GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας...

Ολονύκτια ταλαιπωρία υπέστησαν οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Γρεβενών, που...

Ολονύκτια ταλαιπωρία υπέστησαν οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Γρεβενών, που χρησιμοποιήθηκε ως παρακαμπτήριος δρόμος, μετά το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ακόμη κι αυτήν την ώρα υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα στην παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού, σε μήκος 500 μέτρων, κοντά στον κόμβο της Καλαμιάς. Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εγνατίας Οδού βρίσκονται στον...
αυτοκινητόδρομο προσπαθώντας να καθαρίσουν το οδόστρωμα στο ρεύμα από Κοζάνη προς Γρεβενά, προκειμένου να δώσουν κι αυτόν τον κλάδο στην κυκλοφορία. Ήδη από νωρίς πραγματοποιείται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα από Γιάννινα προς Θεσσαλονίκη. Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.
Απεγκλωβισμοί στην Εγνατία
Επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποιούνταν μέχρι νωρίς το πρωί επί της Εγνατίας Οδού. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης διεκόπη λόγω πυκνής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Στους οδηγούς υπεδείχθη να ακολουθήσουν τον παρακαμπτήριο δρόμο, ωστόσο, λίγο αργότερα στο ύψος Κοίλων - Βατερού Κοζάνης δίπλωσε νταλίκα, μπλοκάροντας τον δρόμο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί ΙΧ.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και επιβατών συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Λόγω της ανάγκης για φιλοξενία δόθηκε εντολή να ανοίξει σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη για να διανυκτερεύσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες.
Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Μπούφης, περίπου 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην περιοχή της Κοζάνης. Σύμφωνα με τον κ. Μπούφη, τις επόμενες ώρες θα ανοίξουν τα τμήματα της Εγνατίας Οδού που παραμένουν κλειστά.
Δυσκολίες σε οδικά δίκτυα
Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών αρχών, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται είτε λόγω χιονόπτωσης είτε λόγω παγετού, σ' όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται κατά τόπους στους νομούς Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Πέλλας.
Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Ζαγκλιβερίου - Πετροκέρασα και στο σ' όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου που παρέμεινε από χθες το πρωί κλειστός.
Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία κυρίως στο ορεινό δίκτυο.
Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.
Χωριά χωρίς ρεύμα
Εν τω μεταξύ, χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν 15 χωρία στην Κόνιτσα, 9 χωριά σε Τζουμέρκα και Μουζάκι και 20 χωριά στην Αργιθέα Καρδίτσας. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι η βλάβη θα έχει διορθωθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων.
Ωστόσο, κλειστή παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου - Καβάλας.
Κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία
Κανονικά διεξάγονται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν χθες λόγω της κακοκαιρίας.
Εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν χθες, καθώς τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το διάδρομο προσγείωσης και αναγκάστηκαν να προσγειωθούν είτε στην Καβάλα είτε στην Αθήνα.
Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα
Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα, ωστόσο από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βραδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού.

2 σχόλια

  1. Ω..ΡΕ.. ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΘΑ ΕΙΧΑΝ 27 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
    ΕΚΤΑΚΤΑ ..ΒΡΙΣΙΜΑΤΑ.

    ΤΩΡΑ ..ΚΑΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ
    ΨΩ ΛΟ ΧΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ..
    ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ
    ΤΑ πουτρανο-πουστράκια των ΜΜΕ του πασοΚΩΛΟΥ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζαχόπουλος Βατοπέδιο Βουλγαράκης.
    Νόμιμο = ηθικό και λοιπές πίπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση