GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς πάει ο Ρουμελιώτης...

Καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αναλάβει από τον ερχόμενο μήνα ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της Ελλ...

Καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αναλάβει από τον ερχόμενο μήνα ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα...
 προηγηθεί η παραίτησή του από τη θέση του στο ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Ρουμελιώτη είχε «παίξει» για τη θέση του Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ο κ. Ρουμελιώτης έχει διατελέσει υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέλεξαν τον Π. Ρουμελιώτη πρόεδρο για τον εκδημοκρατισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια.
Είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Πάντειο. Είναι πτυχιούχος οικονομικών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, διδάκτωρ στις οικονομικές επιστήμες του ίδιου πανεπιστημίου καθώς και διδάκτωρ στις οικονομικές επιστήμες του πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ.
Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του ευρωμεσογειακού κόσμου.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

6 σχόλια

  1. Και το κυριωτερο:
    Ειναι και κερατας και μαλιστα ολκης.

    Του γαμουσε την (οντως) ομορφη γυναικα του ο ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου (και ποσοι αλλοι) και ..αναρριχηθηκε ο λουστρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς τον δικτύωσε η μαντάμ, όπως εκείνη ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά ήταν φήμες η γυναίκα που λες ήταν η Λιάνη απλά έμοιζαν και πολλοί μπερδεύτηκαν τότε...και είχαν διασπείρει αυτές τις φήμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5 KAI 22 ΕΣΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : ΖΗΜΙΕΣ 287 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ PSI!

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

    Ζημιές μετά από φόρους 287 εκατ. ευρώ προ των προβλέψεων για την απομείωση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατέγραψε ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς στο 9μηνο 2011. Συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης του PSI (865 εκατ. ευρώ), τα...
    αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναλογούντα στους μετόχους διαμορφώνονται σε ζημίες 1,15 δισ. ευρώ.

    Τα καθαρά έντοκα έσοδα ανήλθαν στα 916 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4%. Τα καθαρά έσοδα προμηθειών διαμορφώθηκαν στα 141 εκατ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένα κατά 1% ετησίως, κυρίως από τις προμήθειες της εμπορικής τραπεζικής (+5%). Τα συνολικά καθαρά έσοδα λειτουργίας ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 12% και ανήλθαν στα 1.202 εκατ. ευρώ.

    Το λειτουργικό κόστος εμφάνισε κάμψη 4,4% ετησίως, στα 576 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω μείωσης στην Ελλάδα (-6%). Στο εξεταζόμενο διάστημα οι δαπάνες προσωπικού του ομίλου εμφανίζουν κάμψη 4%, στα 274 εκατ. ευρώ, (-5% στην Ελλάδα), ενώ μείωση 7% εμφάνισαν τα γενικά διοικητικά έξοδα τα οποία διαμορφώθηκαν στα 237 εκατ. ευρώ (-10% στην Ελλάδα).

    Ο δείκτης κόστους προς έσοδα βελτιώθηκε στο 48% από 56% πέρυσι.

    Τα δάνεια μετά από προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα 35,5 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4% από την αρχή του έτους. Οι καταθέσεις υποχώρησαν κατά 14% από την αρχή του έτους, στα 24,5 δισ. ευρώ, καθώς -όπως σημειώνεται- συνεχίστηκαν οι εκροές από Ελλάδα στο 3ο 3μηνο, με χαμηλότερο ωστόσο ρυθμό έναντι του 2ου 3μήνου (-4% και -10% αντίστοιχα).

    Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011 στα 2,9 δισ, ενώ τα συνολικά εποπτικά ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ. Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 8,8%, ο δείκτης Tier I στο 7,8%, ενώ ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier I- ΕΒΑ ορισμός), στον οποίο περιλαμβάνονται οι προνομιούχες μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου, διαμορφώθηκε στο 7,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2 Δεκ 2011 8:00:00 π.μ.

    Οχι, ειχα τρυφερες στιγμες με τη μαμα σου τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση