GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ;

Από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο http://www.mkka.blogspot.com/ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΣΕΒΑΣΘΗΣΑΝ! _______Τ...

Από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων
και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο
http://www.mkka.blogspot.com/

ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΣΕΒΑΣΘΗΣΑΝ!
_______Τελικά στη σημερινή Ελλάδα οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας! Με κάθε μέσο καί τρόπο βάλλουν κατά της Μητρός Εκκλησίας.
* Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης κατήργησε την προσευχή από τις Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς επίσης και την έπαρση της Σημαίας!
*Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου μετέτρεψε...
 το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας! Το τελευταίο μέγιστο κατόρθωμά της είναι ότι στο διδακτικό βιβλίο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας μας! "Οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του Γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τά Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου......περιέλαβαν ενότητες όπως "ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ" Επίσης "στο νέο βιβλίο εξισώνουν τον Χριστό με τον Αλλάχ και αφαίρεσαν την Ανάσταση" γράφει η εφημερίδα "Δημοκρατία" της 23ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους.
________Στο σχέδιο αυτό της εγκαθιδρύσεως του κοσμικού Κράτους, δηλ. ενός άθρησκου Κράτους προστέθηκε τώρα και η Δικαιοσύνη! Την παραμονή των Χριστουγέννων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ!
________Το γεγονός μας εξώργισε αφάνταστα. Θα ήθελα να μεταφέρω εδώ τη σχετική λαϊκή παροιμία: "Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν!" Διακόπτουμε λοιπόν σήμερα Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας για να προβάλλουμε την διαμαρτυρία μας, που απεστάλη στις 24 Δεκεμβρίου στον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Σας τα παραδίδουμε στη συνέχεια. Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα!
_________Έχουμε επίγνωση της θέσεώς μας. Είμαστε μικροί καί ασήμαντοι για να μας υπολογίζουν οι κρατούντες. Χρήσιμη μια τέτοια ώρα θα ήταν η τοποθέτηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ Βαρθολομαίου, ως φυσικού προϊσταμένου του π. Εφραίμ, όπως επίσης και η τοποθέτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αυτών των υπεροχικών εκκλησιαστικών Προσώπων η φωνή θα ήταν ηχηρή και αποτελεσματική. Θα ήταν, εγράψαμε, αλλά δυστυχώς δεν ακούγεται! Σσσσ! Το αγαπημένο μας Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κοιμάται! Ησυχία, παρακαλώ! Ο δε Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος εσχολίασε το ζήτημα στον ύκλο των "στενών" συνεργατών του. Αντλούμε την πληροφορία από την "Romfea.gr".
Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.
Σε στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε:
«Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

21 σχόλια

  1. Μηπως να μη συλλαμβανονται και οι μουσουλμανοι κατα την περιοδο του ραμαζανιου;

    Κανεις εκτος νομου, και ειδικα το παπαδαριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΓΚΩΤΟ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΟΠΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμβροσιε Ρασπούτιν ....θέλεις ένα "ξύρισμα" από τον λαό της Αχαΐας

    επιτέλους ο Ιερώνυμος να δηλώσει ποιοι ρασοφόροι είναι με τον Εφραίμ και ποιοι όχι, για να ξέρουμε ποιοι ανήκουν στο σχίσμα του Εφραίμ, ώστε να αντικατασταθούν με ιερείς της ορθοδοξίας και όχι του διχασμού και του σχίσματος

    από πολιτικά κόμματα εκδηλώθηκε το Λάος υπέρ του Εφραίμ....ας το γνωρίζουν οι πιστοί για τις επόμενες εκλογές

    εκτός εάν ο Εφραίμ και οι οπαδοί του χρησιμοποιούνται από το Βατικανό....οπότε εκεί πάμε για θρησκευτικά δικαστήρια

    για να ψάξει το θέμα η αρχιεπισκοπή Αθηνών...θα αποκαλυφτούν πολλά πράγματα λίαν συντόμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δελαβεκουρας: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις"

    και συμπληρώνω.......Η Ελλαδα δεν δεχεται υποδειξεις,εκτος,απο το ΔΝΤ την Ε.Ε την Ε.Κ.Τ(ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα)τις ΗΠΑ,τον Ομπαμα,την Χιλαρυ την Γερμανια,την Μερκελ,την Γαλλια,τον Σαρκοζυ,την Τουρκια με τις φωτιες της,την Κομισιον,τον Μπαροζο,τον Ρομπαυ,το ΠΑΣΟΚ τον Γιωργακη η αλλιως Τζεφρυ, τον Λ.Παπαποτερ(αφου τα ΜΜΕ τον παρουσιασανε ως μεσια /μαγο)και τελος απο τον Καρατζαφυρερ και τον Παγκαλο.η Ελλας δεν δεχεται καμια εξωτερικη παρεμβαση σαν κυριαρχο κρατος δικαιου που ειναι ....αλλα το ενδιαφερον στην υποθεση ειναι τι τοοοοσσσοοο μεγαλο ειναι, που αναγκαζει μια υπερδυναμη να ασχολειτε τοσο εντονα με εναν μοναχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος τρωει χρημα να παει φυλακη . Μαθατε το παπαδαριο στην μασα και ατιμωρησία. Παιδεραστες και πουστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον πούλο το παπαδαριό. Να πουληθούν σε σκλαβοπάζαρο και τα λεφτά να πάνε για την μείωση του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ;
    Προφανώς ΝΑΙ, για να γλυτώσουν οι πολιτικάντηδες -έτσι πιστεύουν (!!!!)- κούνια που τους κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://pasokhtefra.blogspot.com/2011/12/10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα λιοντάρια οι παπάδες. Έτσι για ν' αγιάσουν. Ε τι λέτε τράγοι, να περιμένουμε κάνα τσίρκο; Δεν θαυμάζετε τους μάρτυρες; Ευκαιρία θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τραγουδιέται σαν το «Μάρε γιε μου κανακάρη»

    Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

    Άγιε μ΄ ηγούμενε Εφραίμ
    και θεομπαίχτη μας τρανέ
    της δεξιάς καμάρι
    αγιορείτη κατεργάρη..


    Βούτα-Βούτα
    Βούτα-Βούτα


    Ψηλά ΄ναι οι προστάτες σου
    μεγάλες οι απάτες σου
    με χρυσόβουλα στα ράσα
    μα σε πιάσανε στα πράσα.
    -----------------------------
    Τάραραρά, τάραραρά
    τάρα ταρα τάρα-τάρατάραρα-ραρά..


    Βούτα-Βούτα
    Βούτα-Βούτα
    --------------------
    Μαρ' Εφραίμ μαρ΄ Εφραίμ
    μαρ΄Εφραίμ μου κανακάρη
    μαρ΄Εφραίμ ..(Δις)
    μαρ΄Εφραίμ μου κανακάρη
    πόσα φράγκα έχεις πάρει
    πόσα φρα..
    Πόσα φράγκα έχεις πάρει
    απ΄αυτούς κι΄απ΄το παγκάρι
    πόσα φρα..
    Ποιος παπάς ποιος παπάς
    ποιος παπάς και ποιο κλεφτρόνι
    ποιος παπάς (Δις)
    Ποιος παπάς και ποιο κλεφτρόνι
    το κελί σου θα σου στρώνει
    θα σου στρώ..(Δις)

    ---------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
    Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    ΑΠΟ ΒΥΘΟ Σ' ΑΛΛΟ ΒΥΘΟ

    Από κελί σ’ άλλο κελί,
    δεν σ’ έσωσε η ζώνη
    κι’ αν η δεξιά σ’ απαρνηθεί
    τίποτα δεν σε σώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρόμαξαν οι Ρώσοι και σκέφτονται να ζητήσουν συγγνώμη μετά τη δήλωση του ΥΠΕΞ:
    «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον Εφραίμ»...
    (θα σαπίσει στη φυλακή ο κερατάς..)

    Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στην αριστερά η απάντηση του Εκπροσώπου του Υπ.Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει τις δηλώσεις των Ρώσων για τον Εφραίμ.

    Τους βάλαμε στη θέση τους τους καριόληδ@@ τους Ρώσουν που τολμάνε και μας κάνουνε υποδείξεις!!!
    Άκου εκεί να μας λένε να προσέχουμε τους ΠΑΣΟΚους δικαστές!!!...

    Αν το ξανακάνουν θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα τους εξαϋλώσουμε....

    Διαβάστε και τη δήλωση του φίλου του Δρούτσα, Δελαβέκουρα
    να νοιώσετε ρίγη συγκινήσεως
    απο τον Αγγιατολλάχ των προφυλακτικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο "πληρωμένες πένες".
    Προφανώς ανήκετε στην ομάδα του ΓΑΠ που γράφει κατ' εντολή για να στηρίξει ότι κάνει η ξενόδουλη κυβέρνηση.
    Συνοψίζω τα γεγονότα:
    1. Οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου ΔΕΝ στοιχειοθετείται ζημία του δημοσίου και επομένως δεν υπάρχει υπόθεση. Δεν μιλάμε δηλαδή για βουλευτική ασυλία ή παραγραφή.
    2. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο π. Εφραίμ είναι δημόσιο πρόσωπο και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι προσεκτική στις περιπτώσεις αυτές. Η αντίδραση της Ρωσίας καταδεικνύει ζημία της χώρας μας η οποία κοστολογείται σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ. Σε μία κρίσιμη κατάσταση ως η σημερινή είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνονται αυτά υπόψιν.
    3. Τα περί μη αποδοχής υποδείξεων, τα αφήνω ασχολίαστα. Μία χώρα που έχει αποδεχτεί εθελουσία μείωση εθνικής κυριαρχίας, δεν δέχεται υποδείξεις αλλά ΕΝΤΟΛΕΣ.
    Κοντολογής, άλλη μία κυβέρνηση στην οποία μετέχει το ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με άλλη μία μεγάλη πατάτα, για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο εθνική μειοδοσία. Μετά τα Ίμια, τον Οτσαλάν, το Ευρώ, τους Ολυμπιακούς, τα ΚΠΣ, την διαπόμπευση της χώρας, τα μνημόνια, φτάσαμε και στην διεθνή απομόνωση της χώρας.
    Να γνωρίζετε "πληρωμένες πένες", ότι εσείς ΔΕΝ θα διαφύγετε της χώρας και θα ακολουθήσετε την μοίρα της, την οποία τώρα υποσκάπτετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Μπαζεβάνη εξ αιτίας του Εφραίμ κατέρευσε η Ελλάδα και οι Ελληνες ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια και στα σισσίτια; Δεν κάνεις και καμμιά εκπομπή γι αυτούς που πραγματικά κατέστρεψαν, εξαθλίωσαν και εξευτέλισαν διεθνώς την Ελλάδα; Μήπως είναι ένας τρόπος να ξεχάσει ο λαός την πείνα του και τα απεχθέστατα μέτρα που θα γονατίσουν κάθε Έλληνα;;; Κάνε καμμιά εκπομπή για τον νόμο Βενιζέλου που ψηφίστηκε η παραγραφή των αδικημάτων {και όχι μόνο} των πολιτικών μετά απο παρέλευση συγκεκριμένου χρόνου και έτσι πολλοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος και φυσικοί αυτουργοί των μεγαλύτερων σκανδάλων που καταρράκωσαν την Ελλάδα "αθωώνονται" γιατί τους περιθάλπει ο νόμος...! Για μένα μεγαλύτερο σκάνδαλο απ αυτό δεν υπάρχει!!!Και κυβερνούν και σήμερα και καμμία διάθεση για να αλλάξουν τον νόμο δεν υπάρχει!!! Σ αυτό το θέμα ποιά θέση παίρνει η Τρόικα και όσοι αποφάσισαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα;;; Αυτό το σκάνδαλο που βγάζει μάτι δεν τους ενδιαφέρει;;; πώς όμως θα επιβάλλουν την καλή λειτουργία του κράτους όταν οι μεγαλύτεροι κλεφτες δικάζουν αυτούς που τους εξυπηρέτησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θέλω να πιστεύω οτι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι μονόφθαλμη, αλλά ρε παιδιά παραμονές Χριστουγέννων προφυλακίζετε τον εκπρόσωπο μονής του Αγίου Όρους "διεθνούς ακτινοβολίας" {όπως παραδέχεσθε οτι είναι} της Ορθοδοξίας, την στιγμή που παραδέχεσθε οτι υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις και φοβηθήκατε δήθεν μην επαναλάβει τις εικασίες σας και τον θεωρήσατε άκρως επικίνδυνο που δεν του επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερος!!! Μήπως η υποκρισία τελικά σ αυτόν τον τόπο κοντεύει να μας πνίξει περισσότερο απο αυτά τα ίδια τα σκάνδαλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mην ξεχνάμε οτι σε χρυσόβουλα επι οθωμανικής αυτοκρατορίας στηρίζεται μέρος της περιουσίας και άλλων μονών του Αγ. Όρους και ακόμη πολλων προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων.Συνθέστε το παζλ και θα καταλάβετε γιατί μας ξάφνιασε το μονόπλευρο Χριστουγεννιάτικο χτύπημα {μόνο στον Εφραίμ άραγε...}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστιανικά Λατινογύφτικα Αρμενοασσυριακά και Γερμανοροσσικά ζώα, επί 2000 χρόνια, διώκετε και καίτε στην Πυρά, ανθρώπους αθώους...
    και μιλάτε εσείς για διώξεις, επειδή σας πιάνουν να έχετε διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Εφραήμ νομίζω ότι έχει έρθει με ροσσοβουλγαρικό διαβατήριο στην Ελλάδα.

    Ποιός άραγε δημόσιος υπάλληλος Αστυνομίας ή Υπουργείου Εσωτερικών εξέδωσε ελληνικό διαβατήριο στον ροσσοβούλγαρο χριστιανό ληστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είδατε τι υποδοχή φύλαξαν στον ρασοφόρο, τον Ρασπούτιν ; Ο σκοταδισμός σε πλήρη ανάπτυξη. Όλη η μαυρίλα της εκκλησίας, σε παράταξη. Παπάδες, μοναχοί, μοναχές, τσεμπέρια, γιλέκα, χριστιανούρες, παλιοημερολογήτες, νεοημερολογήτες, και δεν συμμαζευόσαντε. Μόνο Ιαχωβάδες, Μορμόνοι και Κουακέροι, λείπανε.
    Κάπου λέει πως ο φανατισμός, είναι η μοναδική μορφή θέλησης που μπορείς να εμφυσήσεις σε άτομα δειλά, αμόρφωτα, και ηττοπαθή.

    Αλήθεια παππούλη, μιας και τόφερε η κουβέντα. Τι έγινε με τα 2.000.000.000 (Δυο Δις) της Κούρκουλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση