GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο κούρεμα στη ζωή στην Ελλήνων σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο...

Από το http://www.greekmme.gr/ @Ο πολιτικός χρόνος των παλαιοκομματικών αντιλήψεων ολοκληρώθηκε με την νέα Κυβέρνηση να ισορροπεί στο μετ...

Από το http://www.greekmme.gr/

@Ο πολιτικός χρόνος των παλαιοκομματικών αντιλήψεων ολοκληρώθηκε με την νέα Κυβέρνηση να ισορροπεί στο μεταίχμιο της Ιστορίας που γράφεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες και λιγότερο από την πολιτισμένη Ελλάδα. Μερικά από τα αποστάγματα των κύριων θεμάτων του Κυριακάτικου Τύπου όπως αποτυπώνει το http://www.greekmme.gr/ μας αφορούν άμεσα. Το 'Πρώτο Θέμα' περιγράφει στο κεντρικό του θέμα ότι "Eνώ συνεχίζεται η διαρροή καταθέσεων κάθε ημέρα- 500.000 Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά τους έξω-Ποιες τράπεζες διευκολύνουν και παροτρύνουν τους πελάτες τους ανοίγοντας νόμιμα λογαριασμούς στο εξωτερικό, σοβαρή ρύθμιση επαναπατρισμού μελετούν Βενιζέλος και Παπαδήμος" αλλά... ίσως είναι αργά...
@Η 'Real News' ουσιαστικά αναφέρει στο πρωτοσέλιδο ότι "Κόβονται ο 13ος και 14ος μισθός σε 3 εκατομμύρια υπαλλήλους-Τελευταίο δώρο στον ιδιωτικό τομέα-Τι θα ζητήσει την Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα, απολύσεις εξπρές για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πώληση κρατικής περιουσίας ακόμα και σε τιμές κρίσης, πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011". Ο 'Ελεύθερος Τύπος' προαναγγέλλει ότι "Δραματικές αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και το 2012- Κόβεται ένας ακόμα μισθός-έρχεται μαχαίρι 5 ως 15% στις περικοπές των εργαζομένων ενώ το 2011 η μείωση έφερε κατά μέσο όρο στο 12%- Mια στις τρεις επιχειρήσεις χρωστάει μηνιάτικα στους εργαζόμενους".
@To 'Eθνος' προσθέτει ότι "Εμείς τους πιάνουμε αλλά οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους- Κεραυνοί ΣΔΟΕ για τις χρυσές αποδράσεις των επωνύμων και 4 καυτά ερωτήματα των Ράμπο- γιατί δεν προφυλακίζονται ότι συλλαμβάνονται και δεν ορίζονται χρηματικές εγγυήσεις, γιατί δεν δεσμεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και γιατί πέφτουν στα μαλακά όταν καταδικάζονται". Το 'Βήμα της Κυριακής' συμπληρώνει ότι "Αποκάλυψη ΣΟΚ με το απόρρητο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Proton Bank-Πως λεηλάτησαν τις καταθέσεις με τα Λαυρεντοδάνεια" και έπεται συνέχεια...
@Η 'Καθημερινή' διαπιστώνει στο κύριο άρθρο για "Δραματική έκκληση Στεφανόπουλου-οι εκλογές θα βλάψουν με βεβαιότητα την χώρα, τονίζει σε άρθρο του ο πρώην Πρόεδρος..." ενώ η μοναδική 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' προσυπογράφει ότι "Σκληρές παρεμβάσεις σε 5 μέτωπα από τους δανειστές μας-Έφοδος τρόικας με την νέα συνταγή-Αλλαγές σε εργασιακό, στους βασικούς μισθούς και είσπραξη των οφειλών..." αρκεί να μάθουμε ποιοι οφείλουν...
@'Το Παρόν' περιγράφει ότι "Γιατί οι αγορές υποβάλλουν την αναταραχή στην Ε.Ε.- Τζόγος ως τον Μάρτη-Οργισμένοι οι Αμερικανοί με την Άγκελα Μέρκελ που πάει να τους πετάξει έξω από την Ευρώπη" ενώ το 'Αρθρο' καταλήγει με την επισήμανση για "Ένα σημαντικό βήμα προς την Ευρωπαική ολοκλήρωση οι αποφάσεις της Συνόδου-Σώζεται το Ευρώ και η Ελλάδα-ισχυροποίηση του Ευρώ μέσω των νέων κανόνων λειτουργίας της Ευρωζώνης μας".

3 σχόλια

  1. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο ΠΑΣΟΚΙΚΟ
    λεξιλόγιο_____________________________
    Μαύρο στους κρατικιστές σοσιαΛΗΣΤΕΣ.
    _______________________________________________
    Μετατρέπουν τις εφορίες σε παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ (ή του Βενιζέλου;)

    Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την τοποθέτηση 104 Προϊσταμένων σε ΔΟΥ της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Την ώρα που τα έσοδα καταρρέουν, οι στόχοι του 2011 εκτροχιάζονται, τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, ο Υπ. Οικονομικών μετατρέπει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε “κομματικό παραμάγαζο”.

    Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη νέα απόφασή του, με την οποία για πολλοστή φορά, τοποθετούνται φίλοι και κομματικοί ημέτεροι – ως διευθυντές και υποδιευθυντές – στις πιο νευραλγικές ΔΟΥ της Ελλάδας.

    Από τη μία ο κ. Υπουργός καλούσε από το βήμα της Βουλής κόμματα και κοινωνία να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή και από την άλλη αθετεί τα λεγόμενά του και κομματικοποιεί πλήρως τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

    Ο Υπουργός, με την ενέργειά του αυτή, μας θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμετανόητο και προσκολλημένο σε κομματικές ιδεοληψίες και πρακτικές που φαλκιδεύουν τη δημόσια διοίκηση.

    Πρακτικές, που ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για την τραγική δημοσιονομική κατάσταση και δίνουν τροφή σε διεθνείς οργανισμούς – όπως ο ΟΟΣΑ – να διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό».
    ______________________________________________
    Το θέμα δεν είναι να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ αλλά να εξαλειφτεί από το δημόσιο τομέα η φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ που δυστυχώς μετά το 81 οικοδομήθηκε και έχεις διεισδύσει σε όλο το δημόσιο τομέα έχει διαπεράσει και έχει μολύνει όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ανεξαρτήτου παρατάξεως.
    Αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβλεψη. Απο το 2012, τα δωρα θα ενσωματωθουν στο μισθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέγα σκάνδαλο και τα ΜΜΕ μούγγα: Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του!
    Μέγα σκάνδαλο και κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται: Τη μέρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, νομιμοποίησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες της οικογένειας Γερουλάνου με υπογραφές Παπακ, Ραγκούση, Καστανίδη, Σηφουνάκη, Βενιζέλου, Mike, Σκανδαλίδη... Όταν υπογράφουν 8 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ίδια μέρα δεν είναι σκάνδαλο και δεν είναι οργανωμένο... κατά τ' άλλα όποιον ρωτήσεις στο πεζοδρόμιο θα σου πει ότι ο Ρουσόπουλος οργάνωσε το Βατοπαίδι και έβγαλε και λεφτά...

    Μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών που θεσμοθέτησαν το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατέθεσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων των περιοχών που θίγονται.

    Οι μηνυτές, μεταξύ των οποίων και 5 δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι συμφώνησαν στη χωροθέτηση ανήμερα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρ' ότι δεν υπάρχει η -υποχρεωτική εκ του νόμου - γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας.

    Οι οκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται από τους μηνυτές ότι βεβαίωσαν ψευδώς στην απόφαση ότι έλαβαν υπόψιν την υποχρεωτική εκ του νόμου γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ γνωμοδότηση.

    Ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλεται από τους μηνυτές ότι παρανόμως συμμετείχε στη θεσμοθέτηση του χωροταξικού καθώς η οικογένειά του συνδέεται άμεσα με τον κλάδο.

    Οι υπουργοί που συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι: Περιβάλλοντος, Γιωργος Παπακωνσταντινου και ο αναπληρωτής υπουργός, Νικος Σηφουνάκης, Εσωτερικών Χαρης Καστανιδης, Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υποδομών Γιάννης Ραγκουσης,
    Αγροτικής Αναπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

    Μεταξύ των μηνυτών είναι οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Λευκάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση