα των ελληνικών πολιτικών τζακιών.


    Η ψήφος εμπιστοσύνης

    Πριν από την πρόταση-έκπληξη του κ. Παπανδρέου είχαν προηγηθεί δηλώσεις της κυρίας Παπαδημητρίου υπέρ του σχηματισμού ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος.

    Μάλιστα, η επιλογή της να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από την επίσημη κομματική γραμμή οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζει την οριστική έξοδό της από την πολιτική. «Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις», απαντούσε σε όσους τη ρωτούσαν.

    Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, θέλησε το... κύκνειο άσμα της στο Κοινοβούλιο να μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες των συναδέλφων της.

    Ετσι, στην πιο δύσκολη στιγμή του κ. Παπανδρέου, ενθυμούμενη (κατά πολλούς) την πολυετή γνωριμία τους, έσπευσε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αδιαφόρησε για την κίνηση τής άλλοτε μπέιμπι σίτερ του και επιχείρησε, όπως προκύπτει από τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», να της το ανταποδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστή η πρόταση για τις εξουσιοδοτήσεις, αρκεί να επεκταθεί και στους τέως βουλευτές.
    Και βέβαια να υπάρξουν κυρώσεις για να προστατευθεί το κύρος του Κοινοβουλίου.
    Όχι μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ."
    _____________________________________________
    Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό
    5.803.398 ευρώ............

    Αυτό προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του υπευθύνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δράμας, κ. Μαργαρίτη Τζίμα και αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιο του 2010 μέχρι Απρίλιο του 2011.

    Χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο λαός και μάλιστα για μετακινήσεις σε πόλεις που γίνονται 3 και 4 πτήσεις κάθε μέρα από .......αεροπορικές εταιρείες.
    Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
    Α/Α ΑΝΑΧΩΡ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ VIP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΣ
    1. 7/4/2010 8/4/2010 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΑΓΚΥΡΑ 28.088ΕΥΡΏ
    2. 25/4/2010 26/4/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ 47.749
    3. 3/6/2010 3/6/2010 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙΤΗ ΛΟΥΞΕΜΒ 47.047
    4. 22/6/2010 23/6/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΑΜΠΟΥΝΤΑΜΠΙ 82.859
    5. 10/9/10 11/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 62.495
    6. 13/9/10 13/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 49.154
    7. 22/9/10 23/9/10 ΥΠ.ΟΙΚΟΝ ΒΕΡΟΛ-ΦΡΑΝΚ 54.771 8. 5/11/10 5/11/10 ΥΠ.ΠΡ.ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 12.639 9. 22/2/11 23/2/11 ΥΠ.ΕΠΙΚΡ ΔΑΜΑΣΚΟΣ-
    DOXA 84.966
    10. 10/3/11 11/3/11 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 59.687
    11. 23/2/11 24/2/11 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΡΩΜΗ-ΒΡΥΞ 51.962
    12. 23/4/10 25/4/10 ΥΠ.ΟΙΚ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 145.738 13. 1/4/10 1/4/10 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 43.536 14. 1/6/10 2/6/10 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΣΕΡΑΓΕΒΟ 47.700
    15. 23/9/10 23/9/10 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 56.176
    16. 17/11/10 17/11/10 ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞ ΠΑΡΙΣΙ 47.047 17. 13/12/10 14/12/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛ 49.174

    Αν είναι δυνατόν για μονοήμερη μετακίνηση υπουργού στο ΠΑΡΙΣΙ να πληρώνουμε περίπου 50.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει 500 ευρώ. Αυτό είναι πρόκληση για ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά.
    Όταν μια κυβέρνηση καλεί το λαό σε αβάσταχτες θυσίες και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε προκλητική σπατάλη, είναι αναπόφευκτο ότι θα έχει το χείριστο τέλος.

    ΟΛΕ !! ΠΑ$$$$$$$$$$$$ΟΚ... ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pasok sas gamisame oti eixate kai den eixate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρυσοχοϊδης: Δε μπορεί να εκπροσωπεί
    το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου...

    ΟΛΕ !!!!
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ...ΝΤΑΟΥΛΙΑ. ΟΛΕ !!

    Στην επίθεση περνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, αλλά και στα στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια λέγοντας: «Να βγουν μπροστά τα στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια.
    Όποιος δεν αναλάβει ευθύνες θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας».

    Παράλληλα, εμφανίστηκε υπέρ της εκλογής από τον κόσμο «κι ας έρθουν λίγοι». «Ετσι που τα κάναμε να υποστούμε την ταπείνωση» τόνισε μιλώντας στο Mega.

    Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, ανέφερε πως πρέπει να ανοίξει η διαδικασία της διαδοχής στο κόμμα: «Κάναμε τεράστια λάθη την διετία που μας πέρασε. Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση και την απομόνωση» είπε και πρόσθεσε σε δραματικούς τόνους πως «θα πρέπει να γίνουν εκλογές εσωκομματικές πριν τις βουλευτικές».

    Πυρά κατά Παπανδρέου

    Οσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, ο Μ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. «Τυπικά και ο Γ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εγώ δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

    Παράλληλα, καταπέλτης εμφανίστηκε και για κάποιους συναδέλφους του λέγοντας πως «ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική», ενώ έκανε λόγο για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, «σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας».

    «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα» τόνισε και πρόσθεσε πως δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης: «Ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας» ανέφερε.

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα: «Το παλιό ΠΑΣΟΚ έκλεισε με μεγάλες πληγές. Η "στρεψοδικία" μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος».

    Κληθείς να παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως ο στόχος ο δικός του, είναι να μην χαθεί μία νέα γενιά σε «πολιτικές λαθών» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός πολιτικός».


    - Υπέρ εκλογής από τον κόσμο και ας έρθουν λίγοι:
    "Ετσι που τα κάναμε να υποστούμε την ταπείνωση"..
    ------------------------------

    Εχετε ηδη βρεθει στα σκουπιδια της ιστοριας κ. Χρυσοχοιδη αλλα δυστυχως αντιλαμβανομαστε οτι εσεις δεν το εχετε αντιληφθει !

    Βλέπουν μπροστά στα μάτια τους το φάντασμα της συντριβής με μονοψήφιο ποσοστό και για να το ξορκίσουν, κάνουν τα πάντα, ακόμα και να τον αφήσουν να φύγει ατιμώρητος.Ο πανικός δεν κρύβεται με τίποτα.

    Ωραια τα λεει, αλλα τα δυο προηγουμενα χρονια που ηταν ο κυριος Χρυσοχοιδης ???
    Ζουσε σε αλλη χωρα σε αλλο πλανήτη βρισκοταν ??

    Χρυσοχόε και εσύ εκτέλεσες εντολές τρόικας...πρέπει και εσύ να φύγεις!
    Μαζί με το Γιωργάκη πρέπει να πάε όλο το ΠΑΣΤΟΚ σπίτι του αλλιώς εμείς θα την κάνουμε Κούβα την ελλάδα !
    και κατι αλλο.......fuckoff!

    ΠΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΤΟ.... ΠΑ -ΣΟΚ ?

    Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΑΚΟ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ.ΜΑΖΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ.
    ΜΑΖΙ ΕΚΒΙΑΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΜΠΕΤΑ - ΔΙΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΝΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 , ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΟΙ Ή ΟΧΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να καεί το μπουρδέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε για κείνο είχαν κάνει ουρές στη βουλή για να δηλώσουν τους λογαριασμούς τους ;
    Αυτά κύριε Πετσάλνικε πλέον, δεν τα μασάει ο κοσμάκης. Το είπες και στα καφενεία οι θαμώνες που το ακούγανε, τεντώσανε τα χέρια τους, μουτζώνοντας την τηλεόραση.
    Να σου πω κάτι ; και εσύ το ίδιο θάκανες αν το έλεγε ο αντίστοιχος της ΝΔ . ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ, ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση