GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλητήριο ή καρκίνος η αιτία θανάτου του Πάμπλο Νερούντα;;..

Από το tvxs.gr Καταγγελίες που θέλουν τον Νομπελίστα Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούντα να μην πέθανε από καρκίνο, όπως ήταν έως τώρα γνωστό, ...

Από το tvxs.gr
Καταγγελίες που θέλουν τον Νομπελίστα Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούντα να μην πέθανε από καρκίνο, όπως ήταν έως τώρα γνωστό, αλλά από θανάσιμο ένεση, φαίνεται ότι ανοίγουν ξανά την υπόθεση των συνθηκών του θανάτου του.
Ο Νερούντα πέθανε στο Σαντιάγο της Χιλής τον Σεπτέμβρη του 1973, 12 ημέρες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ. Το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ότι πέθανε από καρκίνο του προστάτη.
Ο δικηγόρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Εδουάρδο Κοντρεράς - και βοηθός του Νερούντα - ωστόσο, υποστηρίζει ότι στο νοσοκομείο όπου...
 νοσηλευόταν ο ποιητής, τού χορηγήθηκε ένεση που περιείχε δηλητήριο, κατόπιν εντολής του Πινοσέτ, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Σύμφωνα με τον Κοντρέρας, ο ποιητής περπατούσε και μιλούσε κανονικά λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής ζήτησε την εκταφή της σορού του ποιητή, προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες αυτές.
Την υπόθεση θα εξετάσει ο δικαστής Μάριο Καρόσα, ο ίδιος που είχε εγκρίνει και την εκταφή του πρώην προέδρου της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε, από την οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.
Το Ίδρυμα Πάμπλο Νερούδα, από την πλευρά του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως απόδειξη που να υπονοεί ότι ο Πάμπλο Νερούδα πέθανε από αίτια διαφορετική του καρκίνου».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση