GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ; ΕΓΩ Ή Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ;..."

Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος . Ανήκω, δηλαδή, σ΄ εκείνη την κατάπτυστη τάξη που δυναστεύει την Ελλάδα, τους κοπρίτες,...

Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος. Ανήκω, δηλαδή, σ΄ εκείνη την κατάπτυστη τάξη που δυναστεύει την Ελλάδα, τους κοπρίτες, τους λουφαδόρους, τους μιζαδόρους, τους... (δεν μου έρχονται...
 στο μυαλό άλλοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί).
Κι απέναντί μου βάζω τονΥπουργό. Τον όποιο Υπουργό. Ο οποίος μου
αποδίδει (κι αυτός) τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, είτε δημόσια, είτε
ιδιωτικά.
Κι αναρωτιέμαι. Πόσο καλύτερος είναι από εμένα ο κάθε Υπουργός της
κάθε Κυβέρνησης;
Δουλεύω σχεδόν τριάντα χρόνια στο Δημόσιο και κατάντησα να αμείβομαι
με 1.000 ευρώ (κι αν). Ο Υπουργός αμείβεται με πολαπλάσια ποσά (αλλά
πολύ...πολλαπλάσια).
Προσφέρω υπηρεσίες 8 ώρες την ημέρα. Ο Υπουργός ΑΝ πηγαίνει στο
γραφείο του δεν απασχολείται πάνω από 4-5 ώρες.
Πληρώνω μόνος μου την μετακίνησή μου . Του Υπουργούτην πληρώνω εγώ.
Δεν μπορώ να ασκήσω δεύτερο επάγγελμα για να συμπληρώσω το εισόδημά
μου. Ο Υπουργός μπορεί να είναι παράλληλα συνταξιούχος, ή να
εισπράττει εισοδήματα από άλλες πηγές (για τα νόμιμα μιλάω).
Είμαι σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, δέχομαι αυτοπροσώπως την
κριτική του (πολλές φορές για λογαριασμό άλλων), ή την επίθεσή του. Ο
υπουργός κλεισμένος πίσω από τις δρύινες πόρτες του Υπουργείου του,
είναι αποκομμένος από τον πολίτη, προφυλαγμένος από τις επιθέσεις,
αλλά ταυτόχρονα με πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Τα όποια λάθη μου κινδυνεύω να να τα πληρώσω ακριβά(μέχρι και
απόλυση). Ο Υπουργός τα όποια λάθη του απλά "τα αναγνωρίζει" (εάν..)
και.... αυτό ήταν. Αν τα λάθη του έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή
εκατοντάδων, χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων δεν έχει καμία
σημασία. Αποτελεί την μοναδική περίπτωση ανθρώπους που τα λάθη του δεν
έχουν καμία επίπτωση στον ίδιο, αλλά στους άλλους.
Εφαρμόζω νόμους που άλλοι ψηφίζουν και είμαι υποχρεωμένος να τους
υπερασπίζομαι κιόλας. Ο Υπουργός έχει την πολυτέλεια να κριτικάρει
ακόμη και τους νόμους που ... ο ίδιος έχει εισηγηθεί(!).
Τελικά ποιος είναι ο παραγωγικός και ποιος ο κοπρίτης που πληρώνεται
χωρίς να εργάζεται;
Εγώ ή ο Υπουργός;
geKollias.blogspot.com

10 σχόλια

  1. παντως για να λεμε και του υπουργού το δικιο,

    1.000.000 περιπου ψηφοφοροι υπαλληλοι,

    ολο και καποιο κοπριτη υπουργο ψήφισαν για να τους διορισει, προαγει, μή μεταθεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μου έλεγες ότι στο δημόσιο μπήκες με εξετάσεις, αν μου έλεγες ότι δεν πάτησες ποτέ το πόδι σου σε πολιτικό γραφείο για να πάρεις προαγωγή ή να μη μετακινηθείς εκεί όπου δεν ήθελες, ή για να μπεις σε πόστο που είχε παραπάνω λεφτά, ή για να πάρεις υπερωρίες ή να μπεις σε αμειβόμενη επιτροπή, αν μου έλεγες ότι δεν υπήρξες συνδικαλιστής (που αν υπήρξες κατά 99% θα ήσουν πουλημένο κορμί), αν μου έλεγες ότι δεν ρουφιάνεψες, αν μου έλεγες ότι είσαι μορφωμένος, αν μου έλεγες ότι δεν "πήδηξες" κανέναν ως δήθεν ικανότερος.... Αν.... τότε θα σου έλεγα Μπράβο που διαμαρτύρεσαι! Και μαζί σου είμαι... Αλλά θέλω να μου το πεις, με το χέρι στην καρδιά, εμένα που ούτε σε ξέρω καν γιατί διαφορετικά θα υποθέσω ότι είσαι σαν όλους εκείνους τους χλιμίτζουρες που κάνουν τις βρομιές και ζητάνε και τα ρέστα, ή σαν εκείνες τις ....άνες που μιλάνε για ηθική, ή τελικά σαν τους βουλευτές στους οποίους αναφέρεσαι. Όπως βλέπεις είναι πολλά τα εάν, για να έχεις δίκιο ή για να το βρεις... Αλλά και σ' όλα αυτά εντάξει αν είσαι, θέλω να πεις αν μπήκες στο περιθώριο γιατί αντιστάθηκες, γιατί αρνήθηκες να μετάσχεις στη βρωμιά, γιατί διαμαρτυρήθηκες, γιατί δεν συμφώνησες με αυτά που έκαναν όσοι έφεραν το δημόσιο σ' αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα. Αντιστάθηκες; Αντέδρασες; είπες όχι σε κανέναν παραπάνω από σένα; και αν ναι με ποιο τίμημα; Σου θυμίζω τι λέει ό κώδικας"¨: αν οι ενέργειες των ανωτέρων σου είναι παράνομες κ.λ. θα πρέπει να το αναφέρεις. Το έκανες; Πές μας,λεβέντη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έκανες; Πές μας,λεβέντη μου...

    18 Δεκ 2011 4:27:00 μ.μ.

    Ο προσωπικός του μπάτσος είσαι ρε γίγαντα, ή έχει άδικο στο σχόλιό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως γνωρίζει ολόκληρος ο λαός, στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες γίνονται παρατυπίες (το θέτω κομψά).
    Ο υφιστάμενος ΔΕΝ μπορεί να υποχρεωθεί να παραβιάσει τους κανονισμούς, μόνο να εκβιαστεί γι' αυτό (μετάθεση, στασιμότητα κλπ).
    Όταν όμως συγκατατίθεται, κάνει μεν τα χατήρια, αλλά παραβαίνει τον νόμο. Άλλοι δε συνάδελφοι που αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, όπως έχουν υποχρέωση, είναι και αυτοί υπόλογοι έναντι του νόμου.
    Για να το πω δηλαδή όσο πιο απλά γίνεται, παιδιά είστε όλοι μπλεγμένοι, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ.
    Γνωρίζω δ.υ. που μη ανεχόμενοι την κατάσταση αυτή, παραιτήθηκαν. Οι υπόλοιποι απλά κάνουν τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν γινεται μια παρατυπη ή παρανομη εξυπηρετηση μιλαμε για διαφθορα των δημοσιων υπαλληλων,παραβλεποντας το ετερο ημιση της διαπλοκης ,τους ιδιωτες,λες και στην χωρα αυτη η παρανομια απο ιδιωτες ειναι κατι το φυσικο και δικαιωματικο.Δεν μιλαω φυσικα για εκβιαστικα περιστατικα εξυπηρετησης νομιμων δικαιωματων που εκει πρεπει να επεμβαινει αμεσα ο εισαγγελεας.
    Παντως αυτη η ευχερεια της διαπλοκης του συτηματος ειναι επιθυμητο αποτελεσμα της πολιτικης ηγεσιας για να εχει αλλοθι στο οτι ολοι τα φαγαμε και να κρυψει μεσα στο γενικοτερο πλαισιο της διαφθορας τις μεγαλες πολιτικες λαμογιές και αρπαχτες απο συμφωνιες,παραγγελιες ,αναθεσεις , προμηθειες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι υπόλοιποι απλά κάνουν τουμπεκί.

    18 Δεκ 2011 6:38:00 μ.μ.

    και γω κανω τουμπεκι. Αλλά δεν ειμαι δ.υ. Ειμαι ι.υ. και με βαζει το αφεντικό να κοροιδευω την εφορία.
    Σκεφτηκα να παραιτηθώ αλλά εχω ενα παιδάκι 5 μηνων και το γαλα του κανει 27 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιέμαι αν όσοι ζητούν από μένα τον Δημόσιο Υπάλληλο μια τέτοια "επανάσταση", αν έκαναν στον χώρο τους, στην δουλειά τους, στην καθημερινότητά του, την δική του επανάσταση. Γιατί είναι εύκολο να κρίνεις τους άλλους, όταν μάλιστα τελευταία είναι και "της μόδας".
    Όσο αφορά εμένα δεν είμαι ούτε επαναστάτης, ούτε συμβιβασμένος. Δεν συμμετείχα σε κανένα όργιο, δεν έγλυψα κανέναν, δεν "τα πήρα" ποτέ, δεν "έριξα" κανέναν συνάδελφο, αλλά και δεν παραιτήθηκα. Δούλεψα και δουλεύω ευσυνείδητα, υπηρετώντας τον πολίτη.
    Ναι ανάμεσά μας υπάρχουν και τα λαμόγια και τα αρπακτικά. Όπως, όμως, υπάρχουν σε κάθε κλάδο, όπως υπάρχουν σ΄ όλη την Ελληνική κοινωνία.
    Και θέλει πολύ ζόρι για να τα πολεμήσουμε. Και σίγουρα δεν θα το πετύχουμε με ισοπεδωτικές λογικές, οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν και αντίθετα, συσπειρώνοντας δικαίους και αδίκους.
    Πάντως το γεγονός ότι μιλάω δημόσια και με ονοματεπώνυμο, φαντάζομαι δεν δείχνει άνθρωπο συμβιβασμένο.
    Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για κοιτε ρε κατι γλιτσες
    ουτε τον πελατη ποτε εξαπατουν,
    ουτε την εφορια,
    ουτε λαδωσαν ποτε για να παρουν τη δουλεια,
    ουτε με συνεχη δανεικα ζουν
    ουτε δολια χρεωκοπια ξερουν τι θα πει
    ουτε χρηματοδοτουν κομματα εξουσιας
    ουτε αγοραζουν τους νομους..

    κατι τετοια βλασταρια μας κανουν περηφανους..
    τετοιοι επιχειρηματιες μας εκαναν numero uno...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι ο 18 Δεκ 2011 4:27:00 μ.μ.

    Σου ζήτησα να απαντήσεις στα ερωτήματα, ώστε να σου βγάλω το καπέλο και να πω: «Δικαιούσαι να ομιλείς γιατί δεν έχεις την φωλεά σου λερωμένη». Δεν το έκανες, αλλά αντίθετα προσπάθησες να πετάξεις αλλού τη μπάλα και να ζητήσεις εξηγήσεις αν άλλοι έκαναν την επανάστασή τους. Εδώ μιλάμε για σένα. Και βέβαια άλλοι αντέδρασαν και υπέστησαν τις συνέπειες των πράξεών τους, και είναι πολλοί και εκείνοι θα εδικαιούντο να σιχτιρίζουν τους πολιτικούς, όπως δικαιούται και η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού. Όσο για τη μόδα: εσύ την ακολουθείς. Αλλά δεν καταλαβαίνω το εξής: Επαναστάτης δεν είσαι… Συμβιβασμένος δεν είσαι…. (όπως λες). Δεν παραιτήθηκες γιατί ούτε άκουσες ούτε είδες κάτι που να ερμηνεύει γιατί το δημόσιο αλλά και η χώρα κατάντησε όπως είναι σήμερα. Τι είσαι; Μήπως ένας από τους μουλωχτούς που βολεύτηκαν κάπου και είναι ΟΦΑ; Μήπως άφαντος ή μήπως είσαι άϋλος; Πες – σε ρωτώ και πάλι – ποιος σε έβαλε στο δημόσιο; Μήπως ένας απ’ αυτούς που κριτικάρεις; και ο οποίος αν έρθει στο χωριό σου θα τρέχεις και θα διαγκωνίζεσαι να βγεις μπροστά του να τον χαιρετίσεις και να βγεις και φωτογρ. μαζί του; Όσο για την ανωνυμία έχω να σου πω το εξής: Αν στις προθέσεις μου ήταν να σε βρίσω ή να καταφερθώ εναντίον σου, θα το έκανα επώνυμα. Στην πρόθεσή μου είναι να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να αναρωτηθείς αν δικαιούσαι ή όχι να ομιλείς.
    Και αν δεν δικαιούσαι σε προτρέπω να το θυμηθείς στις εκλογές… μήπως και εξιλεωθείς...


    Προς τον 18 Δεκ 2011 4:51:00 μ.μ.
    «Ο προσωπικός του μπάτσος είσαι ρε γίγαντα, ή έχει άδικο στο σχόλιό του;
    18 Δεκ 2011 4:51:00 μ.μ.»
    Θα σου έλεγα να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γράφω και να αφήσεις κατά μέρος τις εξυπνάδες…

    Προς τον 18 Δεκ 2011 10:09:00 μ.μ.
    Συμφωνώ μαζί σου και για ένα πρόσθετο λόγο: γιατί δεν κάνεις κήρυγμα περί ηθικής…

    Έτσι κι αλλιώς χρόνια πολλά και καλύτερα για όλους και καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση