GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραίτηση της Βάσως Σκλαβούνου από την Κεντρική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ...

Από το http://rozgates.blogspot.com/ Τι είναι το κόμμα μας Υπάρχουν δυο ειδών Έλληνες στα κόμματα. Εκείνοι που μπαίνουν για να βολευτούν...

Από το http://rozgates.blogspot.com/

Τι είναι το κόμμα μας
Υπάρχουν δυο ειδών Έλληνες στα κόμματα.
Εκείνοι που μπαίνουν για να βολευτούν και να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό για όφελός τους και εκείνοι που είναι ιδεολόγοι και μένουν με την ιδέα τους.
Υπάρχουν εκείνοι που δουλεύει το κόμμα γι αυτούς και εκείνοι που δουλεύουν για το κόμμα.
Υπάρχουν εκείνοι που συχνάζουν στις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα μπαρ και εκείνοι που παρακολουθούν και δεν έχουν να πληρώσουν.
Υπάρχουν εκείνοι που ελίσσονται και κατοχυρώνουν προνομιούχες θέσεις (Βουλή, Δημόσιο κλπ) με τις κομματικές τους διασυνδέσεις (χωρίς αξιοκρατία, διαφάνεια κλπ) όντας προσκολλημένοι ή...
ανήκοντας στο στενό κομματικό πυρήνα και εκείνοι που δουλεύουν και προσπαθούν να διατηρήσουν την δουλειά τους στην αγορά εργασίας, ή είναι άνεργοι ή σκέφτονται να μεταναστεύσουν.
Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν και εγκρίνουν τα μέτρα του Μνημονίου, που συνεπικουρούν τη συγκεκριμένη Συνκυβέρνηση και (με το ΛΑΟΣ) και εκείνοι που απλά υφίστανται τις συνέπειές της και λένε ΟΧΙ.
Υπάρχουν εκείνοι που ενώ βλέπουν την φοροδιαφυγή ή αδιαφορούν για τις μειώσεις των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, την εφεδρεία και τις επικείμενες απολύσεις και εκείνοι που βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται, να ζουν με τον τρόμο της απόλυσης και της πλήρους φτώχειας ενώ παράλληλα το Δημόσιο έλλειμα αυξάνεται.
Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την καταλήστευση του Δημοσίου Τομέα από τους εκάστοτε ειδήμονες του είδους – και καταγγέλλουν – κατηγορούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και εκείνοι που βλέπουν πως η αναποτελεσματικότητα και η διόγκωσή του (οργανισμοί και γραμματείες δημιουργημένες για καθαρά πελατειακές σχέσεις) οφείλονται στην κακή διοίκηση – Διαχείριση της Κρατικής Εξουσίας.
Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την ανάπτυξη του “ιδιωτικού κρατικοδίαιτου” τομέα μέσα από το ξεπούλημα των κερδοφόρων ΔΕΚΟ και της Δημόσιας Περιουσίας στους εθνικούς προμηθευτές και στους “ξένους επενδυτές” για ένα κομμάτι ψωμί και εκείνοι που βλέπουν την ανάπτυξη να διαχέεται στη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις καινοτομίες, από το κράτος, που θα στέκεται αρωγός του πολίτη και όχι εχθρός του, καταργώντας το κοινωνικό κράτος (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια).
Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την “Οικολογία” ως ευκαιρία μέσα από γιγάντιες “πράσινες” επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ελάχιστες θέσεις εργασίας και θα δοθούν σε “επενδυτές” με αποικιακά κριτήρια και εκείνοι που βλέπουν την “Οικολογία” με μικρής κλίμακας επεμβάσεις και διάχυσής της στην τοπική κοινωνία, θεσμικά κατοχυρωμένη, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας στους ντόπιους αλλά και σε όσους επιστρέψουν στην επαρχία, φαινόμενο το οποίο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς λόγω οικονομικής κρίσης. Ανάπτυξη που θα δώσει ώθηση στην παρατημένη ελληνική ύπαιθρο (καλλιέργεια, ιχθυοκαλλιέργεια, αλιεία, αγροτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός κλπ) και παράλληλα θα βοηθήσει και στην ελληνική οικονομία μειώνοντας τις εισαγωγές, αυξάνοντας τις εξαγωγές.
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Το χάσμα έχει βαθύνει τόσο πολύ που μοιάζει πλέον αγεφύρωτο, γιατί τα αστικά κυβερνητικά κόμματα – και αυτό προσπαθεί να γίνει η ΔΗΜΑΡ – (στην πλειοψηφία της) ανέχεται, συντηρεί και εκτρέφει κιόλας τους πρώτους, εκμεταλλευόμενη τους δεύτερους.
Οι πρώτοι νιώθουν μια χαρά σε αυτό το σύστημα, οι δεύτεροι νιώθουν ξένοι σε αυτό το χώρο.
Εγώ ανήκω στους δεύτερους.
(εμπνευσμένο από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, συγγραφέα)

Βάσω Σκλαβούνου

Πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

της Δημοκρατικής Αριστεράς

8 σχόλια

  1. Αυτο ρε μαλακες τωρα ειναι .."ειδηση"??

    Μα τι πουστηδες κυκλοφορουν τελος παντων..

    Δηλαδη ..εφυγε η ετσι της φωτο??
    Πω ζημια που παθαμε..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κυριοι εγω σας το λεω τι "χρειαζεται" και με βριζετε "χουντοφασιστα"!

    Ω! να το επαναλαβω μια φορα ακομα μηπως "κλωτσησει" κατι στο σμπαραλιασμενο εγκεφαλο σας φιλοι μου..
    Καθηλωμενο απο την ανηλεητη πλυση εγκεφαλου απο την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..
    Που θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ,φιλοι μου..
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια φιλοι μου..
    Νυν,πρωην,πιο πρωην...

    Η περιουσια 99% προιον κλοπης να δημευτει.
    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια θα περιελθουν στην ιδιοκτησια του κρατους..
    Δωρεαν σιτιση,δωρεαν υπνο (σε ορφανοτροφειο) δωρεαν ενδυση/υποδηση (μεσω διεθνους Ερυθρου σταυρου) και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα μεχρις ενηλικιωσεως..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε"..

    Πειτε με τωρα υμεις αγαπητοι φιλοι"φασιστα" και "χουντικο" και τετοιες μαλακιες..

    Υ.Γ
    Θα εχετε αδικο φιλοι μου. Εγω ειμαι ο κατ εξοχην αντι-εξουσιαστης. Δεν χωνεψα ΠΟΤΕ καμμιας μορφης εξουσια ,ποσω δε μαλλον την τυρρανια της δικτατοριας ,φιλτατοι..
    Αλλα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ..

    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..
    Εδω βλεπετε τι γινεται ..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρωνει ουτε τους "στοιχειωδεις φορους" (και εγω το ιδιο κανω ,φιλοι μου)..
    Γιατι να πληρωσω??
    ΤΗν αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια να πληρωσω??
    Το ηλιθιο βλακογιοργο να πληρωσω ??
    που παει Durban (Ντουρμπαν Ν.Αφρικης) και του πληρωνω εγω τα εξοδα??
    Για να διαβασει σε κατι μαυρους "αδελφους του/γαμιαδες του" ενα χαρτι "πρασινης αναπτυξης" και τετοια που του δινουν οι προπαγανδιστες αφεντικα του???

    Ε??
    Γιατι να πληρωσω???
    το γουρουνι "παγκαλο" 165.000 ευρω το μηνα μισθο??
    το "προεδρο" της δαιμονοκρατιας και εθνικο δανειστη (παπουλια η πως τον λενε τωρα) 360.000 ευρω μηνιαιως??

    Ω! Οχι ευχαριστω ,δεν θα παρω φιλοι μου..

    Υ.Γ
    Πότε θα βγω με την καραμπινα και θα ξεπαστρευω σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια δεν ξερω ακομα..
    Παντως σαν να μου φαινεται οτι "καιρος ηγγικεν" αγαπητοι μου συνανθρωποι ..(σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια εσεις δεν υπολογιζεστε για ανθρωποι ζωα,σκυλια,πιθηκοι,μουλαρια,τομαρια ,καθικια,σιχαμενα διποδα και οτι αλλο ...να μην καταχρωμαι και το χωρο του "πρεσσ τζι αρ καθικια υποκοσμε..)

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "και εκείνοι που είναι ιδεολόγοι και μένουν με την ιδέα τους".

    ==================================

    Ή ζεις σε άλλον πλανήτη,ή μας δουλεύεις χοντρά Βάσω.

    Διότι,ως τοις πάσι γνωστόν,οι τελευταίοι ήρωες πέθαναν το '21
    (Κολοκοτρώνης,Καραϊσκάκης,Μπουμπουλίνα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια Αριστερά;
    Κακό χωριό τα λίγα σπίτια!
    Έτσι,όχι συγκλίνοντας αλλά αποκλίνοντας, φρόντισε η κ.Σκλαβούνου να τα κάνει λιγότερα...
    Να γιατί δεν θα δει αυτός ο τόπος προκοπή!
    Γιατί αποτελείται από προβληματικούς ανθρώπους που διαφωνούν και με τον εαυτό τους όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ... ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ!!!
    Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο της λεξιλαγνείας πρίγκηψ Φώτης Κουβέλης!


    Πάλι καλά που δε μας βγάλανε τον μυαλοστουκαρισμένο!


    Τι ίδιο κάνει θα μου πείτε…

    Όταν είδε το σύστημα ότι το μητσομπακογιαννέικο πουλέν δεν τραβάει, ανέλαβε να αναδείξει τον επί Οικουμενικής υπουργό δικαιοσύνης (βρόμικο 89 κλπ…κλπ…) μπας και ξαναφέρουμε στη ζωή τους πεθαμένους…


    Άρπα κι ένα 9% και στην επόμενη δημοσκόπηση πάνω κι από το ΚΚΕ κι από τον ΣΥΡΙΖΑ! Η πλάκα είναι που ο χαζοφώτης άρχισε να το πιστεύει και το παίζει ντίβα…
    Έλα …… στον τόπο σου κι άλλη τουρνέ μην κάνεις…


    Πηγή : Harry Klynn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιούχα Καμίνη και στο...Σύνταγμα!

    Ούτε κατά την διάρκεια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, δεν την γλύτωσε ο δήμαρχος της Αθήνας, που ..κατάφερε να ανάψει το δέντρο μέσα σε αποδοκιμάσιες, χειρονομίες κια γιουχαίσματα!


    Φαίνεται πως η (ανύπαρκτη) δράση του, έως τώρα στο πόστο του Δημάρχου,έχει εξαγριώσει πολλούς Αθηναίους, που διαμαρτύρονταν έντονα και δεν τον άφησαν σε ησυχία , ακόμα και σε μια στιγμή, που παραδοσικά είναι στις εύχαριστες του εκάστοτε Δημάρχου.

    Μάλιστα του έψαλαν και τα κάλαντα φωνάζοντας «Τρίγωνα κάλαντα βόμβες και χημικά, πλατείες και στενά γεμίζουν αγανάκτηση για όλα τα δεινά».

    parapolitika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κρίνω από τη φάτσα, βγάζω το συμπέρασμα ότι έχει όλα τα προσόντα να αναλάβει τη διαχείριση κάποιου Οίκου της οδού Φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση