GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εκδίκηση της ξυπολησιάς‏...

Δεν σολιάζουν πιά  αλλά μας έβαλαν τα πόδια σ' ένα παπούτσι… Μιά βδομάδα τώρα σταμάτησα κάθε επαφή   με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τον υ...

Δεν σολιάζουν πιά
 αλλά μας έβαλαν τα πόδια σ' ένα παπούτσι…


Μιά βδομάδα τώρα σταμάτησα κάθε επαφή  με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τον υπολογιστή μου  και αναρωτιέμαι αν ήταν καλύτερα τότε που μικρός, ταξίδευα τις νύχτες με τα ακουστικά,  μέσω πηνίου και γαληνίτη… Μαγικές νύχτες  από μπαλαλάικες της Μόσχας και βαλς της Βιέννης ως μακρόσυρτα τραγούδια ανατολίτικα του Καίρου και του Μαρόκου... Νερό πίναμε από το πηγάδι, φωτιζόμαστε με τη λάμπα πετρελαίου, δεν είχαμε τηλέφωνο, ψωνίζαμε από το μπακάλικο  μόνο δυό ειδών τυρί, φέτα και κεφαλίσιο,  λιγοστοί αναζητούσανε  κασέρι... Και περίμενα τη Κυριακή να πάω να δω Έρολ Φλιν και Χοντρό Λιγνό, ποτέ μου δεν είχα δει θέατρο, ακουστά είχα την Κοτοπούλη ... Ήτανε τότε που κοιμόμαστε με ξεκλείδωτη πόρτα και ανοιχτά πατζούρια, τότε που παίζαμε στις αλάνες μπάλα με σαμπρέλα και διστάζαμε να κλωτσήσουμε με τα παπούτσια που μόλις είχαμε σολιάσει στο τσαγκάρη...
Τι ήθελα κι΄ άνοιξα τη τηλεόραση... Παιδιά να σπάνε με σφυριά τα μάρμαρα για να τα πετάξουνε στα ΜΑΤ και σε βιτρίνες... Είναι τα παιδιά μιάς εποχής  με σαράντα ειδών τυριά στα σούπερ μάρκετ, με κομπιούτερ και τηλεόραση, με κινητά  και χωρίς τσαγκάρηδες πιά να σολιάζουν  παπούτσια... Αναρωτιέμαι αν μετά κάποιο καιρό θα υπάρχουν παπούτσια ή όλοι θα ναι ξυπόλητοι και θα χουνε γυρίσει στις σπηλιές...       

15 σχόλια

  1. ΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερολιόντακα είχα νομίσει πως τα κακάρωσες... Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα δεν σολιάζουν παπούτσια σολιάζουν τα μυαλά του κοσμάκη. πάνε οι τσαγκάρηδες της γειτονιάς ήρθανε τα επώνυμα παπούτσια που φορούν τα κ-λόπαιδα του κάθε κ-λοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά που υπάρχουν και κάποιοι νοσταλγοί που μας θυμίζουν ότι υπήρξε παρελθόν σε μιά χώρα χωρίς μέλλον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. YPARXOYN 1.500.000 ANERGOI STHN ELLADA KAI MILAS FILE GIA TA PAIDIA ME TA EPONYMA PAPOYTSIA TH GENIA TON PREZARISMENON XOYLIGAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεθαίνουν και οι αθάνατοι.... Αυτή τη φορά όπως μπορεί να ξεψυχήσει ένα θνητό ανθρώπινο πλάσμα, με σμπαραλιασμένο αιμόρφυτο σώμα. Πονούσα παντού, ανάσαινα δύσκολα, αλλά το μυαλό δούλευε αδιάκοπα, ταξίδευε... Κάποιο αεροπλάνο βούιζε ψηλά. Λες να 'ναι διαστημόπλοιο, να μου πάρει την ψυχή στο άβατο του σύμπαντος; Μερμηγκάκια οι άνθρωποι, κουκκίδες από ψηλά...Ένα τίποτα στην απεραντοσύνη κι εγώ... Ακουσα το σπαραχτικό αλύχτισμα του σκύλου μου, που είχε σαλτάρει από τη μάντρα και έσπευδε κοντά μου. ΄Εσκυψε στο ματωμένο κορμί μου, αγόρι μου, ήθελα να ψελλίσω, μα δεν είχα τη δύναμη να το πω. Με έγλειφε, αλλά και γάβγιζε, κουνώντας το κεφάλι πέρα δώθε, λες και ζητούσε βοήθεια.
    ΕΤΣΙ Ο ΑΜΥΑΛΟΣ ΑΠΛΗΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η Διάπλαση των παίδων και τα παραμύθια της Πηνελόπης Δέλτα δεν υπάρχουν πιά όπως η λάμπα πετρελαίου μου είπε ο παπούς μου που είχε φτιάξει ραδιόφωνο με γαληνίτη και ακουστικά. μου είπε όταν τον ρώτησα τι είναι αυτό. Αλλά γιατί να είμαι κωλόπαιδο αν φοράω παπούτσια με φίρμα και έχω κομπιούτερ και κινητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον υπάρχουν κωλόπαιδα υπάρχουν και κωλόγεροι. χαχαχούχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταγγελίες για κάλυψη του παιδεραστή από τον ΠΑΣΟΚο Όθωνα
    __________________________________________
    - Γνώστης εδώ και μήνες ο Παπουτσής!!!

    Αν ευσταθούν τα παρακάτω θέλουν "κρέμασμα"

    Κύκλοι της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας δηλώνουν ότι η δράση του παιδεραστή είχε γίνει γνωστή στις αρχές εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και καταγγέλλουν ότι η υπόθεση έτυχε «προστασίας», με την επισήμανση ότι...
    ο πεθερός του 47χρονου προπονητή, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και χρηματοδότης της ομάδας, αποτελεί πολιτικό φίλο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

    Όπως αναφέρεται, μετά από μαρτυρία οικογένειας περί ασέλγειας του Ν.Σ. σε ένα από τα θύματα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έγινε αποδέκτης σχετικής ανώνυμης επιστολής τον περασμένο Μάρτιο (τότε φέρεται να έχει ενημερωθεί και η ομάδα) και ενημέρωσε τον κ. Όθωνα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, αστυνομικοί στο Ρέθυμνο διαρρέουν ότι ο υφυπουργός τούς «φρέναρε» την έρευνα και πως κατόπιν εντολών δεν επενέβαιναν παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα. Άλλοι κάνουν λόγο για καθυστερήσεις από την πλευρά της εισαγγελίας.

    http://tvxs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλη η τηλεόραση κατακλύζεται από κουνιστούς που γίνονται παράδειγμα προς μίμηση στις μικρές ηλικίες. Ξυλώστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ: ΘΥΡΑ 7
    - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ... !!!

    ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ....
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

    ΜΠΡΑΒΟ στους οπαδους του ολυμπιακου που αφησαν τις οπαδικες διαφορες και σηκωσαν εχθες πανο που ελεγε
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

    ΕΥΓΕ.


    greeceonlybeauty.blogspot.com / elnewsgr.blogspot.com / greekalert.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρτε το χαμπάρι και ξευτιλιστήκαμε ως κράτος και ξωφλήσαμε κάθε ελπίδα εξέλιπε το λέω εγώ ο δεκατεράχρονος που έχω αποχαυνωθεί με τα ηλεκτρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι καρατζαφερίζουν στην Ελλάδα των κομματικοποιημένων κοπριτών και τα σωστά λέει ο Πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ΠΑΣΟΚ δεν απολύει τα παιδιά του:
    Μούφα η εργασιακή εφεδρεία!
    515 μονο όσοι έφυγαν με το μέτρο
    ______________________________________________
    Άλλη μια απόδειξη του ότι το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να απολύσει την πελατεία του: Μόνο οι 515 από τους σχεδόν 5.000 που λέει η ΠΑΣΟΚική είδηση ότι έφυγαν με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, έφυγαν με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

    Οι υπόλοιποι όπως αποκάλυψε πριν λίγο το MEGA ήταν υπάλληλοι που βγήκαν κανονικά στη σύνταξη έπειδή είχαν συμπληρώσει ήδη τα συντάξιμα χρόνια αλλά συνέχιζαν στο δημόσιο ή έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης τους τελευταίους 2 μήνες!!
    -----------------------------------------------
    Διαβάστε και την είδηση του ΑΠΕ που αποκρύπτει την ηλικία όσων έφυγαν και δεν λέει ότι σχεδόν όλοι ήταν συνταξιούχοι:

    Μόλις 4.929 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι φορείς του δημοσίου, έναντι των περίπου 16.000 υπαλλήλων που αναμένεται να ενταχθούν στο νέο καθεστώς, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

    Ο πραγματικός αριθμός των υπαλλήλων που αποχωρούν ίσως είναι μεγαλύτερος, αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο το ένα τρίτο περίπου των υπηρεσιών έχουν αποστείλει στοιχεία.

    Ενδεικτικό της δυσκολίας του εγχειρήματος αποτελεί το στοιχείο ότι οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, αλλά και των υπηρεσιών των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, που εποπτεύονται από υπουργεία, έχουν αποστείλει στις κεντρικές υπηρεσίες ελλιπή στοιχεία και εμφανίζονται, ως ένα βαθμό, απρόθυμες να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 4.929 υπαλλήλους που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι 1.134 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 537 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 2.659 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 599 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

    Επίσης, από τους 4.929 υπαλλήλους, οι 1.917 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.170 από τα ΝΠΔΔ, οι 288 από τα δικαστήρια, οι 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 430 από τις περιφέρειες, οι 763 από τους δήμους, οι 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 39 από τις ανεξάρτητες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση