GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο όψιμος... «επαναστάτης»!

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Το επιστέγασμα της ... ρηξικέλευθης πολιτικής σκέψης του Χρυσοχοϊδη ήρθε με τις πρόσφατε...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Το επιστέγασμα της... ρηξικέλευθης πολιτικής σκέψης του Χρυσοχοϊδη ήρθε με τις πρόσφατες αναφορές του στις εγκληματικές... αστοχίες της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ. Αφού επιτέθηκε προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό για τις επιλογές του (από το μη έγκαιρο δανεισμό έως την έλλειψη διαπραγμάτευσης), κατέκρινε την ακολουθούμενη πολιτική του σχήματος... στο οποίο μετείχε από την αρχή σε καίριες θέσεις και για την οποία δεν εξέφρασε καμιά αντίρρηση επί δυο χρόνια. Τουναντίον υπήρξε από τα πιο πειθήνια όργανα στην άσκηση της μνημονιακής πολιτικής κι από τους «σκληρούς» επικριτικές κάθε αμφισβήτησης, ιδιαίτερα όταν...τα προαναφερθέντα επιχειρήματα προέρχονταν από την αντιπολίτευση που χαρακτηρίζονταν ως... λαϊκίστικη.
Καλυμμένος με μια επίφαση Ατλαντικής στήριξης μετά την... εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» (δεν ευτύχησε να δει τον Κλούνεϊ να τον υποδύεται στη μεγάλη οθόνη), τοποθετήθηκε στο επίκεντρο της ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας γι’ αυτό και ανέλαβε την τελευταία διετία δυο εξαιρετικά κρίσιμους τομείς. Τη δημόσια τάξη και στη συνέχεια την ανάπτυξη, με ομολογουμένως... "εξαιρετικά" αποτελέσματα!
Οι επιτυχίες στον πρώτο τομέα ήταν πανθομολογούμενες, με την έκρηξη της εγκληματικότηταςκαι την αθρόα λαθρομετανάστευση να αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα, ενώ η πορεία του στοαναπτυξιακό πεδίο παρέμεινε στη μετονομασία του ΤΕΜΠΜΕ, τη στήριξη ενός αναπτυξιακού νόμου που κρίνεται από την αγορά ως χειρότερος του προηγούμενου, τη συρρίκνωση των δημοσίων επενδύσεων και τη συναίνεση στην επιβολή ατελείωτων νέων φόρων που κυριολεκτικά βύθισαν την αγορά.
Όλα αυτά μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργό του και με τον ίδιο να ξιφουλκεί εναντίον όσων τολμούσαν να χαρακτηρίσουν ως αντιαναπτυξιακές και κοινωνικά άδικες τις προτεραιότητες τους και να προτείνουν συμπληρωματικές ή εναλλακτικές ιδέες. Το ζήτημα πλέον δεν είναι μόνο αν δικαιώνονται οι επιφυλάξεις Σαμαρά για τον τρόπο που οδηγηθήκαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και οι διαφωνίες του με κομβικά σημεία της συγκεκριμένης συνταγής.
Η ανερυθρίαστη αυτοαναίρεση των βασικών επιλογών από τους ίδιους τους εμπνευστές και εκτελεστές τους, επιτείνει το τεράστιο ζήτημα αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και καθιστάακόμα πιο καχύποπτους τους πολίτες απέναντι και στις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες. Η αδιαμφισβήτητη κατάρρευση της λαϊκίστικης μεταπολιτευτικής νοοτροπίας καθιστά ακόμα πιο έντονο το αίτημα για ριζική ανανέωση σε πρόσωπα και κυρίως σε κοινοβουλευτικούς και κομματικούς θεσμούς.
Η εμπιστοσύνη δεν μπορεί πια να κατακτηθεί αποκλειστικά με εξαγγελίες, οφείλει να συνοδεύεται με εκ βάθρων αναδόμηση των βασικών λειτουργιών του «οργανισμού» και βαθιές τονωτικέςενέσεις κοινωνικής αναζωογόνησης που θα μετατρέψουν και πάλι την πολιτική ενασχόληση σε δημιουργική έκφραση κι όχι σε «επαγγελματικό» ισορροπισμό.

10 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ;
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συ το μέτρησες το μυαλό του Χρυσοχοίδη ρε μεγάλε; Είναι όπως τα λες Μανίκα. Άσε τα χαφιεδάκια του Μιχαλάκη να σκούζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΣ. Η ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΥΣΤ. ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Απέτυχαν σε όλα –
    Λείπουν 7,5 δισ. ψάχνουν νέα μέτρα!
    _______________________________
    Τρεις στόχους έπρεπε να πετύχει ετούτη και κυρίως η προηγούμενη κυβέρνηση και παρά τα χαράτσια πάνω στα χαράτσι και τους φόρους πάνω στους φόρους δεν υπήρξε ούτε μια επιτυχία

    Η τρία στα τρία αποτυχία με την απειλή ( μόνιμη αυτή) της τρόικας φέρνει σίγουρα και νέα μέτρα που ως τώρα λένε ότι δεν θα είναι φοροεισπρακτικά αλλά η πραγματικότητα λέει άλλα.

    Η αποτυχία με αριθμούς:
    Έσοδα: λείπουν 1.782 εκατ. ευρώ
    Δαπάνες: επιπλέον 1.655 εκατ. ευρώ
    Έλλειμμα: αυξημένο κατά 740 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Πως θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα; Μια απάντηση είναι με τρικ, όπως αυτό του παγώματος επιστροφή φόρου στους πολίτες. Κρύβουν δηλαδή, όσο μπορούν, κάτω από το χαλί το πρόβλημα.

    Είναι δεδομένο ότι η τρόικα που καταφθάνει ξανά μέσα Γενάρη θα ζητήσει δυο πράγματα, είτε νέα μέτρα, είτε μείωση δαπανών, με πιο πιθανό να τα ζητήσει και τα δύο.

    Όμως εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο υπουργικό ούτε για το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη. Η Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο που δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

    Τι θα γίνει λοιπόν;
    Δεν θα πάρουμε το νέο δάνειο;

    Η διαδικασία για το κούρεμα θα έχει ολοκληρωθεί και η τρόικα θα απαιτεί έσοδα ύψους 7,45 δισ. ευρώ και οι δαπάνες συγκρατηθούν στα 6,79 δισ. ευρώ.

    Αυτά θα επιτευχθούν με μια κυβέρνηση που παρουσιάζει τη σημερινή εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά ασχολήθηκε ψυχολόγος με τον αρχοντοχωριάτη.Κι΄η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες(Λαική παροιμία).Μυρίστηκε βροχή και βγήκε σαν σαλιγκάρι ο μπουρτζόβλαχος.Αλλίμονο στο κόμμα που έχει τέτοιους .Στα αζήτητα της ισορίας είναι η θέση του .Κάτω απο το χαλάκι θα τον κρύψει η πραγματικότητα που άντρες ..του μεγέθους του τους ισοπεδώνει.Η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου "ποιός το λέει αυτό " "επομένως είναι ανευ σημασίας "ταιριάζει γάντι στον πολιτικό αρριβίστα και σαλτιμπάγκο.Επιστροφή στο κλουβί του λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ "ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΣ", ΛΟΡΔΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΣΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ Η' ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκει που ετρογε τωρα φτυνει.Τρομερη ποιοτητα αωθρωπου.Τι να κανωμε αλλωστε αυτοι μας εκαναν τοτε αυτοι μας νομιζουν Μ>Λ>Κ τωρα.Την ποιοτητα την δοκιμασαμαι τωρα ξερουμαι στην επιλογη μας εσπροξαν αυτοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:25
    ΤΡΑΒΑ ΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΆΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση