GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δάνειο για να αποφύγουν τις κατασχέσεις...

Από το  almyrosinfo.gr Με τις ψήφους της πλειοψηφίας , πλην μιας διαφοροποίησης (Πριάγγελος), ψηφίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτι...

Από το almyrosinfo.gr

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας, πλην μιας διαφοροποίησης (Πριάγγελος), ψηφίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού η πρόταση του Δημάρχου για άμεση λήψη δανείου 777.193,04 ευρώ για την κάλυψη άμεσα απαιτητών οφειλών προς προμηθευτές και εργολάβους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάσχεσης περιουσίας του Δήμου.
Ειδικότερα το δάνειο προτάθηκε να...
ληφθεί για την κάλυψη οφειλών του Δήμου που αφορούν σε 48 προμήθειες (262.848,03), 68 έργα (504.560,05) και τρεις μελέτες (9.784,96) των Δήμων που συνενώθηκαν. Από το σύνολο των έργων τα περισσότερα αφορούν στον πρώην Δήμο Σούρπης και μάλιστα σε έναν συγκεκριμένο εργολάβο τον κ.Μανώλη Πρίφτη, από το δάνειο ποσό 300.000 ευρώ περίπου αφορά πληρωμές του ίδιου για 42 έργα, ο οποίος έχει κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής στο Δήμο με τον κίνδυνο των κατασχέσεων να είναι ορατός.
Στη διάρκεια της συζήτησης δεν ήταν λιγοστές οι αιχμές, από δημοτικούς συμβούλους και των δύο παρατάξεων κατά του πρώην Δημάρχου Σούρπης και νυν δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κ.Καραγκιόζογλου για τα έργα στη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας, αφήνοντας υπονοούμενα για έργα που δεν έγιναν ποτέ, αλλά χρεώνονται τώρα στο Δήμο Αλμυρού.
Αντιδράσεις προκάλεσε και η ολιγωρία του Δήμου Αλμυρού να προβεί εγκαίρως στον έλεγχο των έργων από ειδική επιτροπή, πριν τη λήψη δανείου για να μην πληρωθούν αμφισβητούμενα έργα. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως τα χρήματα από το δάνειο, εφόσον ληφθεί, θα δοθούν μόνο μετά από τις εκθέσεις που θα έχουν στα χέρια τους και από τους ελέγχους της επιτροπής του Δήμου αλλά και των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. "Μέχρι να εκγριθεί το δάνειο μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα και να... "κουρευτούν τα τιμολόγια του κ.Πρίφτη", σημείωσε.
Σοβαρές υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση και εκτέλεση έργων από τον πρώην Δήμο Σούρπης άφησε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ.Πριάγγελος, ο οποίος εκλέγεται στη Σούρπη και καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου. "Εμείς στη Σούρπη αυτά τα έργα δεν τα έχουμε δει. Είναι μόνο ορισμένα μασκαριλίκια που μάλιστα πρέπει να χαλαστούν. Δυστυχώς; Έχουμε ολιγωρήσει κι έπρεπε η υπόθεση να έχει διελευκανθεί. Δεν είναι δυνατόν να εκτελείται έργο σε 3 μέρες. Δεν ψηφίζω κάτω από τέτοιες συνθήκες τη λήψη δανείου τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν οφειλές προς άλλους μεροκαματιάρηδες".


"Υπάρχουν Δήμαρχοι που άπλωσαν τα πόδια τους περισσότερο από όσο έφταναν. Ποιος ελέγχει αν όσα υποστηρίζει στις απαιτήσεις του ο εργολάβος στη Σούρπη έγιναν; Αυτά έπρεπε να είχαν διερευνηθεί εγκαίρως. Ξέρετε ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος πούλησε στη Μεγ.Βελανιδιά οικόπεδο στη γραμματέα του πρώην Δήμου Σούρπης. Έχουν εξεταστεί όλα αυτά πριν να συζητήσουμε για το δάνειο;" διερωτήθηκε ο κ.Εσερίδης ο οποίος ανήκει στην ίδια παράταξη με τον κ. Καραγκιόζογλου.

Όμως και ο κ.Τσιλοχρήστος, σύμβουλος της πλειοψηφίας από τη Δ.Ε. Σούρπης, που υπερψήφισε την εισήγηση, τόνισε ότι η πλειοψηφία των έργων που αναφέρονται στη σχετική λίστα του εργολάβου της Σούρπης, δεν έχουν γίνει. Παίρνοντας το λόγο ο κ.Καραγκιόζογλου τόνισε πως το Σώμα αποσιώπησε το γεγονός ότι το Δεκέμβριο του 2009 η Σούρπη καταστράφηκε και για την αποκατάσταση της περιοχής δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, ενώ ο ίδιος κάλεσε τη νέα Δημοτική Αρχή να ελέγξει τα πόθεν έσχες, τόσο το δικό του, όσο και των υπαλλήλων και αιρετών του πρώην Δήμου Σούρπης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Δεν έχει γίνει κάτι επιλήψιμο. Ίσως να παραβήκαμε κάποιες διαδικασίες για το καλό των πολιτών γιατί τα έργα έπρεπε να γίνουν. Εισαγγελείς και επιτροπές δεν μας τρομάζουν. Δεν μας τρομάζουν". 
Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Βασίλη Αργυρόπουλου, αν υπάρχει κίνδυνος να μην εκγριθεί το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποτέλεσμα τις κατασχέσεις, ο Δήμαρχος απάντησε ότι τα κριτήρια για τη λήψη δανείων έχουν δυσκολέψει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...
Τελικά η λήψη του δανείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ.Πριάγγελο να διαφοροποιείται και τον Βασίλη Μαμούρα, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Πρίφτη "εθνικό εργολάβο της Σούρπης", να απέχει από την διαδικασία, καθώς είχε έννομο συμφέρον. (ένα από τα προς πληρωμή έργα έχουν γίνει από τον ίδιο).
Για να δείτε τη λίστα με όλα τα έργα που προβλέπεται να πληρωθούν από το δάνειο κάνετε κλικ 
εδώ

2 σχόλια

  1. Ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες ο αγωνιστής Λάκης...
    μη χάσει και τη βόλτα του Σαββάτου......
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε,
    μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, ο Λάκης Γαβαλάς, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί νωρίτερα ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ.

    Ο Λάκης Γαβαλάς δεν ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, όπως είχε το δικαίωμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η εταιρεία του είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, για να υπαχθεί στο άρθρο 99.

    Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο Λάκης Γαβαλάς, φορώντας χειροπέδες, είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα, για μη απόδοση ΦΠΑ.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψη της αδερφής του Λάκη Γαβαλά, καθώς και του αντιπροέδρου της εταιρείας του.

    Για μια εβδομάδα, ωστόσο, ο Λάκης Γαβαλάς ήταν ο πιο... καταζητούμενος Έλληνας για χρέη προς το Δημόσιο.
    Τελικά, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων κατάφεραν να τον εντοπίσουν, όχι σε κάποιο από τα σπίτια του ή στο γραφείο του, άλλα στο πρώτο τραπέζι νυχτερινού κέντρου, να διασκεδάζει παρέα με επώνυμους Αθηναίους…

    Έτσι, αφού έφυγε από το «Διογενής Παλλάς», με κατεύθυνση το Κολωνάκι, έγινε επιχείρηση και συνελήφθη, χωρίς φυσικά να φέρει την παραμικρή αντίσταση.
    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο γνωστός επιχειρηματίας δήλωνε άλλες διευθύνσεις κατοικίας και αλλού έμενε, με αποτέλεσμα να... εξαφανίζει τα ίχνη του, καθώς, όπως φαίνεται, γνώριζε ότι είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, αφού δεν είχε καταβάλει ΦΠΑ, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

    Τελικά το βράδυ της Παρασκευής έφτασε μια πληροφορία που έλεγε πως ο Λάκης θα πήγαινε για διασκέδαση... Τα στελέχη του ΣΔΟΕ τον εντόπισαν στο πρώτο τραπέζι μαζί με επώνυμους επιχειρηματίες να διασκεδάζει...

    Έτσι, όταν στις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη λεωφόρο Συγγρού για το Κολωνάκι, το κλιμάκιο τον ακολούθησε και, μόλις πήγε να μπει σε ένα από τα σπίτια του, έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    NEO ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΑΣΠΑΙΤΕ 85 εκατ.ευρώ -

    Κύριε σας στέλνω αποδεικτικά στοιχεία του σκανδάλου Ευανθία Μακρή Μπότσαρη
    ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 85ρκατομυρίων ευρώ.
    ΄Εχει ξεκινήσει ΕΔΕ με απόφαση (10-8-2011) της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά χροντριβεί σκόπιμα.

    Αίτηση Υπόμνημα Ειδικό Κατάθεση. ΕΔΕ για την υπόθεση: Ευανθία Μακρή Μπότσαρη, (έχει ήδη κατατεθεί στις 29-11-2011)


    Αίτηση Υπόμνημα Ειδικό Κατάθεση Προς ΑΣΠΑΙΤΕ Κυρία Σωτηροπούλου Αναστασία Καθηγήτρια Προισταμένη Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών Έργων Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ηράκλειο Αττικής 141 21, Αθήνα Τηλ: 210 2896-834, 775


    e-mail: sotiropoulou@aspete.gr Υπεύθυνη για την ΕΔΕ για την υπόθεση: Ευανθία Μακρή Μπότσαρη, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Επιμορφώσεις καθηγητών κλπ. (διαφορά εις βάρος του Δημοσίου. Διώκεται και αυτεπαγγέλτως).

    Κυρία Σωτηροπούλου Σας στέλω αποδεικτικά στοιχεία που σας αποδεικνύουν την παράνομη εκλογή της κ. Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη. Η κ.Ευανθία Μακρή Μπότσαρη γνώριζε από την στιγμή που έκανε την αίτηση υποψηφιότητας, ότι ήθελε να παραπλανήσει το εκλεκτορικό σώμα. γιατί άγνοια νόμου δεν συγχωρείται

    Όπως και να έχει, η εκλογή της, ήταν παράνομη και αυτό αποδεικνύεται τουλάχιστον από το έγγραφο, που βεβαιώνει ότι αποσπάστηκε στην Φιλοσοφική Σχολή, για να βοηθήσει στο ερευνητικό και διδακτικό έργο.
    Δεν ήταν κύρια ερευνήτρια, αλλά βοηθός σε έρευνες, όπως πολλοί αποσπασμένοι. Αν ήταν κύρια ερευνήτρια θα έπρεπε να είχε σύμβαση έργου πέραν από την απόσπασή της και ειδικό μισθό πέραν του μισθού της ως εκπαιδευτικού.

    ΠΑΣΠΙΤΕΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση