GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πλυντήριο της ευθύνης...

Tου Κώστα Γιαννακίδη Το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου , πιεζόμενος από τον Μητσοτάκη και τα ελληνοτουρκικά, εκστόμισε ένα « mea culpa » που τη...

Tου Κώστα Γιαννακίδη

Το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου, πιεζόμενος από τον Μητσοτάκη και τα ελληνοτουρκικά, εκστόμισε ένα «mea culpa» που την άλλη μέρα τυπώθηκε εξάστηλο, έγινε σλόγκαν και ιστορία. Μικρό το πολιτικό κακό. Οι ψηφοφόροι δεν ξέρουν τι σημαίνει «mea culpa», αντιθέτως μπορεί να εκτιμήσουν την ευρυμάθεια του ηγέτη. Και όταν μάθουν, οφείλουν να...
σταθούν με σεβασμό μπροστά στο θάρρος του ανδρός.
Πολιτική ευθύνη ανέλαβε και ο Κ. Καραμανλής για το Βατοπέδι. Και θεωρήθηκε αρκετό. Λάθος παραδέχθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου για τον τρόπο με τον οποίο φορολογήθηκαν τα παλαιά αυτοκίνητα. Γενικώς τα τελευταία δύο χρόνια ένα ολόκληρο σύστημα αναλαμβάνει ευθύνες και κάνει αυτοκριτική. Από την κίνηση της δεξιάς χειρός με την οποία η Ντόρα παριστάνει τη γενναία, μέχρι τα θεατρικά του Λοβέρδου και τα πομπώδη του Βενιζέλου, η αυτοκριτική είναι το πλυντήριο που ξεπλένει αμαρτίες και ασπρίζει βρομιές. Συχνά δε, όταν δεν χρησιμοποιείται ως μέσο διαφυγής, προσφέρεται ως πολιτική παροχή προς το εκλογικό σώμα. Το πολιτικό προφίλ αποκτά μία μικρή σκιά ταπείνωσης που υποχωρεί με τον χρόνο.
Που λέτε ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο η αυτοκριτική ενός πολιτικού πρέπει να επενδύεται με στοιχεία γενναιότητας, ιδιαίτερα όταν δεν ακολουθεί μία πραγματικά γενναία πράξη-αφού δεν μπορεί να είναι αυτομαστίγωμα, ας είναι η παραίτηση ή ένα διάστημα πολιτικής απομόνωσης. Και ακόμα περισσότερο δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί όταν ένας πολιτικός μας δείχνει το λάθος του δεν του ζητείται πιεστικά και η ανάληψη της ουσιαστικής ευθύνης. Έχω παρακολουθήσει αμέτρητες συζητήσεις με πολιτικούς που αναγνωρίζουν τα λάθη «των προηγουμένων ετών». Και όμως κανένας δεν τους ρώτησε γιατί δεν πήγαν σπίτι τους ή σε μοναστήρι.
Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει νησί να πάει. Να ξαναγίνει δήμαρχος ή κλητήρας. Όταν σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε η εφεδρεία στο δημόσιο, ήταν υπουργός Εσωτερικών. Και τώρα δηλώνει ότι «κακώς υιοθετήθηκε η πρόταση Σαμαρά» για την εφεδρεία. Δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός αποδίδει ευθύνες αλλού. Για την ιδέα στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και, εμμέσως, στον πρωθυπουργό για την υλοποίηση. Τρελό; Εξοργιστικά φθηνό. Ας είχε παραιτηθεί τότε. Τι έκανε; «Είναι καταγεγραμμένο δημοσίως, ανέλαβα και το πολιτικό κόστος και την πολιτική ευθύνη.» Ε, αφού ανέλαβε το πολιτικό κόστος και την πολιτική ευθύνη, είμαστε εντάξει. Κανένας άλλος;

4 σχόλια

  1. "Η αμερικανική βοήθεια στόχευε στην εκβιομηχάνιση της Ελλάδας αρχικά, όπως και της δυτικής Ευρώπης." ! Λάθος Πολιτική, Οικονομική και Γεωστρατηγική εκτιμήση ! Χονδρό Λάθος ! Να το πούμε Ετσι Απλά: "Γενιεσε Υποτελείς κ. Υποταγμένος, Ζεις Υποτελικά κ. Υποταγμένα, και ΨΟΦΑΣ Υποτελικά κ. Υποταγμένα ! Ετσι ΑΠΛΑ ! ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΖΩΗ ! Η τελευταία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Χώρα έγινε το ... 1821 !! Γιαυτό ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ... ΒΟΗΘΕΙΑ για την ... ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ !! ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΚΛΑΒΟ, ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ !!! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;;; ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ, ΑΥΤΟΙ ... ΠΟΤΕ !! ΤΟ κ. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!! Αυτό που συνέβη στην Αργεντινή θα είναι χάδι μπροστά στη Κόλαση του Δάντη που θα ζήσει η Ελλάδα… ! ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑΥΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 άτομα είχε ο ΓΑΠ για τα social media... και πολλούς "εθελοντές εγκατεστημένους σε ειδικό χώρο!"

    Πόσα άτομα απασχολούσε ο Παπανδρέου σε facebook, twitter;
    Τρία άτομα [κι αυτά πολλά είναι για twitter, facebook, άντε και την ιστοσελίδα του] απασχολούσε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός για τα σόσιαλ μίντια (facebook, twitter, LinkedIn κ.λπ.) σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».
    Σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προβεί νωρίτερα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

    Οπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις, τα τρία αυτά άτομα ήταν έμμισθοι υπάλληλοι και οι προσλήψεις είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    /*/
    Πάντως σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στα σόσιαλ μίντια απασχολούνταν και ένας αριθμός εθελοντών..... ΣΩΠΑ !
    Ο ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ..

    Επίσης αναφέρθηκε ότι στον ίδιο τομέα ενδεχομένως απασχολούνταν και άτομα από το ΠΑΣΟΚ....
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙ.ΔΑΚΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ.

    Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι αρκετά άτομα που είχαν σχέση με τις νέες μορφές επικοινωνίας ήταν εγκατεστημένα στο υπό διαμόρφωση «στρατηγείο» του Μεγάρου Μαξίμου στη Βασιλίσσης Σοφίας 15 όπου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Για τα άτομα αυτά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το ποια μορφή απασχόλησης.. είχαν,
    ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο των υπηρεσιών που προσέφεραν και πώς αμείβονταν.
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ.
    ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ..ΕΣΤΩ ΠΑΛΑΙΑΟΤΕΡΑ.

    ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
    ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατι να πιστεψουμε εσενα ή το Συγκροτημα της αμαρτιας οτι απασχολουσε 100!!! και οχι 3 που βεβαωνει η αλλη μερια και δημοσιευεται στην εφημεριδα της Κυβερνησεως?? μπορεις να μου πεις??
    η υπερβολη σε βαθμο αναξιοπιστιας σε ολο το μεγαλειο της γιαυτο πανε κατα διαολου ολα τα ΜΜΕ εκτο και θελουν να εχουν αναγνωστες, ακροατες και τηλεθεατες λιγους σαν και του λογου σου και οχι ολο τον κοσμο. Δεν ειμαι ουτε υπερασπιστης ουτε οπαδος αλλα ουτε και γραφειο τυπου του πρωην αλλα βρε αδελφε οταν διαβαζεις τετοιες υπερβολες που βγαζουν ματι δεν τσαντιζεσε που σε θεωρουν βλακα σερβιροντας σου τετοιες μακακιες?? ακου 100!! σιγα ρε 400 ειχε, ξεχασε του αλλους που τους επερναν τους καφεδες και τα σαντουιτς αφου δουλευαν με βαρδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΚΩΛΟ ΣΟΥ 3,07

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση