GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξαφνικό «ράλι» στις αγορές μετοχών...

Η συνεδρίαση της Τρίτης εξέπληξε ευχάριστα τους επενδυτές καθώς οι αγορές μετοχών κατέγραψαν σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη. Τα θετικά μακροο...

Η συνεδρίαση της Τρίτης εξέπληξε ευχάριστα τους επενδυτές καθώς οι αγορές μετοχών κατέγραψαν σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη. Τα θετικά μακροοικονομικά νέα σε Ευρώπη και Αμερική ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά και άφησαν σε δεύτερο πλάνο τα προβλήματα που επισκιάζουν την Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή και το ΧΑ ακολούθησε τις διεθνείς αγορές κλείνοντας με άνοδο αλλά με πολύ χαμηλό τζίρο συναλλαγών.
Ο Nikkei έκλεισε με μικρά κέρδη 0,49% στις 3336,48 μονάδες. Από το πρωί σε... θετικό έδαφος κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη και όσο περνούσε η ώρα τόσο τα κέρδη που σημείωναν αυξάνονταν. Τελικά, ο DAXκατάφερε να κλείσει με κέρδη 3,11%, ο CACέκλεισε στο +2,73%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε στο +1,02%. Ο δανεισμός της Ισπανίας με χαμηλό επιτόκιο αλλά και η απροσδόκητη αύξηση που σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γερμανία βοήθησαν σημαντικά στην βραχυπρόθεσμη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Η άνοδος των αγορών μετοχών μεταφέρθηκε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τους τρεις βασικούς δείκτες να καταγράφουν πολύ σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη. Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικίας στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 9,3% τον Νοέμβριο, πολύ περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές και αυτό βοήθησε τις αγορές μετοχών.
Εκτός από τις αγορές μετοχών κέρδη κατέγραψε και το Ευρώ που βρέθηκε πάνω από το 1,31 αλλά στο τέλος της ημέρας έκλεισε κάτω από αυτό το επίπεδο τιμών. Κέρδη πάνω από 1% σημείωσε ο Χρυσός που έφτασε και πάλι τα 1615 δολάρια. Εντυπωσιακά κέρδη και για το Πετρέλαιο πάνω από 3%, με κλείσιμο πάνω από τα 97 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κατέγραφε απώλειες στο τέλος έκλεισε με κέρδη 1,47% κλείνοντας στις 660,07 μονάδες. Η αξία συναλλαγών ήταν απελπιστικά χαμηλή και έφτασε τα 23,8 εκ ευρώ. Τα κέρδη για τον Τραπεζικό κλάδο ξεπέρασαν το 4%.

GSTA/EKTA

1 σχόλιο

  1. Κανονικά θα έπρεπε ΟΛΟΥΙ που τους υποχρέωσαν να κάνουν εγκατάσταση για υγραέριο να κάνουν μήνυση τους ΠΟΛΙΤΙΚΑ υπεύθυνους για τη παρεμπόδιση αυτού του έργου με την αλλαγή της κυβέρνησης από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ.

    Τα χρηματάκια δε που μάζεψαν να τα επιστρέψουν πίσω! ΑΚΟΜΑ και να ξεράσουν σε δημόσια πλατεία αυτά που φάγανε σε δεξιώσεις ΑΗΔΪΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση