GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημόσιο: Άμεσα αξιολόγηση αλά γαλλικά, και στο βάθος απολύσεις...

Από το  aftodioikisi.gr Με το τρίπτυχο δομές-υπηρεσίες-δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο ένα ...

Από το aftodioikisi.gr

Με το τρίπτυχο δομές-υπηρεσίες-δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο ένα επιτελικό κράτος. Η αξιολόγηση θα γίνει με τη βοήθεια της Γαλλίας, με την οποία υπεγράφη το πρωί μνημόνιο συνεργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, όπου και παρουσίασε τις δράσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με την αρωγή της Task Force. Όπως είπε ο υπουργός, το σύστημα θα είναι αξιοκρατικό και απολύτως αποδεκτό και θα συμμετέχουν ιδιωτικές εταιρείες υπό...
την εποπτεία του ΑΣΕΠ. «Στόχος θα είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις, και όχι απολύσεις», σημείωσε με έμφαση ο Δ. Ρέππας. «Θέλω να είναι σαφές ότι έχουμε αποσυνδέσει την κατάργηση της οργανικής θέσης που εκείνη τη στιγμή κατέχει ο υπάλληλος από την απομάκρυνση του υπαλλήλου. Ο κάθε υπάλληλος θα αξιολογηθεί», είπε συμπληρώνοντας.
Ερωτηθείς εάν με την κατάργηση ή συγχώνευση δομών και υπηρεσιών, που θα γίνει μετά την αξιολόγηση, προχωρήσει σε άμεσες απόλυσεις, καθώς δεν θα υπάρχει η οργανική θέση, ο Δ. Ρέππας υπογράμμισε: «Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν το έχει θέσει κανείς, τουλάχιστον επισήμως, και δεν προκύπτει αυτομάτως».
«Γνωρίζετε πολύ καλά, κάποιες οργανικές θέσεις μπορεί να καταργηθούν εφ' όσον θεωρηθεί ότι δεν χρειάζονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ο κατέχων τη θέση τη συγκεκριμένη στιγμή οδηγείται σε απόλυση. Έχει αποσυνδεθεί η θέση από τον εργαζόμενο ή ο εργαζόμενος από τη θέση. Για να απομακρυνθεί ο εργαζόμενος, πρέπει να υπάρχει κάποια διαδικασία αξιολόγησης, δεν μπορεί να γίνει με έναν τρόπο αυτόματο και τυφλό», υπογράμμισε συνεχίζοντας.
«Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι, πέραν οποιασδήποτε πελατειακής ή προσωπικής αντίληψης και παρέμβασης, η τοποθέτηση του εργαζομένου σε μία θέση που να ανταποκρίνεται σύμφωνα και με το περίγραμμα των θέσεων στο οποίο προχωρούμε, όπως θα δείτε, στις ανάγκες στις υπηρεσίες, κυρίως, και όχι στα ενδιαφέροντα ή στις προτιμήσεις του υπαλλήλου. Καλό είναι να συνδυάζονται, αλλά πάντοτε προηγείται το γενικό συμφέρον, το συμφέρον δηλαδή της υπηρεσίας», προσέθεσε.
Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας
Στο μεταξύ, Ελλάδα και Γαλλία, μέσω των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του γαλλικού υπουργείου Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης, και σε συνεργασία, ως τρίτο μέρος, με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force For Greece), υπέγραψαν το αλά Σαρκοζί μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές Αρχές στη διάρκεια της φάσης αξιολόγησης. Σκοπός να προετοιμαστεί η συνολική αρχιτεκτονική και στρατηγική για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του Μνημονίου.
Να υπενθυμιστεί ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ πρότεινε την υλοποίηση συγκεκριμένων πράξεων με σκοπό τη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Ως πρώτη άμεση συνέπεια, το τπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προετοίμασε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, συμπληρωματικά προς το νομοθετικό πλαίσιο του άρθρου 35 του νόμου 4024/2011, που περιγράφει τις αρχές αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.
Το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, αναφορικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας στην μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα, προβλέπει ένα γενικό οδικό χάρτη με επτά πυλώνες:
  1. Δομή και κανόνες.
  2. Προϋπολογισμός: Διαχείριση και παρακολούθηση.
  3. HRM: Ανθρώπινο Δυναμικό: διαχείριση και παρακολούθηση.
  4. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
  5. Καλή Νομοθέτηση / Βελτίωση Διοικητικών Ρυθμίσεων.
  6. Μείωση Γραφειοκρατίας.
  7. Καταπολέμηση Διαφθοράς
Ο εν λόγω οδικός χάρτης αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο και θα είναι για τις Ελληνικές Αρχές, ένα εργαλείο το οποίο διασφαλίζει τη συνολική εικόνα και τη συνεκτική παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΟΟΣΑ καθώς και με τις απαιτήσεις του Μνημονίου, ο οδικός χάρτης περιγράφει τη συνολική αρχιτεκτονική και τη στρατηγική για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο οδικός χάρτης θα εξελιχθεί σταδιακά στα σχετικά λεπτομερή σχέδια δράσης που θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένα έργα, με τις ανάλογες φάσεις, ορόσημα, προθεσμίες και δείκτες δράσης. Πρόκειται για ένα κυλιόμενο σχέδιο δράσης που θα αποτελέσει τη βάση ώστε να καθοριστεί, για κάθε έργο, ο τύπος της αιτούμενης βοήθειας (είτε άμεσα μέσω των Εθνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Οργάνων, Διεθνών Οργανισμών, πιστοποιημένων υπηρεσιών ή μέσω του ιδιωτικού τομέα).

2 σχόλια

  1. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

    Ποιος Αλήτης ή ποια Αλήτησα σκέφτηκε να καταργηθεί η έκπτωση που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος που στο κάτω κάτω έχει δοθεί έναντι μισθολογικής αυξήσεως σε εποχή που η ΔΕΗ αδυνατούσε λόγω οικονομικής δυσκολίας να δώσει αυξήσεις στο προσωπικό της;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θα βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, που και αν ακόμη δεν υπήρχε θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί τιμής ένεκεν, ΓΙΑ εκείνους που το πρωί ή το μεσημέρι ή το βράδυ φεύγοντας από το σπίτι για την δουλειά δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω να δούνε τα παιδιά τους τη σύντροφο τους, τους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού τους, καθώς γατζωμένοι σε μια κολώνα πολλές φορές βλαστημούν ολημερίς την μάνα και τον πατέρα που τους γέννησε;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από αυτούς που σε καθημερινή βάση είναι αγκαλιά με καλώδια των 150.000 VOLT στους σταθμούς των 150.000 VOLT και τρέμει το φυλοκάρδι τους μην γίνει κανένα λάθος, καμιά κακή στιγμή από κούραση, από απροσεξία, από την έγνοια τους να γίνει η δουλειά γρήγορα για να φύγουν από εκεί μέσα από του χάρου τα δόντια, από το τρομερό μαγνητικό πεδίο που τους αλλάζει τα κύτταρα τους, από τύχη, και γίνουν κάρβουνο;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από αυτούς που στα ορυχεία της ΔΕΗ τρώγοντας κυριολεκτικά τον Λιγνίτη μας «αδειάζουν» την γωνιά γρήγορα γρήγορα συνοδεία μαυροντυμένων και πενθούντων;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από εκείνους που ανοίγοντας ένα σταθμό των 6,6-20-22 ΧΙΛΙΑΔΩΝ VOLT η βρώμα, η στάθμη του όζοντος από την ηλεκτρόλυση της ατμόσφαιρας έχει φτάσει σε απαγορευτικά ύψη αλλά πρέπει όμως οπωσδήποτε να μπούνε μέσα για να κάνουν κάποιους χειρισμούς σε ηλεκτρικούς διακόπτες των παραπάνω VOLT και που ανά πάσα στιγμή με ένα σπινθήρα μπορεί να γίνουν κάρβουνο;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από αυτούς που κάθε χρόνο χάνουν και καμιά ΔΕΚΑΡΙΑ συναδέλφους σκοτωμένους μπροστά στα μάτια τους και λένε άντε και στα δικά μας, αλλά όχι σαν τους πολλούς στα γηρατειά αλλά σε μια ανάλογη στιγμή στο χώρο δουλειάς;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από αυτούς που κάθε χρόνο κατά δεκάδες καθηλώνονται σε ένα κρεβάτι τραυματισμένοι, σακατεμένοι, καμένοι, γιατί στην έγνοια τους να τελειώσουν την δουλειά τους και να δώσουν γρήγορα την λύση στο πρόβλημα, στην βλάβη που δουλεύουν για να πάρει ο κόσμος όσο το δυνατόν γρηγορότερα ηλεκτρικό ρεύμα δεν τήρησαν επακριβώς τους κανόνες ασφαλείας προσωπικού καθώς αν τους τηρούσαν ο χρόνος αυτός θα πενταπλασιαζόταν;
    Ποιας Πόρνης ο γιος ή η κόρη θέλει να στερήσει αυτό το δικαίωμα, από εκείνους που ο κάθε νεκρός τους περνά κι αν περάσει, στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων ή στις ειδήσεις της τηλεόρασης ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει μέσα του την οσμή των σκοτωμένων, των καμένων, των σακατεμένων εργαζομένων στα δίκτυα της ΔΕΗ……..
    Και μια συμβουλή, αν θέλετε πραγματικά τα παιδιά σας να σκληραγωγηθούν, να μην λογαριάζουν τραυματισμούς, σκοτωμούς και τα συναφή, μην τα στέλνετε στις διαδηλώσεις με κουκούλες ή χωρίς κουκούλες ή και να τους αγοράζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου η ζωή δεν έχει καμιά αξία και που τα μούλικα το συνηθίζουν μεν αλλά ξοδεύεστε και οι εποχές είναι δύσκολες για όλους.
    Κάνετε κάτι απλό, στο δωμάτιο τους αναρτήστε ένα πίνακα και μπορείτε να τον βρείτε δωρεάν στο γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, με τους σκοτωμένους, σακατεμένους , ανάπηρους μερικώς και ολικώς ΤΩΝ εργαζομένων στα δίκτυα της ΔΕΗ τα τελευταία 15- 20 χρόνια, κάθε φορά που θα τον βλέπουν θα παίρνουν και μια δόση αναισθησίας έτσι που στο τέλος όταν θα ανοίγουν το κομπιούτερ τους θα λένε, ρε συ ευτυχώς που τους είχαμε και αυτούς τους μαλάκες, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλέ μου μέσα στις μονάδες τις ΔΕΗ, δουλεύουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σε εργολάβους ,με 700 ευρώ και χωρίς μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα .Τα δίκτυα τις ΔΕΗ και την συντήρηση των Δικτύων ,την κάνουν εργολάβοι ,μονό τις βλάβες τις ΔΕΗ ,τις κάνουν υπάλληλοι τις ΔΕΗ.
    Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στην ΔΕΗ ,συμβαίνουν στους Εργαζόμενους των Εργολάβων ,και αυτό γιατί δεν υπαρχή σωστός έλεγχος από τους αρμοδίους Μηχανικούς Ασφάλειας της ΔΕΗ .
    Έχω μεγαλώσει μέσα στα εργοστάσια της ΔΕΗ ,γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται εκεί μέσα και ,οι παπαριες που γραφείς, μπορεί να τις πιστεύουν μονό οι κάτοικοι της Αθηνάς και της Θεσσαλονίκης. Εάν έρθεις στην περιοχή της Πτολεμαΐδας το Βραδύ ,μπορείς να καταλάβεις ποια σπίτια είναι Υπάλληλων της ΔΕΗ ,γιατί δεν σβήνουν ποτέ τα φωτά στα σπίτια τους .
    Ο πιο Αδύνατος Υπάλληλος Ζυγίζει 120 κιλά μάλλον από τα πολλά βολτ .
    Το 80 % των υπάλληλων τα ξύνει όλη μέρα .
    Και όποιος δεν είναι ευχαριστημένος ,αύριο μπορεί να πάει να δώσει παραίτηση και να πάει στον Ιδιωτικό τομέα να που είναι όλα ρόδινα.
    Άντε αρκετά σας ακούσαμε τεμπελχανάδες άχρηστοι ,που γλύψατε τα αρχιδια όλων των κόμματων και των συνδικαλιστών, για να πιάσετε δουλειά και τώρα μας το παίζεται και αδικημένοι.

    Πτολεμαϊδιοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση