GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε ο Γεωργίου...

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες των δύο αναπληρωτών υπουργών Γ. Ραγκούση και Γ. Γεωργίου και του υφυπουργού Εθ...

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες των δύο αναπληρωτών υπουργών Γ. Ραγκούση και Γ. Γεωργίου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου.
Στον Γ. Γεωργίου (προέρχεται από το ΛΑΟΣ) ανατίθενται οι αρμοδιότητες του συντονισμού και της έγκρισης των προγραμμάτων προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο έλεγχος των συμβάσεων προμηθειών. Επίσης... αποφασίζει για θέματα κωδικοποίησης και τυποποίησης υλικών, έως το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Παρέχει γενικές κατευθύνσεις στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για την κατάρτιση του τακτικού προϋπολογισμού, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και την οικονομική πολιτική του υπουργείου. Έχει την ανώτατη εποπτεία για τη χρησιμοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται με τον προϋπολογισμό, καθώς και για τα μέσα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον ελέγχει την πολιτική διεξαγωγής των ασκήσεων καθώς και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες.
Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος έχει αρμοδιότητες να αποφασίζει για θέματα επιστημονικής τεχνολογικής έρευνας και ερευνητικών κέντρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Να εγκρίνει προγράμματα ερευνών ανάπτυξης και αμυντικής παραγωγής, να εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ την πολιτική για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, να αποφασίζει για την υγειονομική πολιτική στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, να καθορίζει την πολιτική σε θέματα εκπαίδευσης τοποθετήσεων και μεταθέσεων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επιπλέον να εισηγείται και να εφαρμόζει τη νομοθεσία σχετική με στρατολογικά θέματα, τους αναπήρους πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, εφέδρους πολεμιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Να αποφασίζει για την κατάσταση της ιεραρχίας και τις προαγωγές των κατωτέρων αξιωματικών, των ανθυπασπιστών και των μονίμων και εθελοντών οπλιτών κάθε κατηγορίας των ΕΠΟΠ, των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης κτλ. Να καθορίζει την πολεμική διαθεσιμότητα των αξιωματικών και ανθυπασπιστών και την πολεμική αποστρατεία των υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και να αποφασίζει για το διορισμό, την πρόσληψη, εξέλιξη και μονιμοποίηση του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών.
Στον υφυπουργό Κ. Σπηλιόπουλο πέρασε στην αρμοδιότητά του το Πολεμικό Μουσείο, ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμό Αξιωματικών, η Λέσχη Αξιωματικών, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις στρατιωτικές φυλακές, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, την Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, τον προμηθευτικό οργανισμό του Ναυτικού, την Υδρογραφική Υπηρεσία, το Μικτό Λόχο Στρατονομίας, την ΕΜΥ, τους φάρους κ.α.

10 σχόλια

  1. ΚΑΙ Γιατί ήθελε συγκυβέρνηση ο κ. Καρατζαφέρης;

    Ομολογουμένως είχα κάποιες απορίες γιατί ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέμενε τόσο πολύ για την ανάγκη συγκυβέρνησης.

    Όχι πλέον!

    Ο Μάκης ανέλαβε υπουργός Υποδομών και τους εθνικούς μας εργολάβους.

    Ο Αδωνις υφυπουργός Ναυτιλίας και τους Εφοπλιστές.

    Χθές ανακοινώθηκε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του ΛΑΟΣ αναλαμβάνει τις …προμήθειες!

    Για τον Αστέριο δεν έχω μάθει ακόμα, αλλά δεν θα εκπλαγώ, αν αναλάβει τις …επιδοτήσεις..

    Όφις Ιοβόλος, ο κατηραμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ
    'ΦΙΑΚΑ'
    ΛΑΟΣ =ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια μη κατηγορείτε τους "συντρόφους" του ΛΑΟΣ

    ΠΑΣΟΚ είναι κι αυτοί, σοσιαληστές ως το κοκαλο πως λέμε,

    κρυφοπουτάνες!

    Οτι νομιμα και φανερά δεν μπορούσαν οι ΠΑΣΟΚοι να κανουν, τα ανεθεσαν στους ΛΑΓΟΥΣ και στη μοιρασιά, τα βρήσκουν.

    Ο Βορίδης για παραδειγμα ξεμπροστιασε τον Ραγκούση, και ετσι μια ολοκληρη ταξη επαγγελματιών, ανασανε !

    Ο Βορίδης, παιδί της εργατιάς κι αυτός, ξερει πως βγαινει το μεροκαματο, Α. Αττική εκλεγεται, εκει που τα παρανομα και οι βίλες χτιζονταν σε μια νύχτα και η πολεοδομια επεβλεπε την προοδο των εργασιων.
    Αιβαλιώτης, κι αυτος απο κει, παιδι της πολεοδομίας κι αυτός.

    Γεωργιάδης, αδίσταχτος, θα κανει τη μπαζα του.

    Γι αυτον το Γεωργίου, δεν γνωριζουμε πολλα,
    απο που καταγεται;


    Μονο το ΛΑΟΣ μπορει να ξαναβαλει την οικονομια σε τροχια, γι αυτο ανελαβαν και τα κρισιμα υπουργεία,

    καλου κακου ράψτε τις τσέπες σας, εχετε κι ενα διαβατήριο για ωρα αναγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξ ιδιων κρινετε τα αλλοτρια? εαν εσεις κλεβετε δεν κλεβουν και οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε ο Γεωργίου...
    NA ANAΛΑΒΕΙ
    1)ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ.
    2)ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ.
    Αν αυτΆ δεν γίνουν θα σημαίνει ότι το λάος δεν είναι παρά ένας σκέτος λαγός και η προεδράρα παραμένει καρατζαΦΥΡΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΜΙΖΑΣ" ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7,15 εσυ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ
    Ή ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ !!!

    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΡΕΡ ΣΟΥ
    ΛΕΝΕ ΕΔΩ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΛΑγΟΣ.

    ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα στο Nonnews ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει πάρε-δώσε με τον έμπορο όπλων κ. Χρήστο Χούμπαυλη, που είναι και κουμπάρος του κ. Σαμαρά.
    Ο υφυπουργός στο Αμυνας με αρμοδιότητα τις προμήθειες των εξοπλισμών, είναι ο κ. Γεωργίου του ΛΑ.Ο.Σ.
    Δεν ξέρω,αλλά δεν βλέπω να σωνόμαστε από τους "σωτήρες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση