GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η αλεπού"...

Από τον Χρήστο Ζεστό Τα προσωνύμια και τα παρατσούκλια δεν βγαίνουν ποτέ τυχαία. Σήμερα, θα σας γράψω για έναν πολιτικό που ενώ κάποτε έ...

Από τον Χρήστο Ζεστό

Τα προσωνύμια και τα παρατσούκλια δεν βγαίνουν ποτέ τυχαία. Σήμερα, θα σας γράψω για έναν πολιτικό που ενώ κάποτε έτρωγε καρτερικά και αγόγγιχτα, υποδουλικά τις... μαγκουριές απ᾽ την Μαρίκα Μητσοτάκη, στις μέρες μας πλασάρεται ως φαβορί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αφής στιγμής έγινε Πρόεδρος ο Καρ. Παπούλιας, που ο Ανδρέας τον είχε για να του λέει ανέκδοτα και να διασκεδάζουν μαζί, ο κ. Δήμας μπορεί να ελπίζει.
Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της τελευταίας διακυβέρνησης της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή, ο κορίνθιος πολιτικός υπήρξε φειδωλός σε κινήσεις υποστήριξής της, φλέρταρε συστηματικά με το ΠΑΣΟΚ και κυρίως όταν τον έστειλε η ΝΔ επίτροπο διέρρεε στην Κορινθία ότι η παράταξη τον έβαλε "στον πάγο". Από αυτή του την ιδιότητα, όμως, διεκδίκησε και κέρδισε διεθνή αναγνωρισιμότητα, δεν εισέπραξε κόστος από τη διακυβέρνηση Καραμανλή και....
έπαιξε και το ρόλο του στα εσωκομματικά της ΝΔ. Έτσι, με ιδρώτα και σχέδιο, και με την αμέριστη στήριξη των λατσοβαρδινογιαννέων που δραστηριοποιούνται εντόνως επιχειρηματικά (βλ.π. διαλυστήρια) στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Εξωτερικών, κέρδισε το παρατσούκλι του τίτλου από τους γνώστες νεοδημοκράτες. Διακαής πόθος, μετά την υπουργοποίηση σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι τώρα η Προεδρία της Δημοκρατίας, με παράλληλη βουλευτοποίηση του γιου. Στην Ελλάδα της Μπανανίας, ο καθένας μπορεί να ελπίζει στο καλύτερο. Καλή σας χρονιά!

4 σχόλια

  1. Εκείνο το μπουμπούκι ο Ρουσόπουλος πού να λουφάζει; Ξέρει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε είμαι Πασοκος. Αλλά ο Ρουσόπουλος τα τρώνε παρέα με τον Λαλιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γουτεμβέργιος29 Δεκ 2011, 2:22:00 μ.μ.

    Εγώ αγαπητέ, αφού διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτά που έγραψες κι' επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον άνθρωπο που "θάβεις", θα σου πρότεινα να αλλάξεις το όνομα σου κι' από Χρήστος Ζέστός να λέγεσαι Χρήστος Κρύος ή κρυόκωλος, χάριν συντομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ζεστέ καμπινέ απόλαυσε τα σκατά που προσκυνάς και τρώς..σιχαμερέ πΣΤΟΚΕ





    "ΕΙΝΑΙ..ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ", ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΡΑΪΝΧΕΜΠΑΧ...!!!
    __________________________________
    "ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ" Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ και ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ "ΜΠΑΣΤΑΚΑ" ...!!!

    Ποιος θυμάται τον «επαναστάτη»
    Κ. Σκανδαλίδη να δηλώνει προ διμήνου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι τεχνοκράτες της τρόικας είναι «μπάστακες» και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν από αυτούς στο Υπουργείο του;

    Με υποκλίσεις και δουλοπρεπείς εκφράσεις υποδέχτηκαν στα γραφεία τους τον Χορστ Ράιχενμπαχ, τον Γερμανό διοικητή που όρισε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα, οι Ελληνες υπουργοί και ιδίως ο «σκληρός» Κώστας Σκανδαλίδης.

    Την εικόνα αυτή παρουσιάζει σε άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα το περιοδικό «Der Spiegel», που τιτλοφορείται «Ο “Γερμανός πρωθυπουργός”:
    Πριν αλέκτορα φωνήσαι, υποδεχόταν με τεμενάδες τον κ. Ράιχενμπαχ στο γραφείο του.
    «Είναι υπέροχο που βρίσκεστε εδώ» είπε στον Γερμανό «ανθύπατο» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,
    όπως αποκαλύπτει στο «Der Spiegel» ο ίδιος ο Ράιχενμπαχ, που μάλλον έμεινε κι αυτός έκπληκτος από τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο «σκληρός» (στον δημόσιο λόγο του και μόνο) κ. Σκανδαλίδης.

    Δεν είναι, βέβαια, μόνον αυτός που δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες τον κ. Ράιχενμπαχ, που ήρθε εδώ για να βοηθήσει τους Ελληνες «να κάνουν τη σχολική τους εργασία», όπως με περισσή αυθάδεια λέει προκλητικά ο ίδιος.

    Ο Τάσος Γιαννίτσης τον υποδέχτηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη φράση «είμαστε χαρούμενοι που έχετε έρθει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση