GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστια περικοπή στα δώρα τεχνολογίας...

Από το  telecomnews.gr Τεράστια περικοπή όλων των δαπανών, ελάχιστα δώρα με αποδέκτες, κυρίως, τα παιδιά και περιορισμό στις απολύτως ανα...

Από το telecomnews.gr

Τεράστια περικοπή όλων των δαπανών, ελάχιστα δώρα με αποδέκτες, κυρίως, τα παιδιά και περιορισμό στις απολύτως αναγκαίες αγορές, αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εταιρείας μελετών και δημοσκοπήσεων “Interview”. Τα Χριστούγεννα του 2011 είναι, εύλογα, τα χειρότερα της τελευταίας τριετίας, όπως παρουσιάζεται από τις διαδοχικές ετήσιες πανελλαδικές έρευνες της “Interview”, οι οποίες...
εντάσσονται στο πλαίσιο των στατιστικών μετρήσεων του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500, www.ngbi500.gr).
Λιγότερα δώρα τεχνολογίας
Τα λιγότερα δώρα προς συγγενείς και φίλους είναι το φυσικό επακόλουθο της τρέχουσας κρίσης. Το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά πως, σε σύγκριση με πέρυσι, θα είναι λιγότερο γενναιόδωροι στις σχετικές χριστουγεννιάτικες αγορές, έναντι 62,3% το 2010 και 41,8% το 2009. Περισσότερα δώρα περιορίζεται να κάνει φέτος μόλις το 3,3%, ενώ το 16,7% θα τα διατηρήσει στην ίδια ποσότητα με πέρσι. Μετά τα δώρα ακολουθεί η ένδυση – υπόδηση, όπου το 53,8% (39% πέρσι και 27,9% πρόπερσι) θα αναβάλει φέτος σχετικές αγορές προϊόντων, λόγω οικονομικής στενότητας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι γυναίκες ανατρέπουν τα δεδομένα του 2010 και δείχνουν, όσον αφορά στην ένδυση – υπόδηση, πιο ολιγαρκείς, σε σχέση με τους άντρες. Η αγορά καινούργιου ηλεκτρονικού υπολογιστή αναβάλλεται κατά 69,9%, η απόκτηση νέων ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών κατά 72%, η αγορά νέας συσκευής κινητού τηλεφώνου κατά 80,6%, τα ταξίδια κατά 77,4% και τα κοσμήματα – αξεσουάρ 89,2%.
Μειώνουν τα έξοδα οι γυναίκες
Σε μια προσπάθεια να “χαρτογραφηθεί” το τοπίο των φετινών εορταστικών αγορών με την καταγραφή ποια προϊόντα ή υπηρεσίες εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τα κύρια συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα: Ποσοστό μόλις 5,4%, έναντι 10,4% πέρσι (και 16,3% το 2009) δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναβάλει καμία αγορά.
Εξετάζοντας ξεχωριστά τις γυναίκες και τους άνδρες, αναδύεται μία σημαντική διαφοροποίηση φέτος, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη. Οι γυναίκες για πρώτη φορά εμφανίζονται εξίσου, ίσως και περισσότερο, συντηρητικές σε σχέση με τους άντρες, δηλώνοντας μόλις κατά 4,7% ότι δεν θα αναβάλουν καμία αγορά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών είναι 6%. Τα προηγούμενα δύο έτη οι γυναίκες έφτασαν να έχουν έως και τριπλάσια ποσοστά μη αναβολής αγορών, σε σχέση με τους άνδρες.
Δυστυχώς, την τελευταία τριετία και τα παιχνίδια για τα παιδιά έχουν μπει μέχρι ενός βαθμού στη “μέγγενη” της κρίσης. Φέτος, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, τα παιδιά θα λάβουν τα δώρα τους, καθώς οι γονείς και οι συγγενείς δεν θα αναβάλουν τις σχετικές αγορές, μιας και μόνο το 22,6% (18% στους άνδρες και 27,9% στις γυναίκες) δήλωσε ότι φέτος δεν θα αγοράσει δώρα για τα παιδιά. Στην περσινή μέτρηση το αντίστοιχο συνολικό ποσοστό ήταν 24,7% και 12,8% το 2009.

1 σχόλιο

  1. http://www.mindcup.blogspot.com
    Tο «Express Του ΠοΣΟΚονυχτίου»

    Ο «Πασοκνύκτιος όρθρος» είχε ήδη ξεκινήσει , πριν καλά καλά ξυπνήσει μετά από τον επταετή ύπνο ο Ελληνικός λαός .

    Μία είναι η αλήθεια όσο και αν θέλουν να την κάνουν γλυκιά σαν καραμέλα .

    Όταν ο «γλυφοποδιάς της Φρειδερίκης» παντρεύτηκε, τσιμπώντας το Εβραϊκό Μανεϊκο δόλωμα , το «express του Πισοκνυκτίου» έβαζε μπροστά τις απειλητικές για την Ελλάδα μηχανές του .

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής .
    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση