GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Λουκά Παπαδήμου στον πρύτανη του ΕΜΠ...

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη , Με την επιστολή σας της 14ης Δεκεμβρίου ζητάτε να παρέμβω για την εκτόνωση της αναταραχής στα πανεπιστήμια. Συ...

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Με την επιστολή σας της 14ης Δεκεμβρίου ζητάτε να παρέμβω για την εκτόνωση της αναταραχής στα πανεπιστήμια. Συμμερίζομαι πλήρως την έκκλησή σας για εθνική ενότητα και καταλογή. Πράγματι, πρέπει να εργαστούμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει, για να αποκατασταθούν συνθήκες ηρεμίας στα πανεπιστήμια.
Έτσι μόνο θα μπορέσουν αυτά να αφοσιωθούν στην αποστολή τους, που είναι όχι μόνο η παραγωγή και μετάδοση της γνώσης, αλλά και η προαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου και του σεβασμού στην αντίθετη άποψη, καθώς και η σφυρηλάτηση μιας κοινωνίας πολιτών, όπου ο καθένας θα λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο.
Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των Πανεπιστημίων, του οποίου η εφαρμογή παρεμποδίζεται από...
τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία 255 βουλευτών του Κοινοβουλίου.
Στηρίζεται από ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας που αγωνιά για την ανώτατη εκπαίδευση και επιζητά ένα καλύτερο πανεπιστήμιο για τα παιδιά της. Τυχόν ατέλειες ενός νόμου σε μια δημοκρατία θεραπεύονται μέσα από την οδό της νομοθετικής διαδικασίας, και όχι με την άρνηση της εφαρμογής του νόμου.
Ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. Η υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατεξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων. Αυτοί οφείλουν να υπερασπίζονται εμπράκτως τον σεβασμό στο κράτος δικαίου της δημοκρατικής πολιτείας, ακόμα και με προσωπική διακινδύνευση. «Τότε εγώ μόνος των πρυτάνεων ηναντιώθην υμίν μηδέν ποιείν παρά τους νόμους», λέει ο Σωκράτης στην Απολογία του.
Ειδικά σε μια περίοδο επώδυνης κρίσης και γενικευμένων θυσιών, η μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι προσπάθεια για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική προκοπή. Αφορά κυρίως τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, τους νέους εκείνους της πατρίδας μας που ξεκινούν με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες και ευκαιρίες, και έχουν εναποθέσει σε μια υψηλής ποιότητας, αξιοκρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή.
Πιστεύω κι εγώ, κύριοι Πρυτάνεις, ότι θα συμβάλετε κι εσείς με το κύρος σας στην εκτόνωση της έντασης και στη δημιουργία συνθηκών εθνικής συναίνεσης για το καλό του δημόσιου Πανεπιστημίου και του τόπου.
Με εκτίμηση, 

Λουκάς Παπαδήμος

16 σχόλια

  1. Αυτον τον τυπο ποιος τον διορισε πρωθυπουργο??
    Ο λαος??

    Μπα! Γιατι ρε τους πουστηδες δεν με ρωτησαν και εμενα? Δεν ειμαι λαος εγω??

    Α! ρε Παπαδοπουλε που εισαι ...
    Να στησεις κρεμαλες. Μερες που ειναι να αγιασουν και τα κοκκαλακια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καθηγητικό κατεστημένο είναι αποκλειστικά υπέθυνο για την κατάντια των ελληνικών πανεπιστημίων. Νεποτισμός, φαβοριτισμός, προώθηση νυμφιδίων και επιβητόρων (έγινε καθηγητής μέχρι και ο βούγιας, η παναγιωταρέα, ο καρτάλης, κ.α, κ.α), υποταγή στην πράσινη και γαλάζια πασοκαρία και στους κατ' επάγγελμα φοιτητές (πολλοί από τους οποίους κοντεύουν τα πενήντα), το "άσυλο" για κάθε κακοποιό στοιχείο και έγχρωμο λαθρέμπορο, η βρωμιά και η λίγδα στους κοινόχρηστους, οι κώνστες και οι μεταξόπουλοι και άλλα πάρα μα πάρα πολλά είναι οι πληγές των δικών μας ΑΕΙ. Οι στάβλοι του Αυγεία ωχριούν μπροστά στα παραπάνω. Το δυστύχημα είναι ότι η κατάσταση αυτή βολεύει και κυρίως τους κυβερνώντες παρά τα όποια νομοθετήματα που ψηφίζονται για να μη εφαρμοσθούν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Πρωθυπουργοί δέ στέλνουν επιστολές, απλά κυβερνούν.
    Αλλά είπαμε οι Πρωθυπουργοί όχι τα αντρείκελα.
    Ο άνθρωπος είναι βάζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είδατε τι μπάχαλο δημιούργησαν ακόμα και με το Νόμο για τα Αυθαίρετα;
    Αφού δεν τον είπαν «νομιμοποίηση» για να μην θιγεί το Σύνταγμα που οι ίδιοι έφτιαξαν…,
    αφού ο κόσμος ακούγοντας τακτοποίηση για 20 χρόνια δεν πηγαίνει…,
    αφού όσοι αποφασίσουν να πάνε να τακτοποιούσουν , τους έβαλαν τέτοια πρόστιμα, που να μην μπορούν να τα πληρώσουν…, έκαναν και κάτι άλλο!!!!
    Όσοι είναι ¨Ανυπάκουοι¨ και επιθυμούν πάρα ταύτα να δώσουν χρήματα στο Κράτος, δηλαδή να πληρώσουν και να νομιμοποιήσουν ( συγχωρήστε μου την έκφραση –τακτοποιήσουν για κάποια χρόνια ήθελα να πω), έφτιαξαν έτσι τους συντελεστές, μπερδεύοντας μετάξι τους όλη την νομοθεσία των 50 ετών, που κανείς , μα κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το πρόστιμο!!!!!, όταν επί Τρίτση ήταν μόνο ένας πολλαπλασιασμός ..!!!
    Σεμινάρια γίνονται!, για να μάθουν μηχανικοί και δικηγόροι να υπολογίζουν το πρόστιμο!!! και στο τέλος τσακώνονται και οι εισηγητές στα σεμινάρια!!, λόγω διαφορετικών απόψεων!!!
    Α! έβαλαν και κάτι κοπελίτσες στο Τ.Ε.Ε., να απαντούν στις εκατοντάδες χιλιάδες ερωτήσεις , όπως μπορούν και δίχως ευθύνη…, για πράγματα που αν κάποιος τα υποβάλει λάθος, κινδυνεύει να πάει φυλακή η να χάσει το πτυχίο του. ( Το ΤΕΕ ήταν πάντα υπερήφανο, αδέσμευτο , μπροστάρης και όχι υποτακτικό, κύριε κομματικέ Πρόεδρε του ΤΕΕ).
    Ρωτώ: Τα έχετε ξαναδεί όλα αυτά;
    Προχθές Τετάρτη βράδυ σε εκπομπή στη ΝΕΤ ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, είπε μεταξύ άλλων ότι … έχει αναπτυχτεί μια υπερβολική αντιμνημονιακή φλυαρία , την ώρα που η Ελλάδα περνά κρίσιμες στιγμές, κλπ κλπ .
    ο Νόμος που φτιάξατε κ. Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα .., δεν είναι στη σύνταξη του φλύαρος και ανεφάρμοστος; Δεν προξενεί τεράστια ζημία …σε κρίσιμες ώρες…, αφού οι πολίτες –όπως τα κάνατε- αδυνατούν να ¨τακτοποιήσουν¨ τις περιουσίες τους και το Κράτος να εισπράξει;
    Δεν είναι ένας νόμος, που μόνο αναταραχή δημιουργεί ,δίχως το Κράτος να εισπράττει τίποτα, όπως πριν εξήγησα;
    Δεν συμβάλλει και αυτός, στο να οδηγούμαστε με βεβαιότητα στη Χρεοκοπία;;;
    Πως συμβαίνει σε όποιο Υπουργείο σας στέλνει ο κ. Παπανδρέου , με τους νόμους που προωθείτε και με τον τρόπο που τους συντάσσετε, να έρχονται τα αντίθετα αποτελέσματα;
    Και για να μην είμαστε άδικοι , από τον πολύπλοκο και χαώδη υπολογισμό των προστίμων εξαιρούνται οι πισίνες !
    Αυτές υπολογίζονται εύκολα 40 ή 80 ευρώ το τετραγωνικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΩ ΛΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕGAΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ όταν θα έχεις ψηφιστεί αληταρά δικτάτορα. Θα εκτελεστείς, να το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ασχετοι σχολιαστες
    ο παπαδημος εχει τριαντα χρονια να πατησει στο πανεπιστημιο,και μας το παιζει και γνωστης και τιμητης..
    ολη η ελληνικη κομπλεξικη ψωροβλαχια φαινεται στους υποστηρικτες της διαμαντοπουλου..
    αγνοια,μετριοτητα,μαγκια,
    και καπου απο πισω
    τα ευρωπαικα αργυρια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λαος που υποστηριζει παπαδημους,διαμαντες,καιλες,γιοργακια,αντονακια,βοριδακια
    δεν αξιζει να ζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απάντηση του Λουκά Παπαδήμου στον πρύτανη του ΕΜΠ...

    Αξιότιμε κύριε Μασονε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλος του Παυλιδη απο την ροδο\

    ο πρυτανης ηταν ολη μερα στο γραφειο παυλιδη και μετα γιαννακου κλ[π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απάντηση του Λουκά Παπαδήμου στον πρύτανη του ΕΜΠ...

    Αξιότιμε κύριε masone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο λουκας που ηταν ο τελευταια υπογραφη μαζι με τονβ προδοτη γερμανοτσολια σημιτη που μας εφεραν σε αυτο το χαλι, τωρα ειναι ο "προθυπουργος" που θα παραδωσει τη "μεγαλυτερη" χωρα τη πλανητη, τη σπουδαιοτερη χωρα, τη ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με τη μεγαλυτερη ιστορια, θα την παραδωσει σε μια χουφτα αλητηριους και αρρωστημενα ανθρωπιδια, σιωνιστες και αλλες τετοιες γελοιοτητες, πανε να ξαναγραψουν τηνιστορια μας απο την αρχη, πανε να μας σβησουν απο το χαρτη, αφανιζουν ενα εθνος για χαρη μιας χουφτας σχιζοφρενων μασονων!!!!
    το κακο για αυτους ειναι οτι οχι μονο θα τους γραψει η οστορια ως νεους τσολακογλου (και μαλιστα με ηχο και εικονα πλεον) αλλα ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΘΑ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολα τα γελοια υποκειμενα που σημερα ξετελιζουν και καταστρεφουν τη χσωρα εχουν παρει γερμανιδες συζυγους, ο αρχιπροδοτης παπουλιας, ο βρωμικος πετσαλνικος ο τσοχατζοπουλος και αλλοι πολλοι.....
    τυχαιο ειναι????
    ο παπαδημος εχει παρει....ινδονησια!!!!! και ειναι ακληρος βεβαια..!!!
    κατι θα ξερει ο θεος που τον αφησε ακληρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση