GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται ο αντιμνημονιακός Γ. Παπανδρέου;...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Φτάσαμε στις 21 Δεκεμβρίου, μόλις 4 ημέρες απέμειναν έως τα Χριστούγεννα. Α...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Φτάσαμε στις 21 Δεκεμβρίου, μόλις 4 ημέρες απέμειναν έως τα Χριστούγεννα.
Ας θυμηθούμε πως ήταν τα Χριστούγεννα στην πατρίδα μας πριν δύο χρόνια, το 2009. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν αισιόδοξοι, ήταν βέβαιοι ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου θα τα έβγαζε πέρα, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που είχε κληρονομήσει από την προκάτοχο της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συνηγορούσε σε αυτή την αισιοδοξία και η δημόσια στάση του Γιώργου Παπανδρέου και των πρωτοκλασάτων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ που...
δήλωναν όπου στεκόντουσαν και όπου βρίσκονταν:
- «Θα τα βγάλουμε πέρα μην φοβάστε έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση»
Ας θυμηθούμε πως ήταν τα Χριστούγεννα στην πατρίδα μας πριν ένα χρόνο, το 2010.
Η αισιοδοξία και η χαρά ήταν είδος εν ελλείψει. Αντιθέτως τα σφιγμένα και σκυθρωπά πρόσωπα πλήθαιναν. Είχε έρθει η πρώτη κρυάδα που απομάκρυνε την αισιοδοξία. Η Χώρα είχε ενταχθεί υπό την τριπλή επιτήρηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η ανεργία είχε αρχίσει να ανεβαίνει, οι μισθοί να μειώνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι ο ένας μετά τον άλλον να μην επιτυγχάνονται και να καθίστανται ανέφικτοι. Για τους λίγους τότε σκυθρωπούς ήταν φανερό πως η μνημονιακή πολιτική αποτύγχανε. Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν με την κομπορρημοσύνη την αμετροέπεια και το θράσος που πηγάζει από την άγνοια να διακηρύττουν:
- «Σώσαμε την χώρα με το ΔΝΤ που ήρθε για το καλό μας, μην φοβάστε όμως κάποιες δυσκολίες έχουμε αλλά θα τις ξεπεράσουμε. Εξ’ άλλου τέλος του 2011- αρχές του 2012 ξανά βγαίνουμε στις αγορές»
Βλέπουμε και βιώνουμε πως είναι τα Χριστούγεννα εφέτος, το 2011. Τα σφιγμένα και σκυθρωπά πρόσωπα είναι πλέον συντριπτική πλειοψηφία κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις …είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κόμμα. Η ανεργία, η ύφεση έχουν θεριέψει και θερίζουν τα ελάχιστα απομεινάρια πλούτου και κοινωνικής ευμάρειας. Ο λιμός και η μαζική επαιτεία είναι πλέον καθημερινή εικόνα και φαινόμενο στις λαϊκές συνοικίες και αγορές. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ευτυχώς -με την ετυμηγορία της θείας δίκης- απομακρυνθεί από την εξουσία αλλά τα απομεινάρια του, οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παραμένουν και συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν ξεστομίζοντας τις πλέον ακραίες αντί-μνημονιακές θέσεις:
- «Δεν είχαμε σωστή πολιτική. Έπρεπε να δανειστούμε έγκαιρα για να μην καταλήξουμε στο μνημόνιο. Με την λάθος πολιτική μας καταστρέψαμε την χώρα»
Ναι καλά διαβάσατε! Αυτοί που είχαν σχέδιο και θα τα έβγαζαν πέρα, αυτοί που έσωσαν την χώρα με την προσφυγή τους στο ΔΝΤ, αυτοί που θα ξαναέβγαζαν την χώρα στις αγορές τέλος του 2011 αρχές του 2012, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ότι έκαναν λάθος γιατί δεν δανείστηκαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να εξαναγκασθούν να καταλήξουν στο ΔΝΤ, είναι οι ίδιοι που παραδέχονται ότι με την πολιτική τους κατέστρεψαν την χώρα.
Τώρα πως είναι δυνατόν να συστεγάζονται στο ίδιο κόμμα αυτοί που ακόμα θεωρούν ότι σώνουν την χώρα με την μνημονιακή πολιτική και αυτοί που θεωρούν ότι η μνημονιακή πολιτική καταστρέφει την χώρα, μόνον ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας το εξηγήσει. Και τελικά ο ίδιος ο παν-ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου, τι πιστεύει; Την έσωσε ή την κατέστρεψε την χώρα η επιλογή του μνημονίου;
Βάζετε στοίχημα ότι δεν θα αργήσει η ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ηγηθεί του αντί-μνημονιακού αγώνα, του οποίου ο ίδιος θα κηρύξει την έναρξη από την πλατεία Αγίου Ανδρέα της Πάτρας;
Γιατί στην Πάτρα; Γιατί εκεί το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα κάποια πολιτική δύναμη. Αν τολμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει την έναρξη του αντί-μνημονιακού αγώνα από την Β΄ Αθηνών θα προέκυπτε μείζον πολιτικό πρόβλημα. Τι είδους αντί-μνημονιακή επανάσταση να ξεκινήσεις όταν το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών είναι τρίτο κόμμα!

11 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

    ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚοι: Δεν έπρεπε να μπούμε στο μνημόνιο...
    _________________________________
    Σε λίγο να δείτε που το ΠΑΣΟΚ θα κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για τις Μ@λ@κιες του Γιωργάκη... γιατί δεν του φώναζαν δυνατότερα...!!!

    Χρυσοχοΐδης : Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.


    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους. Αναμασούν ξαφνικά όσα έλεγε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, εδώ και δυο χρόνια, όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν. Τώρα, κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος.
    Ο κ. Σαχινίδης ομολογεί ότι, άλλη μια φορά, έπεσαν έξω σε όλα.

    Ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης, ανάμεσα στ’ άλλα, είπε χθες, ότι :
    “Έχουμε μεγάλη ευθύνη”, ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
    “Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο”.
    “Έπρεπε να εξασφαλίσουμε γρήγορο δανεισμό».
    “Δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά”.
    “Αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει”.
    “Όχι απλώς καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε χειρότερα πράγματα, μοιράζοντας ως επιδόματα λεφτά που δεν είχαμε”.
    O κ. Χρυσοχοΐδης αναγνωρίζει ότι δυσφημούσαν τη χώρα με αποτέλεσμα “να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα”, “να μας επιτεθούν οι αγορές” και “να έρθει η καταστροφή”.
    Λέει ακόμη ότι “δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια”.

    Μετά από αυτά, διερωτάται κανείς:
    Μπορούν οι υπαίτιοι να εξασφαλίσουν πως δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κακό;
    Δεν μετείχαν όλοι στις κρίσιμες αποφάσεις;
    Έχουν συναίσθηση τι σημαίνει να δηλώνουν συνένοχοι καταστροφής;
    Αν τα έβλεπαν τόσο καιρό, γιατί σιωπούσαν;
    Αν δεν τα έβλεπαν, ποιος να τους εμπιστευτεί τώρα;
    Ζούσαν ή ζουν σε άλλη χώρα;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο καθυστερεί ο Γιωργάκης να μας αδειάσει την γωνιά τόσο χειρότερο θα είναι το τέλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχελάκης: Η ΝΔ δεν ψηφίζει μείωση επικουρικών και μονιμοποίηση χαρατσιών της ΔΕΗ.

    Ολική επαναφορά στην... αντιπολίτευση πραγματοποιεί η ΝΔ, διαμηνύοντας ότι διαφωνεί και δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ούτε τη μονιμοποίηση των χαρατσιών για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε την Τετάρτη ότι η χρονική διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει ξεκαθαριστεί κατά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

    Οι κινήσεις αυτές της ΝΔ εκλαμβάνονται ως επιχείρηση διαφοροποίησης από την κυβέρνηση Παπαδήμου, με απώτερο στόχο την πρόωρη έξοδο
    εν όψει κάλπης.

    Μιλώντας στον ANT1, το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση στη Βουλή. Σημείωσε, δε, ότι αυτό το μέτρο δεν αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και πως τέτοιου είδους αποφάσεις είναι έργο της επόμενης κυβέρνησης.

    Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον έρθει στη Βουλή ρύθμιση για μονιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει.

    Ερωτηθείς, δε, για τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι αυτό το θέμα έχει ξεκαθαριστεί στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

    Το βέτο της ΝΔ από πολλούς εκλαμβάνεται ως προσπάθεια πρόκλησης ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εξυπηρετώντας τον στόχο της πρόωρης εξόδου του κόμματος από την κυβέρνηση και επίσπευσης των εκλογών.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί της ΝΔ έχουν λάβει οδηγίες από την ηγεσία του κόμματος να διατυπώσουν τις ενστάσεις αυτές, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΠ,μακράν ο μεγαλύτερος ψεύτης πρωθυπουργός.

    Και βέβαια αντιμετώπισε το άθλιο και εξευτελιστικό τέλος που του έπρεπε.

    ΚΠ

    Υ.Γ. Δεν θέλω να σκέφτομαι καθόλου τα σενάρια που λένε πως ότι έκανε το έκανε ως εντεταλμένος εκτελώντας προγραμματισμένο σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα και άν υπήρχε απο τους ξένους προγραμματισμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας αυτοί δέν φταίνε σε τίποτα που ψηφίσαμε αυτόν τον απίθανο τύπο πρωθυπουργό τον οποίο υποστηρίζουν ακόμα μερικοί χωρίς καθόλου ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, κάθε πολιτικός πριν τις εκλογές λέει αυτό που ο κόσμος θέλει να ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. ΠΑΝΣΟΦΕ ΗΓΕΤΗ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ+PLUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΥΤΥΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΠ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΡΕΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι τσέπες άδειασαν.
    Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν ούτε για φασολάδα GAP.
    Τι έγιναν τα λεφτά που υπήρχαν, όπως έλεγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση