GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά της αγοράς ομολόγων ο Στάρκ...

Η κρίση της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιλυθεί με μέτρα νομισματικής πολιτικής, ενώ η ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής είναι...

Η κρίση της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιλυθεί με μέτρα νομισματικής πολιτικής, ενώ η ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής είναι ζωτικής σημασίας, λέει ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από την ΕΚΤ.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche αναφέρει ότι...
 αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επειδή δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της κατάστασης στην ευρωζώνη, υπαινισσόμενος πιέσεις προς την Τράπεζα να αναλάβει πιο αποφασιστικό ρόλο στην αναχαίτιση της διετούς κρίσης χρέους.
Αν και στην αρχή ο ίδιος είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους για την αποχώρησή του από την ΕΚΤ, πηγές ανέφεραν ότι η πραγματική αιτία ήταν η διαφωνία του με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την τράπεζα.
Στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ο Σταρκ λέει ότι επανειλημμένως και σε έγκαιρο χρόνο η ΕΚΤ είχε επισημάνει τα προβλήματα. Τότε οι πολιτικοί δεν έδωσαν σημασία, τώρα όμως περιμένουν από την Τράπεζα να λύσει την κρίση.
«Μην ζητάτε τόσα πολλά από την ΕΚΤ» αναφέρει ο Σταρκ, προσθέτοντας ότι η περαιτέρω αγορά ομολόγων από την Τράπεζα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Επίσης, λέει ότι τέτοιες εκκλήσεις δείχνουν έλλειψη κατανόησης του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.
Για την Ελλάδα αναφέρει ότι σερνόταν πάνω στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με την πρόφαση ότι η κρίση είναι συστημική και αφορά όλη την Ευρώπη. «Δεν μπορείς να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους, όταν εσύ δεν αναλαμβάνει τις δικές σου ευθύνες» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση