GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ με δεκάδες νεκρούς...

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Όπως μεταδίδει το B...

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για τις χειρότερες επιθέσεις του 2011.
Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, επιθέσεις σημειώθηκαν σε...
14 συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, ανάμεσά τους οι περιοχές Αλ-Άμιλ στα νότια της πόλης και οι συνοικίες Χαλάουι και Καράντα κοντά στο κέντρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βόμβες έπληξαν κυρίως σιιτικές περιοχές, αν και εκρήξεις σημειώθηκαν και σε κάποιες σουνιτικές συνοικίες. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην εμπορική περιοχή Καράντα, ενώ δύο ακόμα εκρήξεις σημειώθηκαν στη βόρεια Βαγδάτη.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω ανησυχιών για αύξηση της βίας στη χώρα, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες και ενώ οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αποχωρήσει από τη χώρα.
Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σουνίτης αντιπρόεδρος. Ο Τάρεκ Αλ Χασέμι κατηγορείται ότι πλήρωνε σωματοφύλακες για να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά σιιτών.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι κάλεσε την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν να παραδώσει τον Τάρεκ Αλ Χασέμι. Ο τελευταίος κατηγορεί τον Ιρακινό πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες.

1 σχόλιο

  1. ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση