GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείσιμο εβδομάδας με κέρδη για τις αγορές μετοχών...

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές μετοχών την Παρασκευή καθώς τα νέα από την Αμερική ήταν ευχάριστα στο μέτωπο της ανεργίας που υποχώρησ...

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές μετοχών την Παρασκευή καθώς τα νέα από την Αμερική ήταν ευχάριστα στο μέτωπο της ανεργίας που υποχώρησε από το 9% στο 8,6% για τον Νοέμβριο.Ταυτόχρονα, υπήρχε η φημολογία που αργά το βράδυ το ΔΝΤ επιβεβαίωσε,ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να δανείσει το ΔΝΤ με δάνειο 100 έως 200 δις ευρώ.Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αγορές επέκτειναν τα εβδομαδιαία τους κέρδη.
Ο Nikkei κατάφερε το πρωί να...
κλείσει με κέρδη 0,54% στις 8643,75 μονάδες.Οι Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών κινήθηκαν και αυτοί με θετικά πρόσημα,ενώ υπήρξε αποκλιμάκωση σταεπιτόκια ομολόγων των Ευρωπαϊκών κρατών.Ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,58%,ακολούθησε ο CAC με άνοδο 0,97%,ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,93%.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κέρδη κατέγραφαν οι βασικοί δείκτες μέρχι αργά το βράδυ.Η ανεργία μειώθηκε για τον Νοέμβριο στο 8,6%,στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών,από 9% που ήταν τον Οκτώβριο.Ανάλογη μείωση παρατηρήθηκε και στους εργαζομένους που δουλεύουν με μερική απασχόληση,αλλά τα ποσοστά αυτά παραμένουν σχεδόν στα υψηλότερα επίπεδα από το 1960.Ανάλογη εικόνα βλέπουμε και για τους μακροχρόνιους ανέργους,που ναι μεν υπάρχει βελτίωση,αλλά παραμένει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την οικονομία της Αμερικής.
Το Ευρώ υποχώρησε την Παρασκευή και έκλεισε κοντά στο 1,34.Ο Χρυσός κινήθηκε οριακά θετικά λίγο πάνω από τα 1750 δολάρια.Ενώ το Πετρέλαιο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε πάνω από τα 100 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ δεν πτοήθηκε από την αναφορά της Τραπέζης της Αγγλίας ότι η χώρα θα πτωχεύση κατά 100% και έκλεισε θετικά με άνοδο 2,87% στις 690,68 μονάδες.Η αξία συναλλαγών παρέμεινε χαμηλή στα 34 εκ ευρώ.Το μηχανικό σύστημα του 3F2012 συνέχισε να βαθμολογεί για τρίτη συνεδρίαση με θετικές βαθμολογίες τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα του ΓΔ.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση