GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε επίπεδο ρεκόρ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα...

Από το  euractiv.gr Στις ημέρες μας ο κόσμος γνωρίζοντας πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που οφείλονται στην καύση ορυκτών καυσίμω...

Από το euractiv.gr

Στις ημέρες μας ο κόσμος γνωρίζοντας πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που οφείλονται στην καύση ορυκτών καυσίμων, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων, έχει πλέον αποδεχτεί πως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Η αντίληψη αυτή κυριαρχεί σε έρευνα που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Ντέρμπαν, όπου...
κορυφαίοι διαπραγματευτές ασχολήθηκαν με το ζήτημα της θέσπισης μια νέας παγκόσμιας συνθήκης για την κλιματική αλλαγή. Το τεράστιο χάσμα όμως μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών στάθηκε εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Οι εκπομπές που οφείλονται στα ορυκτά καύσιμα αυξήθηκαν κατά 5.9% το 2010, ανεβάζοντας το ποσοστό εκπομπών από το έτος 1990 (έτος ορόσημο για το Πρωτόκολλο Κιότο) στο 49%.
Η Corinne Le Quéré, συντάκτρια της έρευνας και διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή (Tyndall) στο Πανεπιστήμιο East Anglia, δήλωσε πως τα στοιχεία αποδεικνύουν πως δεν έχουν επιτευχθεί πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τη μείωση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. «Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να καθιερωθεί η χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας και να βελτιωθεί σε γενικές γραμμές η ενεργειακή απόδοση, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν αξιοσημείωτα. Πρέπει να λάβουμε άμεσα δράση, γιατί ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε το 80% της ενέργειας προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων», τόνισε η κυρία Le Quéré.
Περαιτέρω σημείωσε πως το πρόβλημα επείγει, καθώς οι πιθανότητες να διατηρηθεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε ποσοστό μικρότερο των 2 βαθμών Κελσίου, σε σύγκριση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής (πέραν των οποίων οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες) θα εξαρτηθούν από το ανώτατο επίπεδο εκπομπών μέχρι το 2020. Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πως ο στόχος των δυο βαθμών Κελσίου είναι το όριο της ασφάλειας. Η Σύνοδος στο Ντέρμπαν έχει εστιάσει αυτή την εβδομάδα στη δημιουργία μιας νέας συνθήκης, η οποία όμως και να θεσπιστεί δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν το 2020. «Εάν δεν ληφθούν στο ενδιάμεσο κάποια άλλα μέτρα, τότε θα είναι πολύ αργά», δήλωσε η κυρία Le Quéré.
Κάποιες χώρες προσέγγισαν με διαφορετικό τρόπο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και πρότειναν τη δημιουργία ενός συστήματος όπου οι εθνικές κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες θα μείωναν σε εθελοντική βάση τις εκπομπές τους. Μια τέτοια πρωτοβουλία αξιολογείται από τους εισηγητές της, ως πιο αποτελεσματική σε σχέση με μια παγκόσμια συνθήκη. «Αυτή η εναλλακτική προσέγγιση δεν θα είναι λειτουργική όσον αφορά το άμεσο μέλλον, καθώς οι προσπάθειες για μείωση των εκπομπών είχαν μέχρι στιγμής πολύ μικρό αντίκτυπο στις χώρες εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπου οι εκπομπές έχουν ήδη μειωθεί με επιτυχία», είπε η κυρία Le Quéré.
O καθηγητής κλιματικής επιστήμης του College London, Chris Rapley, δήλωσε πως: «Αυτά τα δυο νέα αποτελέσματα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό το κλιματικό σύστημα, από το οποίο εξαρτιόμαστε όλοι. Παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τον άνθρωπο, οι εκπομπές αγγίζουν νέα υψηλά επίπεδα.
Οι κλιματικές επιπτώσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο και είναι μη αναστρέψιμες. «Η αποφασιστική δράση πρέπει να εισέλθει σε νέο επίπεδο, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια πραγματική μείωση των εκπομπών. Οι παγκόσμιοι ηγέτες που διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή στο Ντέρμπαν γνωρίζουν ακριβώς τα αποτελέσματα. Η ευκαιρία να ενεργήσουν στα πλαίσια των ευθυνών τους, βρίσκεται μπροστά τους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ελπίζουμε πως θα ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση».
Η λέκτορας οικολογικής οικονομίας στο Κέντρο Έρευνας για τη Βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου Leeds, τόνισε πως η έρευνα απέδειξε πως ούτε η ύφεση δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην άυξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. «Ούτε η χειρότερη οικονομική κρίση , δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στο πρόβλημα των εκπομπών. Αυτό το στοιχείο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αποτελεί μια παγκόσμια κλήση αφύπνισης.
Η οικονομική κρίση θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν υποδομές που θα ευνοούν τη διατήρηση των εκπομπών σε χαμηλά επίπεδα. Αντιθέτως καλλιεργήσαμε μια κατάσταση από την οποία σίγουρα θα βγούμε χαμένοι. Ο εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα ύψους, παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσοστό ανεργίας, το κόστος ενέργειας και οι εισοδηματικές ανισότητες. Ποτέ μια στροφή προς την κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας δεν έμοιαζε τόσο ελκυστική όσο σήμερα».

4 σχόλια

  1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ , ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ
    { θα το γράφω μέχρι να απομακρυνθούν, τουλάχιστο από την συνείδηση μας }
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται.
    Ο μπεγλίτης ο πρώην υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι για δεκαπέντε χρόνια οι προμήθειες του στρατού είχαν και κάτω από το τραπέζι νταραβέρι, φάε και συ δώσμου και μένα. Βέβαια δεν τον τιμά που το αποκαλύπτει τώρα που τον άλλαξαν και περισσότερο τι έκανε γι΄αυτό μετά που αντικατέστησε τον βαγγέλα ο οποίος θέλει το δακτυλίδι του ποδηλάτη για τα ηγετικά του χαρίσματα.
    Μα δε μου λες βαγγέλα ήσουνα και εσύ μέχρι το καλοκαίρι στο γραφείο αυτό να ελέγχεις τα του στρατεύματος. Τι έκανες για να μπει τάξει ; Τι έκανες Ρε μεγάλε, κουράδα ; Ή μόνο την παραγραφή των κακούργημά των με τον Νόμο σου αυτό μπορείς μόνο να προσφέρεις στον έρμαιο αυτό τόπο μπουχέσα; Μα ήρθε και έδεσε το τι είσαι. Κόβετε καθίκια και την σύνταξη των 300 ευρώ αδιαφορώντας το πως θα ζήσει αυτός ο δόλιος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ, ξευτιλισμένοι και έφτιαξες γραφείο με 900.000 ευρώ ρε μασκαρά ηγέτη της καταστροφής, κουράδα απερίγραφτη. Σε πίστεψα μασκαρά και με απογοήτευσες, ξευτιλισμένε. Ο τόπος λεηλατήθηκε, φτάνει πια από σωτήρες τέτοιου είδους , μας έχετε στοιχήσει αρκετά σκουπίδια, πολιτικάντηδες της δεκάρας.
    Αβραμόπουλε ήσουν στο Υγείας για δυο θητείες. Γινόντουσαν τα !!! αίσχη. Το αλισβερίσι αφησε εποχή. Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν φάρμακα με τιμή που είναι για τον εισαγγελέα, κάποια απ΄αυτά και 20 φορές πάνω απ΄ότι δίνονταν σε άλλες χώρες. Άκουσα ότι οι δαπάνες για τα φάρμακα των Νοσοκομείων ήταν 2,5 δις και τα έφτασες 5,5 δις. Δεν θέλουμε άλλο την σωτήρια καθοδήγηση σου, ο Θεός να μας φυλάει από κάτι τέτοιους. Και είσθε πολύ ρε σκουπίδια που ρημάξατε τον τόπο και δεν του απέμεινε τίποτα, πολιτικάντηδες της δεκάρας, άχρηστοι είσθε για τον εισαγγελέα.
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται από την πολιτική. Τέτοιους έχουμε και χρεοκοπήσαμε, έντιμους πολιτικούς χρειάζεται ο Τόπος, ΕΝΤΙΜΟΥΣ.
    Φύγετε σκουπίδια, δεν μας χρειάζεται άλλο η «εντιμότητα σας», χρεοκόπησε ο Τόπος μας. ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΓΛΑΡΟΣ ΜΕ ΦΥΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ"
    ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΒΟΡΙΔΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ...!!!

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ "ΜΕΤΑ"...ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ...!!!

    Έ, όχι και έτσι...
    Δεν έκαναν τον Βορίδη Υπουργό Υποδομών γιά να λύσει τα δίκαια όντως προβλήματα του κλάδου των... Ταξί...!!!

    Αλλωστε το νομοσχέδιο περί απελευθέρωσης ούτως ή άλλως άν δεν ψηφισθεί τώρα, θα το ψηφίσει η Ν.Δ. σε 2-3 μήνες πού θά είναι Κυβέρνηση.
    Αυτό είναι τελειωμένο..!!!

    Βέβαια η αλήθεια είναι, ότι από το στόμα του Βορίδη ουδέποτε ακούσαμε να διατυπώνει τέτοιες απειλές.
    Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι του Μπόμπολα, επειδή έτσι τούς είπαν, έτσι και ερμήνευσαν τις δηλώσεις του, γιά να "ανεβάσουν" το "πουλέν" τους...

    Μάλιστα δε, ό ίδιος ο Βορίδης είπε, όπως και απο πρίν έχει υποστηρίξει η Ν.Δ., ότι:
    «Η τρόικα ουδέποτε υποστήριξε την άναρχη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί»
    Επομένως πού οι απειλές του Βορίδη πού ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι του Μπόμπολα και έκτοτε αβασάνιστα το υιοθέτησαν και άλλοι ότι θα παραιτηθεί από την Κυβέρνηση Παπαδήμου;;;

    Αυτά είναι κόλπα για..."ξεκάρφωμα"...!!!
    Όχι όμως αυτά σε εμάς...
    Μόνο ο Μπόμπολας θα αποφασίσει πότε και εάν φύγει ο Βορίδης από την Κυβέρνηση...

    Δεν βλέπετε πού ο Καρατζαφέρης ευρισκόμενος σε κομματικό και εκλογικό αδιέξοδο, κάτι προσπαθεί να ψελίσει κατά Παπαδήμου, όμως την ίδια ώρα υποστηρίζει με... φανατισμό την παραμονή της Κυβέρνησης επ'αόριστον και αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι εκλογές τον Φεβρουάριο...;;;

    Πόσες φορές να το πούμε και να το ξαναγράψουμε;;
    Ο Βορίδης πρίν από όλα είναι Υπουργός Υποδομών και πολυ-πολύ μετα, των... Μεταφορών....!!!

    Αναρτήθηκε από POLITIKOSAFARI στις 5:21 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπουδές σε πανεπιστήμια δεν έχω αλλά πιστεύω ότι μας περνάνε για κορόιδα οι τροϊκανοί. Αντε και απελευθερώθηκαν οι άδεις των ΤΑΞΙ και ΤΩΝ φορτηγών. Λένε θα δουλέψουνε οι άνεργοι με τις νέες άδεις. Κουραφέξαλα. Μας έχουν για κορόιδα.
    Αυτό που θα συμβεί θα αγορασθούν χιλιάδες αυτοκίνητα χωρίς να ανταποδοθούν κέρδη στους δόλιους μια και η οικονομική κρίση δεν θα δώσει δουλειά σε τόσους στον χώρο τους. Να τα κονομήσουν οι γερμαναράδες και ο άλλος ο χαζομούνης ο σαρκοζή. Κουφάλες πολιτικάντηδες πρόστυχοι κλέψατε τον τόπο Γύφτοι και δεν γύρισε κανένας τα κλεψιμαίικα. Δεν τολμάτε γύφτοι να δεσμεύσετε τα κλεψιμαίικα του τσοχαντζόπουλου γιατι θα ξεράσει και τα δικάσας Γύφτοι.
    Κουφάλες μόνον να κόβετε μισθούς και συντάξεις μπορείτε ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΥΦΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φύγετε σκουπίδια, δεν μας χρειάζεται άλλο η «εντιμότητα σας», χρεοκόπησε ο Τόπος μας. ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ.
    cheap tissot watches
    tissot watches
    tissot
    tissot sale
    cheap tissot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση