GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος έβαλε τελικά τις φωτιές;;..

Του Τάκη Μίχα Έντονες ήταν όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στις υποτιθέμενες δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού ...

Έντονες ήταν όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στις υποτιθέμενες δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Γκιλμαζ σχετικά με το ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιά στα ελληνικά δράση την δεκαετία του ’90 (ως αντίποινα για το γεγονός ότι Έλληνες πράκτορες έβαζαν φωτιές στα δάση σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.) Εξίσου έντονες ήσαν και οι αντιδράσεις των ελληνικών ΜΜΕ που έσπευσαν να υιοθετήσουν την «είδηση» χωρίς να..
κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με ασήμαντα πράγματα όπως π.χ. την διασταύρωσή της.
Όμως με δηλώσεις του ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, δηλαδή ο κ.Γκιλμαζ, όχι απλά διαψεύδει τις υποτιθέμενες δηλώσεις αλλά επιπλέον υποστηρίζει ότι η μοναδική αναφορά σε φωτιές αφορούσε τις φωτιές που έβαζαν οι Έλληνες πράκτορες!
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Πόλης ενώ ανέμενε την πτήση του για το Λος Άντζελας, ο Τούρκος πολιτικός είπε: «Η ιστορία είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής παρεξήγησης. Οι δηλώσεις μου διαστρεβλώθηκαν. Είμαι το θύμα μιας εφημερίδας που απλά ενδιαφέρεται να προκαλέσει συναισθηματικές αντιδράσεις στην Τουρκία»
Και συνέχισε: «Στην συνέντευξη αναφέρθηκα απλώς στις δασικές φωτιές στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας την δεκαετία του ‘90. Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το ποιός είναι ο ορισμός του «κρατικού μυστικού» είπα: Υπήρχαν ορισμένα στοιχεία και αξιολογήσεις ότι οι δασικές φωτιές στην Τουρκία προκλήθηκαν συνειδητά από Έλληνες μυστικούς πράκτορες όμως δεν το αποκαλύψαμε προκειμένου να μην βλάψουμε τις εξωτερικές μας σχέσεις με την Ελλάδα στο βαθμό που οι υποψίες μας δεν είχαν επιβεβαιωθεί. Έτσι απ’ αυτή την σκοπιά, το θέμα μπορεί να θεωρηθεί «κρατικό μυστικό» όμως όλα τα σχόλια μου διαστρεβλώθηκαν προκειμένου να προκαλέσουν συναισθηματικές αντιδράσεις».
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Έλληνες πολιτικοί είναι αρκετά επαγγελματίες ώστε να μην αποκαλύψουν τέτοια «κρατικά μυστικά» σε συνεντεύξεις τους. Από το στόμα τους δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε τίποτα ούτε για το αν Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιά στα Ελληνικά δάση, ούτε για το αν η Ελλάδα παρείχε στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών και στρατιωτική ενίσχυση. Και δυστυχώς και τα ΜΜΕ των δυο χωρών είναι τόσο χειραγωγημένα στα «εθνικά θέματα» ώστε ούτε και από εκεί μπορούμε να περιμένουμε ότι θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

3 σχόλια

  1. Σιγουρα μας κάνεις πλάκα έτσι?
    Δεν πιστεύω να νομίζεις οτι οι Τούρκοι δεν έβαλαν φωτιές εδώ ή οτι εμείς με τέτοιο μπάχαλο κρατικό μηχανισμό μπορούσαμε να βάλουμε φωτιές στην Τουρκία?
    Απλά την πάτησε ο Τουρκόγυφτος και προσπαθεί να τα μαζέψει ή και να τα γυρίσει τούμπα αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής !

    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΚΟΥΖΑΡΕ 30 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ
    πουτανο-πουστράκια των ΜΜΕ του παχέως κώλου πασοκ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ φταιει για ολα ,για τις φωτιες του 95 του 96 97 ,και βαλε.ο μεγαλυτρος συνωμοτης της εποχης μας.για το ΔΝΤ για το κοψιμο των μισθων των δωρων, για το κλεισιμο 100000 μαγαζιων,αυτος φταιει και η ΝΔ ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ οχι απλως ηταν στο εξωτερικο και το επαιζε προεδρος .ελεος πια με την υποστηρηξη του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ .ααα!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ για το κρυο που ερχεται και δεν εχουμε πετρελαιο φταιει ο ΚΚ παλι???????????
    ρε μεγαλε τακη μολις βγει μια ειδηση για κατι που εχει γινει εναντιον της ΕΛΛΑΔΑΣ αμεσως καποιοι βγαινουν και κατηγορουν οτι και εμεις τα ιδια κανουμε και αλλες πολλες μαλακιες.αυτα τα αρθρα ασε να τα γρψει κανενασ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση