GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψηφιότητες...

Γράφει η Λώρη Κέζα Ιδού το νέο σενάριο για τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ: οι ενδιαφερόμενοι θα θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Ιδού το νέο σενάριο για τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ: οι ενδιαφερόμενοι θα θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και την τελευταία στιγμή, εκεί που θα λήγει ο χρόνος για την υποβολή ονομάτων, θα εμφανιστεί ο ύστατος παίκτης της διαδοχής... Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Κανείς δεν μπορεί να τον αποκλείσει από πρακτικής ή ηθικής άποψης. Κανείς δεν μπορεί να θέσει ζήτημα καταστατικού- τουλάχιστον όχι αυτή τη φορά. Ο πρόεδρος δικαιούται να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, να ζητήσει την ψήφο από τη βάση. Ποιος τα λέει αυτά; Ακούγονται ως μια γενικότητα, ως μια εκδοχή για το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού. Αποκτούν ιδιαίτερη αξία όταν γίνονται αντικείμενο συζήτησης οικείων του κ. Παπανδρέου. Βάζουν κάτω τα κουκιά... Ποια θα είναι η εκλογική βάση την επόμενη φορά που θα...
επιλεγεί πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Σίγουρα δεν θα είναι το φαντεζί ένα εκατομμύριο μελών και θαυμαστών. Για να ξεκινήσει κάποιος να πάει στις εσωκομματικές εκλογές πρέπει να είναι πολύ πασόκος και αν είναι πολύ πασόκος είναι σφόδρα πιθανό να είναι παπανδρεϊκός.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες αν δεν καταστεί σαφές πώς θα γίνει η αναμέτρηση. Σήμερα προβλέπεται εκλογή από τη βάση, αύριο μπορεί να γίνει μια άλλη ρύθμιση, που θα προκύψει από την άποψη των διεκδικητών της καρέκλας. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια δηλωμένη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, αυτή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Δεν γνωρίζει κανείς αν η Αγία Τριάδα κατέλθει με τρεις ατομικές υποψηφιότητες ή καταλήξει σε ένα πρόσωπο που να εκφράζει την τάση. Στην πορεία δεν αποκλείεται να εμφανιστεί κάποιος γραφικός ή κάποιο στέλεχος λιγότερο γνωστό, λιγότερο δημοφιλές. Μέσα σε από αυτά τα ρευστά δεδομένα καταγράφεται αυτό που λέμε «κλίμα». Η κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί πιο εύκολα να πάρει αποστάσεις από τον σημερινό αρχηγό. Η κομματική βάση όμως διατηρεί γνωρίσματα λατρείας στο κ. Παπανδρέου. Αν κριθεί η αναμέτρηση στη βάση είναι πιθανό η πολιτική ανατροπή να εκδηλωθεί ως μη ανατροπή του κ. Γ. Παπανδρέου.
Γίνονται γνωστές στον πολύ κόσμο οι κινήσεις και οι απόψεις όσων θέλουν να ανανεώσουν το ΠαΣοΚ. Λιγότερη δημοσιότητα λαμβάνουν οι κινήσεις υπέρ του κ. Γ. Παπανδρέου. Υπάρχει πρόσφατη επιστολή 48 στελεχών που του ζητούν να παραμείνει στη θέση του. Αν οι δημοσκοπήσεις δίνουν 16% στον πράσινο ήλιο, οι φανατικοί θέλουν σε αυτό το ποσοστό να ηγείται ο σημερινός πρόεδρος. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν οι κινήσεις στη σκακιέρα θα γίνουν με όσα δηλώνονται επισήμως ή με όσες πληροφορίες διακινούνται στο παρασκήνιο.

9 σχόλια

  1. Subject: FW: Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year
    Ψηφίστε ΟΧΙ στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς" από το περιοδικό TIME.

    Πρόκειται για καλά οργανωμένη προσπάθεια των Τούρκων, παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα".

    Μπορείτε να συμβάλετε στην εκστρατεία για αποτροπή της νέας προσπάθειας με τους ακόλουθους τρόπους:

    1. Ψηφίστε ΟΧΙ στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0%2c28804%2c2098471_2098472_2098512%2c00.html

    2. Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείτε και παροτρύνετέ τους να το προωθήσουν και αυτοί.

    3. Διανείμετε αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή

    ----- Original Message -----

    Please
    Vote NO on Erdogan as Time magazine's 'Man of the Year'!

    You can help the campaign "Vote NO on Erdogan as Time magazine's Man of the Year," by:

    1. Voting no at the following link:

    http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2098471_2098472_2098512,00.html

    2. Forwarding this email to your address book and asking your friends to vote NO and tell their friends to do the same

    3. Sharing this email with your social networks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΣΣΤΤΤΤΤ Ακούω βουλή ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΩΝ ΜΑΣ : Μιλάνε εκεί κάτι Ηλίθιους Μαλάκες ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ κατά Παγκάλιο Λογική..

    Και Ερωτώ πόσα χρόνια είναι μερικοί εκεί μέσα πάναθεματους;;; δεν άκουσαν ΤΙΠΟΤΑ αλλά ξέχασα υπάρχει η Βολεμένη ασυλία του Ιπποπόταμου Βενιζέλου.

    Οι κακές γλώσσες λένε....

    Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος:

    Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ούτε κολυμπηθρόξυλο από τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενώ παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαΐνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αύγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιράκ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπό κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και Lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Άλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο “σύντροφος” Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος.

    Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα “χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες”, -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- “ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)”, … έτσι αποφάσισε να “αναβαθμίσει” ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι… εμπορεύσιμες (!) “…Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία…”

    *Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για “διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας” και “σκάνδαλα με ομόλογα”!

    Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ’ ότι η Τουρκία (2 δις δρχ.)

    Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750.000.000.000 δρχ. (750 δις, τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους)! Η Γερμανία ακόμα πιέζει την Ελλάδα για την αποδοχή της αγοράς!

    {Έχω για όλους σας σιγά σιγά όλοι θα πάρετε σωτήρες του έθνους }

    Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάστε ένα ωραίο άρθρο που περάσαν;Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίας με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων!!!

    Και καπάκι ο Ιπποπόταμος πέρασε το νόμος περί ευθύνης υπουργών: ένα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού»

    Η Δε ” συμβασιούχοι” , Κατά την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

    Το ΠΑΣΟΚ τους διατήρησε σε καθεστώς ομηρίας, και έβαλε την επόμενη κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει.

    Πράγμα αδύνατο οπότε το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή τους.

    Σύμφωνα με το συμβούλιο επικρατείας μονιμότητα εδικαιούντο όσοι υπάλληλοι κάλυπταν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, δηλαδή πολλοί λιγότεροι από όσους «αφιλοκερδώς» διόρισε η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

    Αμ το άλλο!!! «Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του Πασόκ, μέσω Τσουκάτου

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ,ΗΛΙΘΙΟΙ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ { ΚΑΤΆ ΠΆΓΚΑΛΟ} ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΏΣΟΥΝ.. ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΆΝΕ ΜΈΣΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΊΑ Η ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΝ ΛΌΓΟ ΜΑΛΑΚΙΑΣ..

    Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ ... ΈΧΩ ΚΙ΄ΑΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.. ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ!!! Αδάμ Ρεγκούζας,Σάββας Τσιτουρίδης,Π. Εμφιετζόγλου ,Η. Καλλιώρας, Μπρέκος - Αλογοσκούφης,Αναψυκτήριο ο… Μαγγίνας
    Ζαχόπουλος, Μιχάλη Λιάπης..Παυλίδης,
    Μιχάλης Χριστοφοράκος

    ΕΙΔΑΤΕ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ--ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που έγραψα παραπάνω ΕΧΟΥΝ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και περνούν ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΣΎΝΤΑΞΗ!!!!!!

    ΓΙΑΤΙ Η ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΒΓΑΊΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ ΕΙΝΑΙ ΒΆΡΗ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΆ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ::: ΣΎΝΤΑΞΗ!! Ο ΞΈΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩ..

    ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΝΕ; ΕΣΑΣ..{ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ,ΗΛΙΘΙΟΙ} ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΙΟ ΛΟΓΙΚΗ
    Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως όπου υπάρχει Έλληνας υπάρχει και χρέος. Ακόμα και ένα μικρό ελληνικό χωριό στην Ουγγαρία είναι… υπερχρεωμένο!

    Το χωριό, που ονομάζεται «Μπελογιάννης» και κατοικήθηκε από Έλληνες μετανάστες του 1950,ή κκεδες που εφυγαν μετα την ηττα στο ΓΡΑΜΜΟ. όπως ήταν φυσικό έχει γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο της χώρας, αφού συγκρίνουν την κατάσταση του με την κατάσταση στην Ελλάδα.

    «Έφεραν και τα έθιμα τους», γράφει ειρωνικά σε ένα δημοσίευμα, στο οποίο εξηγείται ότι το χωριό έχει μόλις 4.000 κατοίκους, που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου της ελληνικής μειονότητας στη χώρα και ο Δήμος έχει χρέος 61 εκατομμύρια ουγγρικά φιορίνια (περίπου 200.000 ευρώ)!

    Το πιο «ελληνικό» της υπόθεσης είναι ότι οι δύο Έλληνες δήμαρχοι που έχουν ασχοληθεί με την διαχείριση του Ταμείου του δήμου από εκεί αλληλοκατηγορούνται για τα χρέη!!!
    Ζητανε να μας σωσουν με λαικη κυριαρχια. Δεν τους πιστευει κανενας. Παραδειγμα η καταρρευση των κρατων τους απο τους λαους τους το 1989.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ «ΠΑΜΠΟΝΗΡΟ» ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Giorgo ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ... ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!

    ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ…ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ Giorgo…!!!

    Ένα πανέξυπνο σχέδιο επεξεργάζονται, προφανώς τα αδέλφια του και λοιποί συγγενείς τού Giorgo, προκειμένου να παραμείνει στην Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ως ασφαλιστική δικλείδα για μελλοντικές… «διώξεις» και περιπέτειες…!!!

    Πολύ εύστοχα τα περιγράφει στο ΒΗΜΑ η Λώρη Κέζα, με μία λογική, η οποία κατά την γνώμη μας εκτός του ότι είναι απόλυτα σωστή είναι κυρίως πραγματοποιήσιμη….

    Με πολύ απλά λόγια γράφει ότι ο Giorgo, αφού κερδίζει χρόνο συζητώντας με τους δελφίνους για το άνοιγμα της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου στο Πασοκ, στο τέλος και δή την τελευταία στιγμή θα βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα, με εκλογή από την… βάση…!!!

    Και θα ξαναπάρει την Αρχηγία διότι:

    *-- Για να πάει κάποιος να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές πρέπει να είναι πολύ Πασοκος και αυτός πού είναι Πασόκος είναι με τον Giorgo.

    *-- Η εναπομείνασα κομματική βάση του Πασοκ πού αποτελείται από τους φανατικούς έχει γνωρίσματα λατρείας στον Giorgo και μόνο αυτόν αναγνωρίζει και θέλει ως Αρχηγό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορευθεί προς τον Λαό και να πάει σε κάλπες...

    Ηταν, μάλιστα, τόση η ευφορία των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, ώστε πολύ θα ήθελαν να αλλάξουν οι ίδιοι και τις ηγεσίες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, – τόση ήταν η δημοκρατική φόρα που είχαν πάρει και ήταν τόσος ο μεσσιανισμός που τους μετέδωσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

    Αφού μπούκωσαν και άλωσαν από τα μέσα το κράτος, ως άλλοι... Εισοδιστές, αφού απομακρύνθηκαν όσοι είχαν αρχές, αφού εναγκαλίστηκαν την οικονομική εξουσία, όσοι έμειναν τελικά συμβιβάστηκαν, πολλοί βούτηξαν τα χέρια τους στο μέλι, κακοδιοίκησαν και κακοδιαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα, υπερχρέωσαν τη χώρα, κατέστησαν συνενόχους τους χιλιάδες μέλη και στελέχη τους και στη δεύτερη τετραετία τους έγιναν καθεστώς!

    Και τώρα, ως αυθεντικοί καθεστωτικοί, επειδή η Αρχουσα Τάξη (στην οποία ανήκουν, πια, και οι ίδιοι!) έχει τα προβλήματα που γέννησαν οι πολιτικές τους, συνεννοήθηκαν με τη Διεθνή, ως Ολιγαρχία, να ακολουθήσουν την αντίστροφη πορεία από εκείνη που ακολούθησαν τα πρώτα χρόνια:

    Ξήλωμα και κατεδαφίσεις, φυσικά!
    Στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στα εισοδηματικά, στα φορολογικά, στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, στους συνταξιούχους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και – κορωνίδα όλων – στην εκδίωξη των «μη προνομιούχων» από το Δημόσιο!

    Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορευθεί προς τον Λαό και να πάει σε κάλπες.
    Διότι αυτοκαταργήθηκε.
    Διότι αυτομόλησε.
    Διότι έγινε σύμμαχος των εχθρών του Λαού μας.

    Και διότι θα το πνίξουν οι οπαδοί του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ο Λακης Γαβαλας γιατι να μεινει αποξω;Εχει ολα τα προσοντα για αρχηγος του ΠΑΣΟΚ!Ας τον δοκιμασουμε επι τελους!
    Εμπαινε Λακηηηηηηη!(και τα χρεη δικα μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 Δεκ 2011 11:47:00 π.μ.

    Εμάς δέν μας ρώτησαν θα πάμε να ψηφίσουμε με οποιοδήποτε τίμημα για να τον ξαποσστείλουμε, πρωθυπουργός δέν ξαναβγαίνει αλλά αυτό δέν αρκεί πρέπει να τον εξαφανίσουμε εντελώς μαζί με αυτόν και την κατάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση