GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών & το Ίδρυμα Παμμακάριστος στο Μουσείο Βαρνάβα…

Από το http://www.mouseio-psomiou.com/ Πιστοί στο ραντεβού με τις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαρ...

Από το http://www.mouseio-psomiou.com/
Πιστοί στο ραντεβού με τις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα με τους εθελοντές του Ευρωπαϊκού μουσείου Άρτου και του Διαδραστικού Λαογραφικού μουσείου Βαρνάβα επισκέφθηκαν δημοτικό σχολείο στο δήμο Αχαρνών καθώς και το ίδρυμα Παμμακάριστος στη Νέα Μάκρη στο δήμο Μαραθώνα.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την...
Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο του δήμου Αχαρνών προσφέρθηκαν είδη ρουχισμού και παιχνίδια ενώ ο επικεφαλής του δικτύου εθελοντών κ. Πέτρος Κατσίκης καταγράφοντας τα προβλήματα (βάψιμο σχολείου, κατεστραμμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις, δημιουργία κεραμοσκεπής, περίφραξη χώρου, δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.) προσφέρθηκε με τους εθελοντές να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού.
Στο ίδρυμα Παμμακάριστος όπου τα μουσεία Βαρνάβα το επισκέπτονται εδώ και επτά (7) χρόνια (με περισσότερες από μια φορά το χρόνο με τρόφιμα, ρουχισμό, είδη υγιεινής & παιχνίδια), προσφέρθηκαν είδη παιδικού και ενήλικου ρουχισμού καθώς και πενήντα τρία (53) cd με το τίτλο «ταξίδι στον πολιτισμό». Πρόκειται για μια παραγωγή πολυμεσικών, διαδραστικών και διαδικτυακών εφαρμογών του Υπουργείου Πολιτισμού δια την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας.
Στο φιλόξενο και με τεράστιο έργο προσφοράς ίδρυμα, ο κ. Κατσίκης ενημερώθηκε εκτενώς από την νέα διεύθυνση του ιδρύματος για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό και δεσμεύτηκε με τους μηχανικούς εθελοντές που διαθέτει το Δίκτυο εθελοντών των μουσείων να βοηθήσει σε συγκεκριμένα πεδία δράσεις που του ζητήθηκαν.
Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα που φέτος θα ξεπεράσουν τελικά τις είκοσι (20) θα συνεχιστούν με την αποστολή τροφίμων σε μοναστήρια της περιοχής που πράγματι τα έχουν ανάγκη.

3 σχόλια

  1. Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
    Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    ΑΠΟ ΒΥΘΟ Σ' ΑΛΛΟ ΒΥΘΟ

    Από κελί σ’ άλλο κελί,
    δεν σ’ έσωσε η ζώνη
    κι’ αν η δεξιά σ’ απαρνηθεί
    τίποτα δεν σε σώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εικόνες από την Βηθλεέμ, όπου τσακώνονται έλληνεςς κληρικοί με αρμένιους για το ποιος θα καθαρίσει την εκκλησία έκαναν το γύρο του κόσμου. Είναι ένα δείγμα της χριστιανικής αγάπης.
    ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρεμάστε αντάμα παπάδες και πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση