GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταχυδακτυλουργίες…ταχυδακτυλουργών

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΦΥΓΑΝ οι «σεμνοί και ταπεινοί» αφήνοντας πληγές και Βατοπέδια. Η Βουλή…αγρίεψε κι είπαμε πως θα βγάλουν άκρη με του...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΦΥΓΑΝ οι «σεμνοί και ταπεινοί» αφήνοντας πληγές και Βατοπέδια. Η Βουλή…αγρίεψε κι είπαμε πως θα βγάλουν άκρη με τους κρυμμένους στα γένια του Εφραίμ. Με τις τρεις βίλες (απ΄ τη…δημοσιογραφία) του κ. Ρουσόπουλου, με τους Γιάννους του παρελθόντος και τους Μαντέληδες του παρόντος, μιας και ήδη είχαν έρθει στα πράγματα τα παιδιά του Σημίτη ανάκατα με τους «ιστορικούς». ΠΙΕΖΕ από κάτω ο κόσμος (όχι, βέβαια, αγγελικά πλασμένος) κι αυτοί ζώστηκαν τ’ άρματα. Οι πολιτικοί μας των παχέων λόγων, των αμειβομένων επιτροπών και των…υπερωριών. Τους είδαμε και…τρομάξαμε. Περιμέναμε...
το πόρισμα της αλήθειας και μας ήρθε κατακέφαλα. Αθώοι μέχρις ενός οι βατοπεδινοί, στη δικαιοσύνη οι Μαντέληδες, με τους μορφασμούς του ο Άκης, οι Γιάννοι υπεράνω υποψίας και οι Τσουκάτοι με τη θολούρα των ανομημάτων(;) τους.
ΥΣΤΕΡΑ περιεργαστήκαμε τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας και βουλιάξαμε σε ακίνητα, μετρητά και στην…ειλικρίνειά τους. Απορημένοι για την επιμονή τους να φανερώνουν τα περιουσιακά τους μια φορά το χρόνο και να τα…ελέγχουν οι ίδιοι! Με το περί δικαίου (και ισότητας) αίσθημα απλωμένο στα κρυμμένα, που τους δίνουν κουράγιο για παραμονή τους στο «επάγγελμα».
ΤΙ άλλο μας προέκυψε; Οι πονηρότεροι και προνοητικότεροι που φυγάδευσαν τον ιδρώτα τους στην μακρινή και…εχέμυθη Ελβετία. Και πώς το ξέρουμε; Απ’ τις αντιδράσεις και τα μεγάλα λόγια τους. Τους (ξανα)είδαμε και τρομάξαμε. «Ουαί τοις καταθέταις», σκεφθήκαμε. Συγκροτούνται, όπου να’ ναι, επιτροπές, στήνονται…κρεμάλες κι όλα στο φως. Κι άρχισε το πανηγύρι των λόγων, των υποσχέσεων και της φοβέρας. Ωστόσο, «τι κάθονται οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;» (Καβάφης). Δεν «περιμένουν τους βαρβάρους»-τον χρόνο μόνο ροκανίζουν. Για να φτάσουμε στις εκλογές με κρυμμένα τα χαρτιά των βουλευτών που «ακούμπησαν» τα λεφτά τους έξω και με τη λίστα αφανέρωτη.
ΜΕΡΕΣ είναι-θα περάσουν-και ποιος ψάχνει για λαβράκια στη θολούρα της θάλασσας με καρχαρίες, πιράνχας και «χρυσή» απείραχτη μαρίδα, στην προεκλογική βαβούρα και στους μετεκλογικούς θριάμβους…
ΜΑΣ γέλασαν (πολλάκις) τους χαμογελάσαμε πλειστάκις, καιρός για τιμωρία (τους). Με αποκλεισμούς και μαύρισμα. Για ανεπάρκεια, πονηριά και για…ελβετοκαταθέσεις. Και οι υπόλοιποι; Να τιμωρηθούν ως «κλεπταποδόχοι» (δεν αποκαλύπτουν, δεν τιμωρούν) και ως ταχυδακτυλουργοί που σουφρώνουν την αλήθεια μπροστά απ’ τα μάτια μας.

2 σχόλια

  1. Έσοδα απ' τα αυθαίρετα: Κατέβασαν 3 φορές τον πήχη και τελικά... πέρασαν από πάνω
    [Δείτε πόσα ανέμεναν από την "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων στην εικόνα στο τέλος της ανάρτησης... πήραν 733 εκ. και πανηγυρίζουν μιας και όχι μόνο κανένας δεν θυμάται τα ψέματά τους (είναι ανθρωπίνως αδύνατο να θυμάσαι όσα έχουν πει και έχουν αλλάξει 5-6 φορές) αλλά μας λένε ότι τόσα περίμεναν! Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτή τη μαγκιά του κυβερνάει 30 χρόνια..]

    Περί τα 733 εκατ. ευρώ έσοδα απέφερε η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων, που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά για τη ρύθμιση αυθαιρέτων ξεπερνούν τις 117.000.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ με τα αποτελέσματα επιτυγχάνεται πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματους Δημοσιονομικής πολιτικής. [Επιτυγχάνεται ο στόχος που είχαν θέσει τον Ιούνιο δηλ. όταν κατέβασαν τον πήχη 10 πόντους πάνω απ' το χώμα και ο αρχικός που μιλούσε για 2,5 δις πάει περίπατο! ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ!]

    Σε ό,τι αφορά στα αυθαίρετα, το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα έσοδα αναμένεται να
    φθάσουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Μέσο ύψος προστίμου είναι τα 7.500 ευρώ ανά ιδιοκτήτη, μέσο ύψος παράβολου τα 800 ευρώ και μέση επιφάνεια ανά δήλωση είναι για κύριους χώρους τα 57 τ.μ. και για βοηθητικούς τα 27 τ.μ.

    Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για αυθαίρετα έχει πάρει παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζησιάδης τους κάνει ρόμπα!!

    Καμία συζήτηση με Ελβετία για συμφωνία για φοροφυγάδες όπως λέει ο Βενιζέλος....

    Κάθε τρεις και λίγο ο Βενιζέλος μας λέει ότι από μέρα σε μέρα υπογράφει συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα.

    Διαβάστε λοιπόν τι γράφει ο Έλληνας βουλευτής της Ελβετίας, σε επιστολή του προς τον Πετσάλνικο:

    Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

    Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο (εφημερίδα “Έθνος”: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63581862 ) ότι καλούμε να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "΄Ερευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

    Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

    Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.

    Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της, αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα, για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

    Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.

    Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο «Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=293878).

    Μετά τα ανωτέρω, εσείς Κύριε Πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005, δεν αναζήτησαν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;

    Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

    Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο Ελβετικό Κοινοβούλιο.

    Με εκτίμηση

    Ιωσήφ Ζησιάδης
    Βουλευτής της Ελβετικής Ομοσπονδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση