GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλή μας τύχη!...

Από τον Παύλο Παπαδάτο Επικοινωνιολόγο Υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Κεφαλονιά Ιθάκη Πολλοί είναι εκείνοι, με πρωταγωνιστή τον νομπελίστα Ρουμπιν...

Από τον Παύλο Παπαδάτο
Επικοινωνιολόγο
Υποψήφιο βουλευτή ΝΔ
Κεφαλονιά Ιθάκη

Πολλοί είναι εκείνοι, με πρωταγωνιστή τον νομπελίστα Ρουμπινί που βλέπουν την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή ως ένα αναπόφευκτο γεγονός. Η ΕΕ με κάθε τρόπο και για δικά της συμφέροντα προσπαθεί να μας κρατήσει στο ευρώ με κάθε κόστος.
Μας έχουν δανείσει πάνω από 250 δις ευρώ και έχουν προγραμματίσει να μας δανείσουν άλλα 130 δις συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να μας αφήσουν στην τύχη μας. Δεν είναι όμως και διατεθειμένοι να βλέπουν ότι το μόνο που ζητάμε είναι δάνεια και συγχρόνως να ακούν τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος να....
ομολογεί μέσα στην βουλή, ότι τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου οι Έλληνες έστειλαν στο εξωτερικό 40 δις ευρώ!
Ακούω ότι η κυβέρνηση έρχεται δήθεν σε επαφή με τους Ελβετούς να μάθει τους έλληνες καταθέτες τη στιγμή κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες ξέρουν ποιοι πελάτες τους έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό. Συνεπώς το γνωρίζει και η τράπεζα της Ελλάδας και άρα μπορεί να το πληροφορηθεί και το ΣΔΟΕ, το οποίο με την σειρά του μπορεί να μάθει το πόθεν έσχες όλων αυτών των κυρίων που ουσιαστικά στρώνουν το κόκκινο χαλί για τη δραχμή.
Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει εθνικό διασυρμό αλλά και τριτοκοσμικό πισωγύρισμα. Το πισωγύρισμα όμως θα είναι πιο εφιαλτικό καθότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει κάνει ούτε καν άσκηση επί χάρτου για αυτό το ενδεχόμενο. Όμως … Η Wall Street Journal, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είχε άρθρο με τον τίτλο «Οι αγορές τεστάρουν τη δραχμή».
Πέρσι το Μάρτη παραβρέθηκα σε ημερίδα που έκανε στο private banking της η Eurobank. Ομιλητής ο κύριος Χαρδούβελης. Το επιτόκιο που είχε πλήρωσε η Ελλάδα για τα έξι δις δάνειο ήταν 6.2%. Τότε είπα στον κύριο Χαρδούβελη ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλεόν να δανείζεται. Μου απάντησε ότι κάνω λάθος και «θα συνεχίσει να δανείζεται απλά με υψηλότερο επιτόκιο … με 7%.» Πραγματικά είχα μείνει άναυδος από την απάντηση. Σήμερα έμαθα ότι ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του κυρίου Παπαδήμου. Καλή μας τύχη!
ΣημείωσηΜήπως μπορεί να μου χαρακτηρίσει κάποιος τους δημάρχους που εισβάλουν στα γραφεία της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι ότι είναι παράνομο και άδικο να εισπράττει η ΔΕΗ το νέο φορολογικό χαράτσι, ενώ συγχρόνως η ΔΕΗ εισπράττει για λογαριασμό τους τα δημοτικά τέλη, τα οποία οι ίδιοι οι δήμοι επιβάλουν επί πτωχών και πλουσίων δημοτών;

13 σχόλια

  1. Αν αυτός ο κύριος είναι και υποψήφιος βουλευτής, καλή μας τύχη, γιατί πρέπει πριν εκφράσει άποψη περί Δημοτικών τελών,αν μη τι άλλο ας διαβάσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ.Αν εκλεγεί και ψηφίζει τη Βουλή όπως αρθρογραφεί αλλοίμονο μας. Και οι βουλευτές που ψηφίσαν το Μνημόνιο τοοοοοοοοοοοο το είχαν διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ;
    ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.45 ANTE KAI ΓΑΜΗΣΟΥ.
    ΑΛΛΟΥ.

    ΛΑΓΟΠΟΔΑΡΕ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ FACEBOOK

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 700 ΜΕ 800 ΕΥΡΩ. ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
    2 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
    3 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
    4 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
    5 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ -ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
    6 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    7 ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
    8 ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ

    paparia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά τι γίνεται λιμάνι που από το 2001 έγινε ανώνυμη εταιρία κάποια πασοκη - δεξιοί Έπαιρναν το μήνα 3.500 euro καθαρά όταν ο μιστός τους ήταν 1.300 euro χωρίς παιδιά την ίδια στιγμή που στα νοσοκομεία υπάλληλοι Τ.Ε. έπαιρναν 1.150 euro μήνα στο λιμάνι αυτοί έπαιρναν 3.500- 1.300 που ήταν το μηνιάτικο =2.200×14=30.800 euro το μήνα χωρίς το μηνιάτικο τους με πλασματικές υπερορίες × 10 χρόνια= 308 000 euro στα χρόνια αυτά έφτασαν στο σημείο που δεν πατούσαν στη δουλειά της καθημερινές ενώ έρχονταν μετά το ωράριο για να γράφουν υπερορίες . αυτοί λοιπόν πήραν κάποια λεφτά που δεν τα δικαιούνταν αυτούς δεν θα τους πιάσε κανένας νομός ούτε θα επιστρέψουν μέρος τον χρημάτων που έχουν πάρει όταν έξω δουλεύουν 12ωρα με 500 ευρώ το μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κε παπαδάτο κατέχετε τα επικοινωνιακά παιχνίδια καλά, μόνο που μάλλον σας τα δίδαξαν άνθρωποι που είχαν ανεγκέφαλο κοινό που δεν μπορεί να κρίνει αυτά που του πλασάρετε. Γράφετε ότι

    "Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει εθνικό διασυρμό αλλά και τριτοκοσμικό πισωγύρισμα. Το πισωγύρισμα όμως θα είναι πιο εφιαλτικό καθότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει κάνει ούτε καν άσκηση επί χάρτου για αυτό το ενδεχόμενο. Όμως … Η Wall Street Journal, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είχε άρθρο με τον τίτλο «Οι αγορές τεστάρουν τη δραχμή»"

    και σας ρωτώ:
    α) γιατί θα είναι τριτοκοσμικό πισωγύρισμα? άλλοι έγκριτοι οικονομολόγοι επιχειρηματολογούν και υπέρ μιας εναλλακτικής επιστροφής στη δραχμή αν η κατάσταση στη ευρωζώνη γίνει (ακόμα πιο) ασφυκτική για την Ελλάδα. Εσείς τι επιχειρήματα έχετε?

    β) θεωρείτε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ήδη σε τριτοκοσμικό πισωγύρισμα? Τα σχολεία καταρρέουν, δεν διανέμονται βιβλία, οι καθηγητές και δάσκαλοι μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Η οικονομία είναι σε διαρκή ύφεση χωρίς εμφανή προοπτική ανάκαμψης. Η διαφθορά είναι παντού και εξαπλώνεται αντί να περιορίζεται. Θεωρείτε ειλικρινά ότι η Ελλάδα είναι μια 'αναπτυσσόμενη χώρα'?

    γ) Μήπως δεν υποστήκαμε κατα την τελευταία διετία, τον μεγαλύτερο εθνικό διασυρμό στην ιστορία μας, ως πτωχοί, απατεώνες, φαγάνες των επιδοτήσεων και ζήτουλες της ευρώπης? Γιατί αποτελεί εθνικό διασυρμό η καθαυτή επιστροφή στη δραχμή?

    δ) Δεν γνωρίζετε ότι η ίδια η WSJ καιροσκοπεί κατά της Ελληνικής οικονομίας?

    θα χαρώ πολύ αν μου απαντήσετε αν κ δεν το βλέπω...

    LiMuBai - LiMuBai1978@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως φαίνεται ο πρωτος κύριος που σχολίασε το άρθρο του κυρίου Παπαδάτου ή δεν είναι κάτοικος Ελλάδος ή δεν ήταν ποτέ ιδιοκτήτης σπιτιού, γιατί θα γνώριζε ότι η ΔΕΗ είναι εισπράκτορας των τελών του δήμου αλλά και των τελών της ΕΡΤ. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση ο εν λόγω κύριος να έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με το κίνημα του δεν πληρώνω. (Το μνημόνιο όμως που κολάει εδώ, μήπως το μπέρδεψε με μνημόσυνο της λογικής)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε είσαστε στα καλά σας; Ο άνθρωπος σας είπε ότι πάμε πίσω ολοταχώς στη δραχμή και η τράπεζα της Ελλάδας κοιμάτε βαθυά και εσείς του ζητάτε να σας πει γιατί αυτό σημαίνει εθνική καταστροφή; Ζητάτε και εξηγήσεις. Άιντε, άιντε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καινουργιο φρουτο στο τραπεζι;
    Φιλε καλα εισαι εκει που εισαι με τα ψαρακια σου τις τουριστριες το καλοκαιρι, κλπ κλπ Τι την θελεις την Αθηνα και τα βασανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ limubai είχα την τύχη να έχω τον Παύλο Παπαδατο καθηγητή στο Deree και σε πληροφορώ
    Ότι ότι αν είχες την τύχη να τον είχες καθηγητή η να είχες δουλέψεις σε κάποια διαφημιστική του εταιριά θα ήσουν πιο ευγενής και σίγουρα θα αντιλαμβανόσουν τι σημαίνει για τηνΕλλαδα επιστροφή στην δραχμή. Διάβαζε τα άρθρα του στην Real News, ίσως αλλάξεις γνώμη. (Συγνώμη για την παρέμβαση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου δεν είχα την τύχη να σπουδάσω στο deree ούτε και να εργαστώ σε κάποια διαφημιστική του εταιρεία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τί σημαίνει επιστροφή στη δραχμή (αλλά και παραμονή στο ευρώ με τους όρους των δανειστών). Επίσης δεν ήμουν αγενής, εκτός και αν θεωρείς ότι έστω και ο αντίλογός μου στα λεγόμενα του καθηγητή σου (πρόσεξε τη λέξη και τη σημασία της) αποτελεί αγένεια. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα παρακολουθήσω τα άρθρα του, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιά γνώμη μου νομίζεις ότι θα αλλάξω. Αυτό που εξέφρασα με το πορηγούμενο σχόλιο είναι η αντίληψή μου πως ο Παπαδάτος παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με σκοπο την ΑΥΤΟπροβολή με την οποία μου δίνει την εντύπωση ότι έχει εμμονή. Αν αλλάξω γνώμη θα σε ενημερώσω. Δύσκολα όμως θα εμπιστευτώ κάποιον που επιχειρεί να 'βοηθήσει' τον τόπο μέσα απο τη σπηλιά του αλί μπαμπά με τους 40 κλέφτες συνεργαζόμενος με αυτούς που έφεραν τη χώρα μας σε κακό χάλι. Το σύστημα νδ-πασόκ είναι σάπιο και θεωρώ ότι τίποτα καλο δεν μπορεί να βγεί απο αυτό. Ότι καλό υπάρχει εκει μέσα σαπίζει

    Γειά σου

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση