GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεκτικό χούφτωμα...

Γράφει η Λώρη Κέζα Ένας άνδρας που κατέρχεται στην πολιτική μπορεί να βάζει στόχους: θα γίνει υπουργός, πρωθυπουργός, πρόεδρος. Για τη γυ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Ένας άνδρας που κατέρχεται στην πολιτική μπορεί να βάζει στόχους: θα γίνει υπουργός, πρωθυπουργός, πρόεδρος. Για τη γυναίκα δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις: δεν θα γίνει υπουργή, πρωθυπουργή, πρόεδρα. Θα πρέπει να αποδεχτεί το αξίωμα στο αρσενικό καθώς η ίδια η γλώσσα δεν προβλέπει τέτοια ανέλιξη. Η γλώσσα έχει πολλά τερτίπια και οδηγεί συχνά σε παρανοήσεις. Είδαμε τι έγινε με την κυρία Εύα Καϊλή και τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Θέλησε ο άνθρωπος να κάνει ένα κομπλιμάν και θα οδηγηθεί στο πειθαρχικό. Στο κάτω κάτω τι είπε; Αποκάλεσε τη συνάδελφό του «καλτσοδέτα», δημόσια, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα μπορούσε να είναι αγαπησιάρικο, αν ο βουλευτής Ξάνθης συνηθίζει να μιλάει έτσι όταν απευθύνεται στους οικείους του. Αν για παράδειγμα ως παιδί τρώγοντας μουσακά έλεγε...
στη μάνα του «γειά στα χέρια σου, καλτσοδέτα μου» ή αν καμαρώνει όταν προσφωνούν την κόρη του «ζαρτιέρα».
Η κυρία Καϊλή δεν θα προσπεράσει το περιστατικό. Φοβάται ότι σε επόμενη φάση κάποιος βουλευτής θα την προσφωνήσει «στηθόδεσμο» ή «κιλότα». Έτσι τα λένε και οι φεμινίστριες: αν γίνει ανεκτή η πρώτη προσβολή, θα υπάρξει και δεύτερη. Στο τέλος το θύμα της σεξιστικής επίθεσης πιστεύει ότι του αξίζουν οι χαρακτηρισμοί, βλέπει τον εαυτό του διαφορετικά. Η βουλευτίνα του ΠαΣοΚ λοιπόν θα ξαναζωντανέψει κομματικούς μηχανισμούς που βρίσκονται σε αδράνεια. Έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία ουδέποτε έχει χειριστεί ανάλογη καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά. Μαζί με τον κ. Ξυνίδη εγκαλούνται άλλοι δύο βουλευτές, οι οποίοι μίλησαν υποτιμητικά για το πρόσωπό της. Πρόκειται για τον κ. Χάρη Καστανίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο μικρό πολιτικό διαμέτρημα της κυρίας Καϊλή. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Καστανίδης πολιτεύτηκε σε εξίσου μικρή ηλικία και ότι οι δυο τους παλεύουν στην ίδια περιφέρεια, με την κυρία Καϊλή να αυξάνει ανησυχητικά τους ψηφοφόρους σε κάθε αναμέτρηση. Είπε λοιπόν ο Θεσσαλονικιός για τη Θεσσαλονικιά ότι είναι βαλτή, δηλαδή ότι δεν μπορεί από μόνη της να παράγει πολιτική σκέψη. Τρίτος κατηγορούμενος είναι κάποιος βουλευτής από τας Σέρρας, γνωστός στην τοπική κοινωνία, ο οποίος μίλησε εξίσου απαξιωτικά.
Η κυρία Καϊλή αντιδρά για να αφυπνίσει τις γυναίκες που υφίστανται προσβολές και υποτιμήσεις στο επαγγελματικό περιβάλλον εξαιτίας του φύλου τους. Ο σεξισμός επιβιώνει σήμερα στη μορφή που προσδιορίστηκε από τις φεμινίστριες τη δεκαετία του ΄60: Οι γυναίκες θεωρούνται βιολογικά υποδεέστερες, με λιγότερες δεξιότητες, άρα δεν δικαιούνται τις ίδιες ευκαιρίες ούτε τις ίδιες απολαβές. Όταν εντούτοις επιτυγχάνουν, κατηγορούνται ότι τα κατάφεραν χάρη στα γυναικεία θέλγητρα. Λένε ορισμένοι ότι από τέτοιες πρακτικές, από την παραπομπή στο πειθαρχικό, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, ότι δηλαδή ο κ. Ξυνίδης θα διαψεύσει και οι άλλοι δύο ίσως ζητήσουν συγγνώμη, ίσως προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις. Κι όμως, η αντίδραση της κυρίας Εύας Καϊλή έχει την αξία της, είναι από μόνη της κάτι. Όχι μόνο επειδή δεν κατεβαίνει στο επίπεδο των συναδέλφων της (δεν ασχημονεί, δεν προσβάλλει) αλλά γιατί φέρνει στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που έχει υποτιμηθεί από την ελληνική κοινωνία. Τούτων δοθέντων η κυρία Εύα Καϊλή είναι παλικάρι.

11 σχόλια

  1. to pasok mas eklepse th zwh .
    sas eyxomai kalofagota ta klemmena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κυρια καιλη αφου θιχθηκε τοσο πολυ θα μπορουσε να αποχωρησει απο το ανηθικο κομμα το οποιο υπηρετει.
    αλλα τα θελει ο πωπος της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγκες δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ της τον έχωνα με τη μία.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένταση μπροστά από τη Βουλή, όπου νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά. Οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να παραταχθούν στο σημείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια θιχτηκε μωρε;

    αυτα τα κομματα είναι γεμάτα με

    ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΕΣ και ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΕΣ

    ΠΝΕΥΜΑ και ΗΘΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΆΖΟΥΝ ΈΤΣΙ ΌΤΑΝ ΚΟΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΆ ΨΆΧΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΘΎΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΘΕΊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αει χεσου μωρη λωρη κεζα κατσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "υπουργή, πρωθυπουργή, πρόεδρα". Δηλαδή από την κατάληξη καταλαβαίνουμε το γένος του ονόματος. Άρα η οδός, η ψήφος κλπ πρέπει να λέγονται η οδή και η ψήφη (και ψήφα στην καθομιλουμένη). Η καλτσοδέτα μας μάρανε. (Το αρσενικό της πετούγιας πώς είναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για τις περιπέτειες της κας Καιλή δεν έχω να πώ τίποτα, όποιος ανακατέυεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, είναι γνωστό ότι το ήθος και η ευγένεια δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των βουλευτών μας και δη των πασόκων.
    Όσο για τα τερτίπια της γλώσσας αφήνετε να εννοηθεί ότι οι γυναίκες είναι 'ριγμένες' στη μοιρασιά των λέξεων καθότι τα αξιώματα έχουν αρσενική κατάληξη. Μην στέκεστε εκεί, ξεκινήστε από την μητέρα ΦύΣΗ και θα δείτε ότι μέσα στΗΝ γλώσσα υπάρχει απόλυτη δικαιοσΥΝΗ και μεγάλη εκτίμηΣΗ στο θυλικό γένος. Η μέρα, η νύχτα, η ώρα οι έννοιες, οι αισθήσεις, και γενικά η ΖΩΗ είναι γένους θηλυκού. Μην τα θέλετε κι όλα δικά σας...

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημοσκόπηση:
    Απέτυχε το μνημόνιο 80%,
    παραμονή στο ευρώ 77%,
    όχι στον ΓΑΠ 76%,


    Την αποτυχία του Μνημονίου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.
    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 79,3% των Ελλήνων δηλώνει ότι το μνημόνιο απέτυχε πλήρως και το 9,9% ότι μάλλον απέτυχε.
    Αντίθετα μόλις το 4,9% θεωρεί ότι το μνημόνιο πέτυχε.

    Παραλλήλως το 76,7 λέει παραμονή πάση θυσία στο ευρώ, έναντι 20% που λέει όχι.

    6,2% προβάδισμα της Νέας Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ.

    Σε ότι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό εξακολουθεί να προηγείται αυθορμήτως ο κανένας με ποσοστό 53,8%, ενώ Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς συγκεντρώνουν αντίστοιχα 16 και 29,2%.

    Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (76,3%) όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι το κόμμα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γ. Παπανδρέου. Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Άννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.

    Στη πρόθεση ψήφου καταγράφεται προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ. Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ.

    Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.

    Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%.

    Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.

    Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.

    Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών στο 0,8%.

    Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.
    ---------------------------------
    ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ: Έρχεται πέμπτο στη Β' Αθηνών!!

    Οριστικά φαίνεται ότι έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία του στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας το ΠΑΣΟΚ, χάνοντας έτσι άλλο ένα παραδοσιακό... προπύργιό του!

    Ο λόγος για την Β' Αθηνών, όπου σύμφωνα με μέτρηση μεγάλης εταιρείαςδημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

    Ειδικότερα, σύμφωνα και με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία", τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αποτελούν σόκ για το πολιτικό σύστημα.
    Στο αστάθμητο δείγμα, λοιπόν, η ΝΔ προηγείται με 15% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 10%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 8%, ΠΑΣΟΚ 6,7%!

    Ενώ ο ο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη παραμένει σταθερός στα κυβικά του, "τσιμπά" ποσοστά η Χρυσή Αυγή, που σε εθνικό επίπεδο έχει ξεπαράσει το 2%...

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ..ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ
    ΒΛΑΚΑ ____ΜΑΛΑΚΑ ΛΗΓΜΕΝΗ ΚΑΠΟΤΑPRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωτη,λωρη,κυραντρεας,αδουλωτος ελληνικος λαος..
    εχουν κοινο γνωρισμα την υποκρισια..

    do stop a moment to consider whether Miss McCarthy's or Miss Sontag's career would have been the same if either had been 4'10," weighed 165 pounds, had sandy-colored frizzy hair, and wore largish round spectacles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση