GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφιος βουλευτής ο Βασίλης Μιχαλολιάκος...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Η πόλη του Πειραιά, όπως και των Αθηνών, έχουν αφεθεί στην τύχη τους . Οι αιτίες πολλές, η πρόφα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Η πόλη του Πειραιά, όπως και των Αθηνών, έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Οι αιτίες πολλές, η πρόφαση μία: δεν υπάρχει ρευστό(τητα). Οι δύο εκπλήξεις των τελευταίων δημοτικών εκλογών, απογοητεύουν. Ο κ. Καμίνης συνδύασε την εκλογή του με την εδραίωση μιας προσδοκίας για ριζική αλλαγή της μιζέριας που κυριάρχησε στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια. Τελικά, η περίπτωσή του μοιάζει με μια πολιτική φούσκα που η γενικότερη κρίση στη χώρα βοήθησε να σκάσει πρόωρα. Μέχρι και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης φαντάζει συγκριτικά καλύτερος του νυν δημάρχου κι έτσι επανακτά περισσεύματα θράσους και μπορεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά παράθυρα, δίδοντας τις δικές του συμβουλές για τον απεγκλωβισμό από την οικονομικοπολιτική κρίση.
Μια από τα ίδια και στον Πειραιά, όπου η απαγκίστρωση από τα παλαιοπασοκικά, σκουριασμένα γρανάζια στασιμότητας και παρακμής στο δήμο με την εκλογή ενός βέρου δεξιού πειραιώτη -ο οποίος εμφανίστηκε...
προεκλογικά να πονά πιο πολύ από πολλούς για τον τόπο του- δεν είχε το κατάλληλο επιθυμητό αποτέλεσμα ως τώρα. Και τίποτα δεν δείχνει ότι το αύριο της πόλης θα είναι διαφορετικό. Τελευταία, μάλιστα, ο Πειραιάς είναι εντελώς παρατημένος στην άμοιρη τύχη του, καθώς ο δήμαρχός του φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την κεντρική πολιτική σκηνή και την... ανανέωσή της, παρά για την έμπρακτη επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών του που επί δεκαετίες τον έχουν τιμήσει. Κι αφού δεν ευόδωσε η προώθηση της υποψηφιότητας στενού συγγενικού προσώπου του δημάρχου για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα σαμαρικά ταξίματα για σταματημό της οικογενειοκρατίας στο κόμμα της ΝΔ και με δεδομένη την συστηματική ισχυροποίηση του κ. Αρβανιτόπουλου στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιά, οδηγούν τον κ. Μιχαλολιάκο στην απόφαση να επαναθέσει υποψηφιότητα για τα βουλευτικά έδρανα. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που του παρέχει το δημαρχιλίκι σε μια νέα εκλογική μάχη, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν πρόκειται να ανακοινώσει πρόωρα την απόφασή του. Κάνει, όμως, τα πάντα για να μην προχωρήσουν κάποιες απειλητικές -για την διατήρηση της σφαίρας της δικής του πολιτικής επιρροής- υποψηφιότητες στην περιφέρειά του και σαμποτάρει όσες είναι ήδη σε προεκλογικό αναβρασμό, έπειτα από την συγκατάθεση του Προέδρου της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ..
Υπάρχουν, όμως, κάποιοι καλοί φίλοι του κ. Μιχαλολιάκου, συχνοί συνομιλητές του, που σπεύδουν να ανακοινώσουν τα ευχάριστα γι᾽ αυτούς νέα, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό εκλογικό πυρήνα και έχει χτίσει με αγώνες μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους του και σημειώνουν με νόημα ότι αυτή η δεξαμενή δεν θα χαριστεί ούτε θα μετακινηθεί για χάρη του όποιου επίλεκτου του κ. Σαμαρά...

3 σχόλια

  1. Μια είναι η λύση για όλους αυτούς τους τυχάρπαστους ρεμπεσκέδες της πολιτικής που συμπεριφέρονται λες και είναι τσιφλίκι του παππού τους η Ελλάδα. Να θεσπιστεί ασυμβίβαστο και ο Δήμαρχος να αποκλείεται για τουλάχιστον δύο τετραετίες από τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας για βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ... ΠΡΩΤΗ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
    (5 Δις) ΓΙΑ «ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ»... ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ....!!!

    ΣΤΟ «ΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ» ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ...!!!

    Ένα –ένα τα "ξεφουρνίζει" ο Βορίδης…
    Στον Σκάϊ μάς ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν… περιθώρια μείωσης της τιμής των διοδίων»…!!!
    Αλίμονο, τι, θα κόψουμε τα κέρδη του Μπόμπολα.;;;

    Το είπε και ο «σοβαρός» Μάκης:
    «Δεν υπάρχουν…περιθώρια»…!!!
    Πρόκειται για... γνωμάτευση Μπόμπολα διά στόματος Βορίδη με συναίνεση και συνευθύνη Καρατζαφέρη…

    «Κόψιμο» και δή για πέμπτη (5) φορά υπάρχει μόνο σε 900.000 συντάξεις…
    Στα διόδια πού αφορούν τον Μπόμπολα ποτέ…!!!

    Προ ημερών μάλιστα υπό την αιγίδα και νομιμοποίηση του Υπουργικού συμβουλίου βέβαια, αποφασίσθηκε να… «ξεμπλοκάρουν» τα έργα που έχει ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας με την ΕΛ-ΑΚΤΩΡ, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών….

    Δέστε λοιπόν πως με την μεταβατική του Παπαδήμου και με Υπουργό τον πολιτικό «κλώνο» του Μπόμπολα το ΛΑΟΣ, βρέθηκαν στο άψε—σβήσε 5 δις …!!!

    Έ, στις νέες δημοσκοπήσεις, το ΛΑΟΣ παρά την καθίζηση της εκλογικής του βάσης θα το εμφανίζουν σταθερά στο 5-6% και ο Καρατζαφέρης θα εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα στο MEGA του Μπόμπολα, όπου Τρέμη—Πρετεντέρης—Τζήμας θα αναζητούν την… «γνώμη» του για την πορεία της Ελλάδος και την έξοδο από την κρίση, καθ’ όσον είναι και απόφοιτος του LONDON SCHOOL OF…TRIXES…!!!
    Ένα από τα οφέλη και ανταλλάγματα του Καρατζαφέρη…

    Διαβάστε πως ο «Εθνικός μας εργολάβος τα θέλει όλα» στην Ελευθεροτυπια, εδώ:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=327847

    Και εδώ:
    http://politikosafari.blogspot.com/2011/11/blog-post_9192.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας απ' τους πιο διεθφαρμένους Έλληνες λέει ότι η διαφθορά μας κόστισε 120 δισ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια...

    Ο ΠΑΣΟΚος Πρόεδρος (αν θυμάστε είχε συμμετάσχει σε ένα απ' τα πρώτα υπουργικά συμβούλια του Γιωργάκη τότε που μας πουλούσαν φούμαρα και από πίσω μεθόδευαν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ...) του ελληνικού τμήματος της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Κώστας Μπακούρης____________________
    που μας είπε ότι η διαφθορά τη δεκαετία 2001-2011 στοίχισε 120 δις, έβγαλε εντέχνως απ' έξω το 2000...

    Τότε που ο ίδιος ο οποίος φέρεται να έλαβε ως αποζημίωση για την απομάκρυνσή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων το 2000, μόλις λίγους μήνες μετά το διορισμό του, 400 – 450 εκατομμύρια δραχμές (ή 1,2 – 1,3 εκατομμύρια ευρώ).
    Το ποσό αυτό, επισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί όπως ο τότε υπουργός Πολιτισμού (2000)
    κ. Πάγκαλος δήλωνε ανερυθρίαστα στη βουλή:
    Δεν μπορεί να απαντήσει για την αποζημίωση του κ. Μπακούρη, «επειδή είναι θέμα που εμπίπτει σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!»

    Διαβάστε και την είδηση:

    Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2011, την ετήσια έρευνα που διεξάγει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της, Κώστα Μπακούρη, και τη γενική γραμματέα, Αναστασία Μάνου.

    «Η διαφθορά στην Ελλάδα, με την ευρεία έννοια, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ», επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η έξοδος από την κρίση σημαίνει και πάταξη της διαφθοράς».

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού.

    Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει την προτελευταία θέση με τελευταία τη Βουλγαρία, ενώ σε ό,τι αφορά γενικότερα τη «γηραιά ήπειρο» μετά τη χώρα μας είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία και το Κόσσοβο.

    Στις αδιάφθορες χώρες, πρώτη είναι η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Σουδάν, το Τουρκμενιστάν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

    Όπως φανερώνει ο φετινός Δείκτης, κάποιες κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να προστατέψουν του πολίτες από τη διαφθορά, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή της κατάχρησης δημόσιων πόρων, της δωροδοκίας ή ακόμα και της κρυφής λήψης αποφάσεων.

    Η Διεθνής Διαφάνεια προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται παγκοσμίως, οι οποίες συχνά πυροδοτούνται από φαινόμενα διαφθοράς και οικονομική αστάθεια, καταδεικνύουν σαφώς ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τόσο οι ηγέτες τους όσο και οι δημόσιοι φορείς δεν διακατέχονται από ακεραιότητα και διαφάνεια.

    Ο κ. Κώστας Μπακούρης, επισήμανε ότι: «Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σημεία βελτίωσης στην αντίληψη για τη διαφθορά είναι ανύπαρκτα. Οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες (Διαύγεια, νόμος για αμυντικούς εξοπλισμούς κ.ά.) και οι αποκαλύψεις (όπως η περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν αρκούν και δεν πείθουν ούτε τους πολίτες, ούτε τους επενδυτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση