GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μυστική κρίση στην αγορά της κινητής...

Από το  telecomnews.gr Αφού στα πρώτα δύο άρθρα μας αναφέραμε την κρίση και τους σημαντικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή, τρία γεγονότα δ...

Από το telecomnews.gr

Αφού στα πρώτα δύο άρθρα μας αναφέραμε την κρίση και τους σημαντικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή, τρία γεγονότα διαψεύδουν την ύπαρξη κρίσης στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας:
  1. Μεγάλο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (λες και υπάρχει και κανένα μικρό ) ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2011 αύξηση κερδοφορίας στα 151 εκ. € από 148 εκ.€ .
  2. Αύξηση προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών  από 31 εκ. € σε 48 εκ. €
  3. Αύξηση των συνδέσεων κατά 90000 συνδρομητές με αντίστοιχη αύξηση του μέσου όρου ανά συνδρομητή στα 39,2 € στις συνδέσεις και στα 6,2 € στα καρτοκινητά .
Το ίδιο δίκτυο την στιγμή που ανακοίνωνε όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα ενημέρωνε το μεγαλύτερο μέρος  του προσωπικού του ότι μετατρέπει τις συμβάσεις εργασίας  σε πεντάωρες από οκτάωρες που είναι σήμερα μειώνοντας τις αμοιβές τους αντίστοιχα, προκαλώντας την...
άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων τους
Κοκκινίζω από ντροπή και θυμό. Μήπως μας ενημερώνουν ότι σύντομα στην παραπάνω εταιρεία θα  αναλάβει καθήκοντα CEO ο Παπανδρέου ?
Κύριοι βρείτε άλλες λύσεις διότι ο κλάδος θα οδηγηθεί σε ύφεση και μετά δεν θα μαζεύεται.
Υπάρχει αλήθεια στέλεχος που πιστεύει ότι ένας εργαζόμενος που του έχουν περικοπεί οι αμοιβές του κατά τα 3/8 θα αποδίδει το ίδιο και θα δουλεύει με τον ίδιο ζήλο?
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι όλα αυτά δεν είναι εις βάρος της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και δεν θα αποβούν μοιραία για την ίδια σας την εταιρεία?
Εταιρείες δεν είναι τα ωραία γυάλινα κτίρια , οι Η/Υ και τα πανάκριβα ERP συστήματά σας, όλα αυτά είναι κενά χωρίς τους ανθρώπους που θα τα χειριστούν και θα τα κάνουν και αποδοτικά και αποτελεσματικά. Σταματήστε να παίζετε με την ψυχή και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων σας γιατί αυτοί ανέβασαν την εταιρεία  στις πρώτες θέσεις και όχι οι υπέροχες διαφημίσεις σας στην τηλεόραση.
Στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το σημαντικό δεν είναι να πουλήσεις το προϊόν σου αλλά να κρατήσεις τον πελάτη σου ευχαριστημένο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες και αυτό προϋποθέτει υπαλλήλους που να δουλεύουν με ζήλο και ενδιαφέρον για τον πελάτη .
Θυμάμαι που μια από τις τρείς αδελφές κάποτε είχε σλόγκαν «ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ».
Περασμένα μεγαλεία!!!
Καλή τύχη σε όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργηθεί η όμορφη ιστορία της κινητής τηλεφωνίας στην πατρίδα μας.

5 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ.ΚΑΡΟΤΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ.ΚΤΛ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΗΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΝΗ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι οπως τα λες ειναι

    και μεγαλος τηλ οργανισμος ανακοινωσε κερδη αλλα εχει 4 χρόνια να γινει επενδυση.

    απο τοτε που τον αγορασαν δεν εβαλαν δεκαρα, μονο εισπρατουν, πληρωνουν μπονους και μισθους στα γαλαζια στελεχη που διοικουν απο την εποχη του καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βασικότερη στρατηγική των πολυεθνικών ήταν πάντα "το μέγιστο δυνατόν κέρδος με το μικρότερο δυνατόν κόστος" στο οικονομικό πλάνο κάθε διαχειριστικής περιόδου οικονομικού προυπολογισμού και επίτευξης αποτελεσμάτων.

    Ειδικοτερα στον τομέα του προσωπικού (εμψυχου δυναμικού) όπου το κόστος χαρακτηρίζεται ανελλαστικό, πάντοτε η υπερεργασία και η υπεραπόδοση ήταν ζητούμενο αποδίδοντας σε αυτα "έκτακτες αμοιβές" με δυσαναλογη σχεση εισροής κερδών στην εταιρεία.

    Τωρα που διανύουμε την χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως το κεφάλαιο και οι κατεχοντες του έχουν αφηνιάσει και ασφαλώς οι απαιτήσεις των στις σχέσεις εργασίας αγγίζουν τα όρια της δουλίας και του παραλογισμού και όχι της εργασίας.
    Η ποιοτική εργασία σταδιακά θα εξαλειφθεί μέσα από συστήματα στανταρ παρεχομενων υπηρεσιών και προιοντων και η παρεμβατική ποιοτική εργασία του ανθρωπινου παράγοντα θα συρρικνώνεται καθημερινά κρατώντας σταθερά ένα προσδιοριζομενο κόστος με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση.
    Συνεπώς ο εργαζόμενος θα τεθεί κάτω από καθεστώς "απασχόλησης, μερικώς απασχολούμενος, ωριαία, ημερήσια, εβδομαδιαία κοκ χωρίς δικαιώματα και εγασιακές συμβάσεις οι οποίες είναι τύπου μπαρμπά-Θωμά.
    Αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτα στην πατρίδα μας τα προωθησαν ως πολιτική "σοσιαληστρικές κυβερνήσεις" επαγγελόμενοι τους σοσιαληστές οραματιστές και άλλα κουραφέξαλα και μπαρουφολόγοι τα τελευταία χρόνια τότε πραγματικά είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγγες.

    Τα άσχημα πέρασαν έπονται τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Κλ.3 Δεκ 2011, 10:28:00 μ.μ.

    Σιγά που νοιάζονται οι εταιρείες τηλεφωνίας για τον κόσμο και τους εργαζόμενους σ' αυτές.
    Για τα κέρδη νοιάζονται!
    Συγκεκριμένα: Ο ΟΤΕ υποχρεούται και δημοσιεύει στους έντυπους τηλεφωνικούς καταλόγους του, όλα (ΟΛΑ) τα τηλέφωνα σταθερά και κινητά όλων των συνδρομητών, που ρητά δεν το αποκλείουν, όλων των εταιρειών.
    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τυπώνει εκατοντάδες χιλιάδες τόμους και τόνους άχρηστου χαρτιού!
    Στον αιώνα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας που ζούμε, είναι πανεύκολο , γιατί έχει τα στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ, να αναρτά στην ιστοσελίδα του τους καταλόγους του.
    Και δεν το κάνει, γιατί θίγει τα κέρδη τόσο της εταιρείας του, όσο και των άλλων εταιρειών, που υποχρεώνουν τον κόσμο να προσφύγει στις πανάκριβες υπηρεσίες αναζήτησης των τηλεφώνων, των γνωστών , 11888, 11850, 11880.
    Το ακόμη χειρότερο κακό , είναι ότι το Υπουργείο που έχω εγγράφως έχω απευθυνθεί, δυστυχώς, ΔΕΝ ενδιαφέρεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ.

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση