GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφεύγει οριστικά την εκτέλεση ο Αφροαμερικανός ακτιβιστής Αμπού Τζαμάλ...

Μετά από δικαστικό αγώνα 30 ετών , αποσύρθηκε η ποινή του θανάτου κατά του Αφροαμερικανού ακτιβιστή ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ ο οποίος έχει κατα...

Μετά από δικαστικό αγώνα 30 ετών, αποσύρθηκε η ποινή του θανάτου κατά του Αφροαμερικανού ακτιβιστή ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία αστυνομικού. Ο ίδιος διακηρύσσει την αθωότητά του. Ο Αμπού Τζαμάλ θα εκτίσει πλέον ποινή ισόβιας φυλάκισης.
Η ποινή ανακοινώθηκε δύο ημέρες πριν...
από την 30η επέτειο της δολοφονίας του αστυνομικού Ντάνιελ Φόκνερ.
Ο δικαστής εξηγώντας την απόφαση επανέλαβε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αμπού Τζαμάλ δολοφόνησε τον Φόκνερ. Επισήμανε πάντως ότι μετά από τόσα χρόνια λείπουν πλέον οι μάρτυρες του περιστατικού ενώ άλλοι έχουν πεθάνει.
Η απόσυρση της αρχικής καταδίκης είχε και την συμφωνία της οικογένειας του θύματος.
Ο Αμπού Τζαμάλ, 58 ετών σήμερα, ήταν μέλος των Μαύρων Πανθήρων.
Καταδικάστηκε εξαρχής σε θάνατο αλλά μετά από σειρά προσφυγών και εφέσεων κατάφερε να καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής. Σε όλο το διάστημα της κράτησής του διακήρυσσε την αθωότητά του και ότι το γεγονός ότι είναι θύμα δικαστικής πλεκτάνης.
Με άρθρα και ραδιοφωνικές εκπομπές έκανε γνωστή την υπόθεσή του και έγινε παγκόσμιο σύμβολο για την κατάργηση της θανατικής ποινής η οποία ισχύει στην πλειοψηφία των πολιτειών των ΗΠΑ.

1 σχόλιο

  1. Μαλακιες..

    Ρε καψτε το μαυρο εκει περα..

    Μαυρος ειναι ..Αλλα και να μην ηταν το ιδιο ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση