GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση Παπαδήμου...

Γράφει ο Θεμης Δημητρακοπουλος μελος της Κεντρικης Επιτροπης της Δημοκρατικης Αριστερας ΟΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ (αν χρ...

Γράφει ο Θεμης Δημητρακοπουλος
μελος της Κεντρικης Επιτροπης της Δημοκρατικης Αριστερας

ΟΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ (αν χρειαζοταν, κιολας...) ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ (ή γιατι οι εκλογες ειναι, δυστυχως ή ευτυχως, η μονη δημοκρατικη διεξοδος απο το σημερινο τελμα)
Καταγγελιες που σε μια αλλη, δημοκρατικη χωρα θα κλονιζαν συθεμελα την οποια κυβερνηση και θα προκαλουσαν αλυσιδωτες παραιτησεις των αρμοδίων και ενδεχομενως πτωση των κυβερνωντων, εδω περνουν σχεδον στο "ντουκου". Εκτος απο την παραιτηση των δυο οικονομικων εισαγγελεων με βαρυτατες μομφες και υπαινιγμους για αποπειρα χειραγώγησής τους απο ανομα συμφεροντα (στην οποια βιαστηκαν να...
απαντησουν διολου πειστικα Βενιζελος και Μιλτ. Παπαιωαννου), εχουμε την ιδια μερα την καταγγελια της ομοσπονδιας των εφοριακων για πελατειακη διαχειριση των ΔΟΥ εκ μερους του υφυπουργου Αστ. Ροντουλη (το αστερι του καμπου, που λεγαμε...).
Για εμας που δεν ειχαμε την παραμικρη αμφιβολια για το προκαθορισμενο της αποστολης, την (αν)ικανοτητα εστω και απλης διαχειρισης της τραγικης καταστασης της χωρας απο μια δοτη, "αναγκεμενη" και υπονομευμενη εξ αρχης κυβερνηση, με επικεφαλης εναν καθαροαιμο εκπροσωπο των διεθνων και ντοπιων χρηματοοικονομικων, κι οχι μονο, συμφεροντων, οι σημερινες εξελιξεις απλα επιβεβαιωνουν τις προβλεψεις μας για παταγωδη αποτυχια της κυβερνησης Παπαδημου και καταδεικνυουν το ανεφικτο της "σωτηριας" της χωρας απ' αυτον τον κλοουνίστικο, ετεροκλητο εσμο των οριστικα αποτυχημενων, ιδεολογικα στραγγισμενων και στερουμενων καθε ουσιαστικης δημοκρατικης νομιμοποιησης εκπροσωπων του ναυαγισμενου εγχωριου συστηματος πολιτικης εξουσιας.
Δεν ισχυριζομαι οτι οι εκλογες θα δωσουν, σωνει και καλα, λυση, ποσο μαλλον τη βελτιστη – ισχυριζομαι ωστοσο οτι οι εκλογες ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ειναι η μονη δημοκρατικη διεξοδος απο το τελμα της πολιτικης αναξιοπιστιας και της ξεδιαντροπης υπονομευσης και των τελευταιων ελπιδων του ελληνικου λαου για τη διασωση οσων του εχουν απομεινει – και βεβαια, της αξιοπρεπειας του.
Μπροστα στην αδυσωπητη πραγματικοτητα, τη βεβαιοτητα της επερχομενης καταρρευσης και το στριμωγμα της κοινωνιας στη γωνία με καθε λογης εκφοβισμους, αμειλικτες φοροεπιδρομες, καταργηση των οποιων κεκτημενων στο χωρο της εργασιας, ασυστολα ψευδη και αποκρυψεις, ευτελη παιγνια αναδασμου της πολιτικης εξουσιας, η δημοκρατικη και ριζοσπαστικη Αριστερα της χωρας οφειλει επιτελους να σχεδιασει, να οργανωσει και να εφαρμοσει με οποιον τροπο, την αμυνα απεναντι στην επερχομενη αντικοινωνικη λαιλαπα.
Χωρις αγωνες, χωρις ευρυτατες κινητοποιησεις περα και πανω απο ατελεσφορες διαχωριστικες κομματικες γραμμες, χωρις –το βασικοτερο– τη συνειδητοποιηση του διακυβευματος εδω και τωρα, η χρεοκοπια οχι μονο της οικονομιας αλλα και της κοινωνιας, κι εν τελει της ιδιας της χωρας, ειναι κατι παραπανω απο βεβαιη.
Συμπερασμα: Κι αν δεν μπορουμε να σωσουμε την ευρωζωνη (και σιγα μην περιμενει κανεις, ταχα μου, απ' την Ελλαδα τη σωτηρια της ευρωζωνης και του ευρω), ας σωσουμε τουλαχιστον τη Δημοκρατια!
Απαραιτητο βημα γι' αυτο, η διενεργεια, το ταχυτερο, εκλογων· χωρις υπεκφυγες, υπαναχωρησεις, εκβιασμους και ψευτοδιλημματα. Αλλιως, το ετσι κι αλλιως προδιαγεγραμμενο φαλιμεντο της κυβερνησης Παπαδημου, θα ταυτιστει με το φαλιμεντο της χωρας – και ολων εμων. Κι η καθε μερα που περναει, αποδεικνυει δυστυχως την παντελη γυμνια της σημερινης κυβερνησης: γυμνια πολιτικη, ηθικη και δημοκρατικη.

8 σχόλια

  1. Το πρόσωπο που διεθύνει το μπουρδέ@@ ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα... και όχι το ίδιο το μπουρδέ@@

    Άλλοι θα κάνουν πρωτοχρονιά στα χιόνια,
    οι πιο άτυχοι χωρίς λεφτά, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα… τηλέφωνα, χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις. Από τη στιγμή που τελείωσε η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ένα είναι το αίτημα των μεσαίων στελεχών προς τους κορυφαίους: βρείτε τα!

    Ο λόγος για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι έδειξαν την έξοδο στον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά δεν έκαναν τον επόμενο βήμα. Τώρα, λοιπόν, τα στελέχη που τους πιστεύουν τους ζητούν το μίνιμουμ. Να συνεννοηθούν ώστε να σταλεί ένα κοινό μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος, πριν από τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στις 4 Ιανουαρίου. Γιατί, σύμφωνα με κομματικά στελέχη και βουλευτές, αν και τότε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει τα χαρτιά του το κόμμα και η χώρα θα μπουν σε περιπέτειες.

    Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Γιατί ακολουθεί τις αντοχές των ψηφοφόρων, που από καιρό έχουν αγγίξει το μηδέν. Οι βουλευτές ξέρουν καλά πως αν το ΠΑΣΟΚ πάει στις εκλογές με μεσοβέζικες λύσεις θα καταποντιστεί. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν καθαρές λύσεις και γρήγορα. Και όχι στα λόγια. Γιατί είναι έτοιμοι για πράξεις. Ακόμη και οι κορυφαίοι να επιλέξουν μια ήπια στάση απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, για τις δικές τους σκοπιμότητες, τον Ιανουάριο θα εκδηλωθεί κίνημα βουλευτών. Που θα ζητήσουν σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα βάλουν εκεί οι ίδιοι θέμα ηγεσίας.

    Την ίδια ώρα κομματικά στελέχη θεωρούν «παγίδα» το μεγάλο χρονοδιάγραμμα, εθνικό συμβούλιο στο τέλος του μήνα και συνέδριο περί το χρόνο των εκλογών, που έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου στην τελευταία συνεδρίαση στην Ιπποκράτους. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα εγκλωβιστεί στην προστασία της κυβέρνησης, μη μπορώντας να υψώσει τη δική του διαφορετική πρόταση στο δρόμο με τις κάλπες. «Σε μία τέτοια περίπτωση θα διαλυθούμε εκλογικά» προειδοποιούν.

    Στο πλαίσιο αυτό «παίζουν» και τα σενάρια διάσπασης. Να αποχωρήσουν κάποια στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να διαχωρίσουν κατ’ ανάγκη τη θέση τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη στην περιφέρεια του κόμματος σημαντικά στελέχη, που αναμένουν τις αποφάσεις όσων είναι μέσα, για να κρίνουν το αν θα επιστρέψουν αυτοί, ή αν θα συναντηθούν μαζί τους σε νέα μετερίζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Δεν πάτε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ καημένε, μας γέμισες φληναφήματα. Άντε να χαρείς. Πες κάτι ουσιαστικό και άσε τα καμώματα των αποκομμάτων που τάχα έχουν φωνή!Τη φωνή θα τη δεις στις κάλπες όποτε κι αν στηθούν! Τράβα να βρεις τον Καρατζαφέρη και τους γκαλοπίστες και τους αλήτες των ΜΜΕ που παριστάνουν τους σωτήρες μαζί με τα εμπορευόμενα τη χώρα μας αφεντικά τους.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιδώς Αργείοι!!
    _______________________________________________
    Μετά από αυτό, άντε να δεχθείς ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τυφλή .
    Τέτοιες ενέργειες ξεφτιλίζουν την δικαιοσύνη και συνολικά τους θεσμούς.

    Όσον αφορά τα πρόσωπα αυτά είναι ήδη ξεφτιλισμένα από καιρό πριν.
    Αν υπήρχε όντως δικαιοσύνη στη χώρα, δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το κατάντημα.

    Κρίμα για τις επερχόμενες γενιές, που δεν τους άξιζε τέτοια τύχη.

    Ξεπαραίτηση των δύο εισαγγελέων...
    φούσκες, μπούρδες, πομφόλυγες, του κ.ώ.λου τα εννιάμερα και τρικυμία εν κρανίω.
    Ο Ελληνικός λαός που ειναι ο εργοδότης σας και του είστε υπόλογοι απαιτεί να δημοσιοποιήσετε τα ονόματα αυτών που σας εκβίασαν με απαγορεύσεις κ΄καθ΄υπαγορεύσεις.

    Αφήστε τις μπούρδες τα παχιά λόγια, το βαρύγδουπο ύφος και τα στριψίματα.
    Αυτά να τα πουλήσετε σε τίποτα ηλίθια ζώα.

    Πλακάκια ΠΑΣΟΚικά !
    Παραμένουν στις θέσεις του οι εισαγγελείς :)))

    Παραμένουν μέχρι νεωτέρας στις θέσεις τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσή τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι είναι αυτό που τους έκανε και άλλαξαν άποψη... επίσημα "χωρίς να είναι γνωστό".

    Γιατί ανεπίσημα ...ξέρουμε ολοι, πως λειτουργεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκλογές δεν γίνονται (σύμφωνα με το σύνταγμα) όταν η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως τώρα. Απλά παρατείνεται η θητεία της κυβέρνησης, μέχρι την λήξη της κατάστασης.
    Αλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, και για τους 300, που θέλουν "να μιλήσει ο λαός".
    Και να πει τι ρε ηλίθιοι;
    Να παρακάμψει τον σκόπελο της τρόϊκας και του μνημονίου;
    Με ποιο τρόπο;
    Είστε όλοι σας απαράδεκτοι αμπελοφιλόσοφοι, χωρίς καμία πρακτική γνώση και άποψη. Οι βαρύγδουπες προτάσεις σας δεν αντέχουν σε καμία αναλυτική συζήτηση, είναι κατώτερες καφενείου.
    Λυπάμαι όλους εμάς, που έχουμε τέτοια πολιτική ηγεσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ δαγκωτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά,τι περιμένατε;Κοιτάξτε λίγο την φωτογραφία για να καταλάβετε!Ο νέος Πρωθυπουργός,οι δύο αντιπρόεδροι και από πίσω ο Άδωνης με τον Μαγριώτη!!!Τι ψάχνετε να βρείτε;Είναι θαύμα που εξακολουθούμε και υπάρχουμε ακόμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση