GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υφυπουργό... Ελλάδας απέκτησε η Γερμανία

Από το tvxs.gr Αρμοδιότητα προώθησης και παρακολούθησης προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία δεν έχει ...

Από το tvxs.gr

Αρμοδιότητα προώθησης και παρακολούθησης προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα, απέκτησε ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και συνεργάτη της, υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, έπειτα από απόφαση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Συγκεκριμένα, ο Φούχτελ είναι πλέον «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» και, όπως αναφέρει η...
εφημερίδα «Τα Νέα», η εντολή που έχει λάβει από την Άγκελα Μέρκελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.
Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη. Κι αυτό διότι στη Θεσσαλονίκη συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση με συμμετοχή 200 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες.
Ως όχημα θα αξιοποιηθούν και οι αδελφοποιήσεις πόλεων, όπως είπε ο γερμανός υφυπουργός στους βουλευτές της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας που συναντήθηκαν χθες μαζί του στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο.
Η Γερμανία αναμένεται αν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες. Οπως είπε στους έλληνες βουλευτές, η Γερμανία με 80 εκατ. πληθυσμό διέθεσε σε αναπτυξιακά προγράμματα 10 δισ. για να αντιμετωπίσει την κρίση του 2008, ενώ η Ελλάδα με 11 εκατ. έχει στη διάθεσή της 16 δισ., με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις. Νέα πνοή σχεδιάζεται να δοθεί στον θεσμό της αδελφοποίησης πόλεων που δεν θα μείνει στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών αλλά θα πλαισιωθεί με συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο για την υλοποίηση των προγραμμάτων υποδομών.
Σήμερα, υπάρχουν περί τις 30 αδελφοποιήσεις πόλεων Γερμανίας και Ελλάδας, ενώ μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας υφίστανται 2.000, γεγονός που δείχνει και τα περιθώρια ανάπτυξης του θεσμού.

8 σχόλια

  1. Ε! ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ!!! ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΑ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ Η ΣΕΞΟΒΟΜΒΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν συνεβαινε κατι τετοιο επι Νεας Δημοκρατιας (του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο) θα ειχαν καψει την Αθηνα και την μιση Ελλαδα οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Και θα τους ειχαν "στιγματισει" σαν "ξενοδουλους" "δοσιλογους" κλπ κλπ μεσω του λαμπρακισταν!!!

    Τωρα δεν τρεχει τιποτα..
    Τωρα κυβερναει η .."δημοκρατικη παραταξη" δηλαδη η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια!!!
    Που ειναι και .."πρωωδευτικη"!!!
    Γαμωτο μου.. μουρχεται να αρπαξω την καραμπινα και να αρχισω να σκοτωνω αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια .. Ετσι για ..πλακα..

    σιχαμενα καθαρματα !!!
    Πουσαι ρε Παπαδοπουλε .. Πουσαι γαμω την πουτανα την κοινωνια να ξεπαστρεψεις αυτους τους αλητες μεχρις ενος..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΩΑ" ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΡΜΑΧΤ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ (;) ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ'ΕΤΣΙ,ΛΕΩ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο τότε γερμανός furher συμμαχούσε με τον ιταλό δικτάτορα mussolini, ο τελευταίος δεν υποψιαζόταν ότι ο hitler κατά την διανομή των κερδών, σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος, σκόπευε όχι απλώς να καταστήσει τον ιταλό υποτελή του, αλλά και να ρουφήξει ετσιθελικά κομμάτια της Ιταλίας που γειτνιάζουν με τις γερμανικές περιοχές (Deutschdom). Στο υπό διαμόρφωση νέο-γερμανικό/ερωπαϊκό σημερινό έκτρωμα η "σύμμαχος" Γαλλία δεν πρόκειται να διασωθεί ούτε καν ως νέο Vichy, απλώς το νέο Reich θα την ρουφήξει σαν αυγό μελάτο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μωρη ανεγκεφαλη χουντοΤζων-πουστρα.
    Εχεις λυσσαξει αγαμητη αφου ουτε οι μαυροι της Συγγρου δεν θελουν να σε γαμησουν. Δεν πας στον ταφο του Παπαδοπουλου μηπως καταφερεις και τον αναστησεις να σε πηδηξει. Ανωμαλη Νεκροφιλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5 Δεκ 2011 7:32:00 μ.μ.

    =
    Δεν απαντησες ακομα.
    Σου λειπω μωρη πουστρα?
    Σκυλα,θα σε αφησω πολυ καιρο ακομα στην τσιλια..
    Θα σε κανω να λυσσαξεις σκατοπουστρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σου κανουν οι απλυτοι του Συνταγματος;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΙΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ .
    ΠΟΛΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ -ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση