GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λάκης, οι συνεχιστές και η…δημοκρατία

Του Θανάση Νικολαΐδη «ΕΝ αρχή ην» ο Λαζόπουλος . Με την τέχνη του πάνω στους «Μήτσους» που άφησαν εποχή. Ύστερα ήρθε, εξελικτικά αλλά ξεκά...

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΕΝ αρχή ην» ο Λαζόπουλος
. Με την τέχνη του πάνω στους «Μήτσους» που άφησαν εποχή. Ύστερα ήρθε, εξελικτικά αλλά ξεκάρφωτα, η «τέχνη» της βωμολοχίας και της λεκτικής προστυχιάς του. Σε θεματολόγιο απαγορευτικό να μπει στο…τσαντίρι του γονιός με την κόρη δίπλα του και το εγγόνι γεμάτο απορίες πάνω στην «ορολογία» και τις βρισιές του «καλλιτέχνη».
ΜΕ την ταμπελίτσα της σάτιρας ο κ. Λαζόπουλος και μόνο της φυγοστρατία του δεν...
 σατιρίζει (τον τσάκωσαν με το τρελόχαρτο στο χέρι…). Πυρά και προστυχιές κατά δικαίων και αδίκων και μόνο για τη μάννα του μιλάει με σεβασμό και σε βαθμό ελεγχόμενης πλακίτσας. Με τις χαχανίζουσες πρώτο τραπέζι πίστα και την γεροντοσύνη να ασφυκτιά επιμελώς στα πιεσμένα στήθια της νεάζουσας ξανθιάς γεροντομπεμπέκας δίπλα του (και δεν εννοούμε την κα Γερασιμίδου), να εκστασιάζεται. Με το ανεξήγητο πάθος του κατά της κας Ντενίση και του κ. Πρέκα. Με τα…εξηγήσιμα επιλεκτικά λυσσώδη του κατά κομμάτων, κινημάτων και αρχηγών.
ΚΑΙ πιάνει τόπο το…αριστοφανικό του δασκαλίκι σε μαθητές με τα πανό (παρέλευσής τους), μη φανεί πως είναι πίσω απ’ τον κόσμο και καθυστερημένοι, άβγαλτα χωριατόπαιδα που αγνοούν την…κοκαΐνη, θεωρητικά, μέχρι να τη γευτούν σε κρουαζιέρες επώνυμων, πριν τους φυγαδεύσουν. Και το σχολείο με τους…νόμους και την ευαισθησία των εκπαιδευτικών του; Τόλμησε μια διευθύντρια γυμνασίου να ξεστομίσει το «απαγορεύεται η συντεταγμένη κάθοδος στην Αθήνα», την έκανε ρεζίλι ο Λάκης και οι εκπαιδευτικοί συντάχτηκαν με τους πολλούς. Δεν προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, δεν «στασίασαν», δεν απήργησαν.
ΚΑΙ, βέβαια, έχει τις ανοχές της η κοινωνία, τους μιμητές του ο κ. Λαζόπουλος, έχει και η τηλεοπτική αλητεία τη συνέχειά της. Μεταμεσονύκτιος με τα «όλα» του ο κ. Θέμος, σε ώρες κοινής…αυτοσυγκέντρωσης του μαθητόκοσμου εκείνος ο μαντράχαλος που προκαλεί την ετέρα (προσοχή την ορθογραφία) γεροντομπεμπέκα, «ξοφλημένη» (και πιθανώς ανέραστη) κα Βίσση πώς κάνει έρωτα τρώγοντας…
ΤΟ πήγαν δειλά και δοκιμαστικά και φτάσαμε στο χάλι. «Δημοκρατία έχουμε», σκέφθηκαν, «ο εισαγγελέας τι κάνει» σκεφθήκαμε, ωστόσο, στη δικτατορία κάνει ΕΝΑΣ ό,τι θέλει. Στην ολιγαρχία μια ΟΜΑΔΑ κάνει ό,τι θέλει, αλλά στη δημοκρατία ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει ό,τι θέλει.

19 σχόλια

  1. Βουλιάζει .......
    το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Δεκάδες Θεσσαλονικείς βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και παρακολουθούν το «βούλιαγμα» του...πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο αέρας σήκωσε κύμα και η βάση με τα αστέρια δεν άντεξε τα μποφόρ.

    Ήδη τα τρία πρώτα αστέρια έχουν βουλιάξει και απ’ ότι φαίνεται έπεται συνέχεια.

    Θυμίζουμε ότι την ημέρα της φωταγώγησης του πλωτού δέντρου αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την προχειρότητα με την οποία στήθηκε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην κεντρική πλατεία και στη θάλασσα της πόλης.

    thestival.gr
    Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 1:06 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφοσον θα υπαρχουν οι διανοητικα αρυθμοι θα υπαρχουν και αλητες να τους δηθεν διασκαδαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ξεχάσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος να γράψουν ότι ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ψηφίστηκε ανάμεσα στους 100 μεγαλυτερους Ελλληνες ολων των εποχων η ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ έγινε υπουργός η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ καθηγήτρια πανεπιστημίου και ο ΓΑΠ πρωθυπουργός!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NA EISAI ADELFH KAI NA EIRONEYESE TIW ADELFES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ,

    ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ 1956,

    ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ πρωθυπουργός
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ Παιδείας
    ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτισμού
    ΤΡΑΓΚΑΣ Μυστικών κονδυλίων
    ΝΤΑΛΑΡΑ Συναυλιών με το αζημίωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το σίγουρο είναι ότι ο λάζόπουλος έχει γίνει κριτής των πάντων, αλλά ξεχνάει πως είναι ένας από αυτούς που κοροϊδεύει.

    blog: enosikentrou.blospot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νικολαΐδη

    ο Λαζόπουλος δεν ειναι νεος στο κλαρί, ειναι ο τελευταιος μιας σειρας αστερων που ολοι εμφανιστηκαν απο τη μεταπολιτεση και μετα, οχι λογω μεταπολιτευσης αλλά,

    ολως παραδοξως απο τοτε και ως τα τωρα,

    τα λεφτα εβγαιναν ευκολα, η σατυρα εχρηματοδοτητο, και θεατές απολάμβαναν!

    Τωρα εφτασε το τελος της μεταπολιτευσης, της σατυρας, και της,

    εθνικής ξεφτύλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι η ξεφτίλα ειναι με (ι)

    αλλα οπως και να τη γραψεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για τον θανάσωωωωω.....


    ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ.

    ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ του ..βουλιάξανεεεεεεεεεεεεε

    ΑΧΙΝΟΔΕΝΤΡΟΜΠΟΥΤΑΡΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ …

    Ο Βαρδάρης και ο Θερμαϊκός ξέρασαν το κακόγουστο πλωτό αχινόδεντρο του Μπουτάρη που βυθίζεται στην παραλία της θεοβρόμικης κακόμοιρης εορταστικής, που λέει ο λόγος, τραπεζοπλατείας Αριστοτέλους, που θυμίζει περισσότερο ασιατικό παζάρι με τους κάθε λογής λετσοαγιοβασίληδες παραεμπόρους, ζητιάνους, πορτοφολάδες και δε συμμαζεύεται…

    Χειστουγεννιάτιο δέντρο γιοκ…
    Καραβάκι γιοκ…
    Φάτνη γιοκ…
    Θείο Γιάννη, εντάξει προχωρημένο άτομο είσαι και σου βγάζουμε το καπέλο, αλλά κάνε κάτι και για μας τις συντηρητικούρες…

    Εκτός και αν έχεις μπερδέψει τα Χριστούγεννα με το Ραμαζάνι και τη Χανούκα…
    ΚΑΛΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ… και του χρόνου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…

    πάρε και το ΗΛΙΘΙΟ το Γκιώργο μαζί
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ
    ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΠΑΣΟΚΙΚΗ-ΓΑΛΑΖΙΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΜΑΥΡΟΛΑΟΚΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ..Π ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ..ΣΤΗΝ ΓΚΟΛΟΤΙΝΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ 400 ΧΡΟΝΩΝ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ...ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τα καλαμπούρια και τις μαλακίες σου γέλα μόνος σου μαλάκωωωωωωω 5:17:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΡΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
    Οι νεοέλληνες, κατά μία άποψη, επειδή δεν ανεχόμαστε τους ικανότερους από μας πάνω από το κεφάλι μας, κατά άλλην άποψη, επειδή είμαστε εντελώς άμουσοι, τόχουμε συνήθειο να αναγορεύουμε τους μέτριους σε "εθνικούς σταρ". Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λαζόπουλο. Ο Λαζόπουλος είναι απλώς ένας εξαίρετος μίμος. Η υποκριτική του είναι παιδαριώδης. Σε κάθε του κίνηση και έκφραση βλέπεις και ακούς τον Χατζηχρήστο, τον Ηλιόπουλο, την Νοταρά και σύμπασα την γενιά του '50. Πάντως δεν ακούς και δεν βλέπεις πρωτότυπο Λαζόπουλο. Αυτός λοιπόν ο υπέροχος μίμος, ζαλισμένος από τις επευφημίες των άσχετων και από την δόξα των αδαών καβάλησε τέτοιο καλάμι που θεωρεί εαυτόν κάτι μεταξύ Διδάσκαλου του Γένους και Εθνικού Εισαγγελέα. Εκμεταλλευόμενος την απουσία συντεταγμένης πολιτείας, σε τούτη την παρακμιακή συγκυρία, και αξιοποιώντας την αδυσώπητη δύναμη της Τηλεόρασης όταν δεν καθυβρίζει απαξιώνει όσους δεν ανταποκρίνονται στις δικές του προδιαγραφές. Καθόσον έχει ήδη καθορίσει έναν δικό του κώδικα αρχών και επικοινωνίας, ιδιαίτερα με την νέα γενιά. Ένα κράμα λαϊκισμού και ποδοσφαιρικής κερκίδας. Μια δήθεν αριστερή-καταγγελτική φρασεολογία, που είναι κατά βάση και κατά βάθος φασιστική, υπό την έννοια ότι χειραγωγεί με ευχάριστα και δημοφιλή συνθήματα την έμφυτη ορμητικότητα της νέας γενιάς προς ατραπούς τυφλής βίας. Δεν ενδιαφέρει τόσο η εμπαθής κριτική του εναντίον συναδέλφων του (ποιος αληθινός καλλιτέχνης, αλήθεια, μπορεί να κρίνει την καλλιτεχνική επάρκεια των άλλων;) όσο η αμετροέπεια με την οποία προσεγγίζει τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της χώρας, με μιαν ελευθεριότητα και ελαφρότητα, που όσο και αν θέλγει τα ώτα των οπαδών του τελικά υποβιβάζει την κοινωνική κριτική στο επίπεδο του γιουχαϊσματος και του εκτονωτικού χαβαλέ της αλτσαντιριώτικης παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ κ.κ. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ?

    "ΞΕΧΑΣΕΣ" ΝΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχει νόημα να βάζετε κομματική ταμπελίτσα στην τηλεοπτική αλητεία, κύριε 8:12:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ποιοs είναι ο δρ Κουτσούκοs?

    Ένα σούργελο που γλύφει το Γιωργάκη για να βγει βουλευτής και γράφει τα σχόλια για τον εαυτό του ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν έχει νόημα να βάζετε κομματική ταμπελίτσα στην τηλεοπτική αλητεία, κύριε 8:12:00 μ.μ

    __________

    ΑΛΗΘΕΙΑ κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ?

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΣΑΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΩΝ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΧΡΟΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΡΕΡΩ κ.κ. ΕΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΑΤΕ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ?

    Έ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση