GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρειαζόμαστε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων...

Της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ Να ξεφύγουμε από τους υπαρχηγούς, τα εξαπτέρυγα και τις φυλές των αρχηγών. Χρειάζεται ...

Της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Να ξεφύγουμε από τους υπαρχηγούς, τα εξαπτέρυγα και τις φυλές των αρχηγών. Χρειάζεται πολλή δουλειά και ο χρόνος τελειώνει γρηγορότερα από ποτέ.
Πολύς ο λόγος των ημερών -κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ- περί αχαριστίας.
Είναι άραγε η αχαριστία θέμα οικογενειακών αρχών και ηθικού προσωπικού κώδικα, είναι πρόβλημα πολιτικής ενηλικίωσης και απογαλακτισμού, ή είναι ζήτημα πολιτικού DNA με σκοπό...
 την επιβίωση? με κάθε κόστος. Εν τέλει, μήπως είναι απλά αδυναμία των αρχόντων να διαχειριστούν τις αυλές και τους αυλικούς;
Κατ' αρχάς η αχαριστία δεν διακρίνει φύλλο, ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο, το τελευταίο μάλλον σοκάρει περισσότερο, ειδικά όταν δεν τηρούνται καν τα προσχήματα, ήτοι, «παραιτούμαι γιατί μπορώ και το αντέχω και συνεχίζω σε άλλα μήκη και πλάτη, βασιζόμενος στις δικές μου δυνάμεις». Συνήθως βέβαια δεν συμβαίνει αυτό, απλά ο αχάριστος αλλάζει πόλο και ο κύκλος ξεκινά ξανά. Γιατί χαρακτήρα και συνήθειες δύσκολα αλλάζεις, άντε με τα χρόνια και την ευφυΐα να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα.
Μεγάλο βήμα η πολιτική ενηλικίωση. Να μπορείς να δεις πίσω από τις γραμμές, τις φιλίες, το συναίσθημα, τη συνήθεια και κυρίως την ασφάλεια του γνώριμου και των γνωστών. Και πάλι εδώ υπάρχουν δρόμοι και σταυροδρόμια, οδηγός σου μπορεί να είναι είτε η ανάγκη να υπάρχεις, έστω μέσω ταύτισης, είτε η ανάγκη πραγματικά να αφήσεις στίγμα... Να ανοίξεις περπατησιά. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις καλά και έντιμα, να διεκδικήσεις τη δική σου διαδρομή, ακόμη και αν ποτέ δεν πεις «ευχαριστώ». Ή να το κάνεις με πολιτικά άτσαλο τρόπο, να βιαστείς να φύγεις κρυπτόμενος για να μην πεις αντίο.
Συζητούμε βέβαια τόσο πολύ περί αχαριστίας γιατί το σύστημα πολιτικής ανέλιξης (ή και διατηρησιμότητας) είναι τόσο στρεβλό, σαν να μοιάζει η εξουσία με λάμπα πετρελαίου. Λίγο ή πολύ φως, θαμπή ή όχι η εικόνα, κάποιοι θέλουν, με κάθε κόστος, να βρίσκονται τριγύρω. Και αν κάποια άμοιρη πεταλουδίτσα πλησιάσει υπερβολικά και καεί, οι υπόλοιπες απλά συνεχίζουν τον κύκλο του θανάτου, μέχρι να ανάψει η διπλανή λάμπα με δυνατότερο φως και να πάνε παραδίπλα.
Η κρίσιμη και η ουσιαστική πλευρά του προβλήματος είναι η αδυναμία των αρχόντων να ζήσουν χωρίς «περιβάλλον» ή τουλάχιστον να διαμορφώσουν ένα αξιόπιστο και αξιόμαχο περιβάλλον και η αδυναμία αυτή ιστορικά αποτέλεσε την αρχή πολλών λαθών, λανθασμένων επιλογών και κρίσεων.
Δεν υπάρχει διαδικασία «ΑΣΕΠ», αλάνθαστα, ανεξάρτητα κριτήρια επιλογής καταλληλότητας για την πολιτική ζωή, η πολιτική απαιτεί και δύναμη και ψυχή και καθαρό μυαλό και γνώση.
Στην πολιτική όμως, πλέον, ύστερα από τόσα δεινά και στην κατάσταση που έφτασε η χώρα, θα πρέπει να διαμορφωθεί ή να αναζητηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο θέσεων και αρχών. Και όσοι θέλουμε να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, ας ομονοήσουμε στην ανάγκη πολιτικών θέσεων και αρχών, στην ανάγκη κώδικα αξιών απέναντι στα μικροσυστήματα των καναλιών. Χρειαζόμαστε βατήρα εκκίνησης πολιτικό, αξιακό, όχι γιουρούσια με φυλές αρχηγών και συμμαχίες υπαρχηγών.
Κουραστήκαμε πλέον εμείς με τη λαμπρότητα και τη σπουδαιότητα, ο κόσμος σαφώς και δεν μας ανέχεται.
Φως ημέρας, κρυστάλλινο και καθαρό θέλουμε στο πεδίο, όχι αναλαμπή από τηλεοπτικούς δέκτες.
Καθαρές, λίγες και μετρημένες κουβέντες, για το ποιοι θέλουμε να είμαστε, με ποιους θέλουμε να είμαστε και πού και πώς θα οδηγήσουμε τα πράγματα. Να ονοματίσουμε τα λάθη και τα συμφέροντα ? τα κανονικά συμφέροντα όχι τα «ντεμί». Να ακούσουμε την φράση «έκανα λάθος». Να δουλέψουμε άοκνα και σεμνά. Να ξεφύγουμε από τους υπαρχηγούς, τα εξαπτέρυγα και τις φυλές των αρχηγών. Χρειάζεται πολλή δουλειά και ο χρόνος τελειώνει γρηγορότερα από ποτέ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=112785816

11 σχόλια

  1. Συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια χρειαζομαστε ,μανδαμ..

    Καταλαβες?? ΕΚΤΕΛΕΣΗ μιλαμε ..
    Ουτε μα ουτε ξεμα αλητες/αλητισσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΚΥΡΑ ΜΟΥ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουσαι σύ μωρή;

    πρωτη φορά τη βλέπω,

    ρε τι κρύβει το ΠΑΣΟΚ στα σπλαχνα του

    ρε τι πληρωνει ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και γαμήσου μπάζο/τσόκαρο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι τώρα δεν είχαμε αρχές και θέσεις? Γιατί κυρία μου τις αγνοούσες? Τι έγινε τώρα και τις θυμήθηκες? Θα πας και εσύ μαζί με τον Παπανδρέου και την Μαργαρίτα στο σπίτι σου να πλένεις κανένα πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μας λες μωρή καργιόλα? Εσύ δεν ήσουν που ψήφιζες τα μνημόνια και όλες τις μαλακίες που έκανε ο γαπ? 'Αντε και γαμήσου τώρα ψωλορουφήχτρα, που έχεις και δικαίωμα να μιλάς, πουτάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΒΙΖΙΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
    ΑΝΤΕ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΟΤΕΣ,ΠΑΛΙΛΙΝΑΤΣΑ,ΠΕΤΟΥΓΙΑ,ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ...ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβάται να πετάξει στις ΗΠΑ.
    Για μια ακόμη φορά ακύρωσε το ταξίδι του!..

    Mια είδηση σοκ που πέρασε στα ψιλά έρχεται να επιβεβαιώσει την αρθρογραφία του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» που επιμένει να γράψει ότι ο Παπανδρέου ΦΟΒΑΤΑΙ να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ, από την ημέρα που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν.

    Για μια ακόμη φορά λοιπόν ο πρωθυπουργός ανέβαλλε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, την οποία είχε επιχειρήσει να προαναγγείλει δειλά-δειλά την εβδομάδα που πέρασε.

    Ούτε Λαγκάρντ, ούτε ο Ομπάμα!

    Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο και θεωρία συνομωσίας, ο Παπανδρέου είναι persona non grata για τον Λευκό Οίκο!

    Ο ίδιος το γνωρίζει αυτό και βρίσκεται ήδη σε πολύ δεινή θέση.

    Ούτε τηλεφωνική επικοινωνία δεν είχε μήνες τώρα με τον Ομπάμα.

    Τι συνέβη όμως και ο ΓΑΠ που τα wikileaks τον ήθελαν να δίνει προεκλογικά γη, ύδωρ και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στον Δανιήλ Σπέκχαρντ (για χάρη του οποίου ζητά από μας τα κορόιδα να πληρώσουμε 1,1 δις για την τράπεζα του Λαυρεντιάδη), δεν τολμά να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο;

    Οι πληροφορίες θέλουν τον Ομπάμα και συγκεκριμένες αμερικανικές τράπεζες να είναι έξαλλες με τον Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορούν ότι σε συμπαιγνία-από άγνοια η ανικανότητα- με τον Σόρος, τον Στρος Καν και το βαθύ κράτος του ζεύγους Κλίντον, πήρε περίεργες πρωτοβουλίες για τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου!
    Αυτά για τα οποία ολόκληρος πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή τους.
    Πως είναι δυνατόν, από τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει σπουδάσει και οικονομικά;

    Τον Στρος Καν τον συνέλαβαν, ο Σόρος δήλωσε ότι αποσύρεται από τα hedge funds και η Χίλαρι αναλαμβάνει υποδεέστερες αποστολές.

    Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου φοβάται να πετάξει στις ΗΠΑ-άσε που δεν του δίνουν ούτε ραντεβού-δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δεν τον ακουμπάνε. Το αντίθετο, γι αυτό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα έλθει το Δεκέμβριο απρόσκλητος(!) στην Αθήνα.

    Σας θυμίζουμε ότι τη τελευταία φορά που ξεκίνησε για τις ΗΠΑ το μόνο που κατάφερε ήταν να πετάξει ως το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Αθήνα με αστείες προφάσεις παρότι στη Νέα Υόρκη υπήρχε Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ και πολλά προκαθορισμένα ραντεβού που τον περίμεναν!
    Μόνο που τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκεται στο Μαξίμου ο Παπανδρέου.

    Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου πέτυχε μέσα σε 2 χρόνια το ακατόρθωτο, δηλαδή να μην θέλουν να τον βλέπουν οι Έλληνες συμπολίτες του, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και ο Λευκός Οίκος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πασοκια η δεξια σας ξεβρακωσε..
    τα χειροτερα σκατα εισαστε..
    να πατε στη δεξια να ξεβρωμισουμε...
    ΨΟΦΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο μόνος χρόνος που τελειώνει γρηγορότερα απο ποτέ είναι ο χρόνος του πασόκ. Αμα καταφέρουμε να τους ξεφορτωθούμε, μια χαρά θα τα καταφέρουμε...όπως κάποιοι άλλοι που βάλθηκαν να βελτιώσουν τη ζωή τους χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν

    http://www.ted.com/talks/lang/he/bunker_roy.html

    επιλέξτε ελληνικούς υπότιτλους

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξύλο πολύ χρειάζεστε κυρία μου, και πλησιάζει ο καιρός που θα το φάτε...

    Εκτός και προλάβετε και την κάνετε εκτός Ελλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση