GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαίνια -για τρίτη φορά- για τον ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης...

Μια στέγη φιλοξενίας αποκτούν , ύστερα από πολυετείς καθυστερήσεις και δυο τελετές εγκαινίων, οι καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα και οι σ...

Μια στέγη φιλοξενίας αποκτούν, ύστερα από πολυετείς καθυστερήσεις και δυο τελετές εγκαινίων, οι καρκινοπαθείς από τη Βόρεια Ελλάδα και οι συνοδοί τους. Ο περίφημος ξενώνας στην Πυλαία -η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια- εγκαινιάζεται την Παρασκευή για τρίτη φορά και όπως όλα δείχνουν μέσα στο Δεκέμβριο θα υποδεχτεί τους πρώτους 30 - 35 ασθενείς.
Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο, κατασκευή του κτιρίου, συνολικού κόστους 2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια, ωστόσο οι σύγχρονες υποδομές του ρήμαζαν στο...
πέρασμα του χρόνου, καθώς κανένας φορέας δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος της λειτουργίας του.
Η λύση τελικώς δόθηκε με υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον υπουργό Υγείας για σύμπραξη του Θεαγένειου νοσοκομείου με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή ο ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία παραχωρείται στο Θεαγένειο με χρησιδάνειο και όλα τα λειτουργικά του έξοδα (250.000 ευρώ ετησίως) αναλαμβάνει το νοσοκομείο.
Τις επισκευές κάλυψε ο Σύλλογος Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, όπως δήλωσε ο διοικητής του «Θεαγένειου», Θρασύβουλος Βεντούρης.
Στα 4 κτίρια συνολικού εμβαδού 4.112τμ μπορούν να φιλοξενηθούν 100 ασθενείς και οι συνοδοί τους σε δωμάτια που διαθέτουν τουαλέτα και μπάνιο.
Υπάρχουν επίσης, χώροι υποστηρικτικών και βοηθητικών λειτουργιών, αίθουσες φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας, πολλαπλών χρήσεων, αμφιθέατρο και εστιατόριο.
Το ένα από τα κτίρια έχει διαμορφωθεί ειδικά για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση