GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα μάθουμε απο τις εκλογές;...

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο "ALSE Κατασκευαστική" - Πολιτικός Μηχανικός Δύο μόνο είναι τα ερωτήματα που μπορούν να απαντη...

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο
"ALSE Κατασκευαστική" - Πολιτικός Μηχανικός

Δύο μόνο είναι τα ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν σε ενδεχόμενες εκλογές. Τι είδους πολιτική θέλουμε να εφαρμοστεί για να βγει η χώρα από την κρίση και ποιο κόμμα είναι ικανότερο να την εφαρμόσει.
Το ερώτημα "τι είδους πολιτική θέλουμε να ακολουθήσουμε", στην ουσία...
μεταφράζεται ως εξής: θέλουμε η χώρα να χρεοκοπήσει και να επιστρέψουμε στην δραχμή ή θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ με οποιαδήποτε θυσία. Στην απίθανη περίπτωση που οι εκλογές έβγαζαν νικητή οποιοδήποτε κόμμα που δεν αποδέχεται την "μνημονιακή" πολιτική τότε άμεσα οι δανειοδότες εταίροι μας θα ακύρωναν τιςεπόμενες δόσεις και τον μηχανισμό στήριξης και την ίδια μέρα θα ανακοινώναμε στάση πληρωμών. Το ερώτημα αυτό όμως έχει κιόλας απαντηθεί αφού η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί παραφροσύνη έστω και να συζητάμε την έξοδο από το ευρώ, επομένως οι εκλογές δεν θα ξεκαθαρίσουν τίποτα περισσότερο ως προς αυτό.
Ως προς το δεύτερο ερώτημα - "ποιός είναι πιο ικανός να εφαρμόσει την μνημονιακή πολιτική" - η απάντηση είναι επίσης γνωστή εδώ και καιρό. Γιατί απλούστατα, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτή την τόσο αντιλαϊκή (μα πλήρως αναγκαία) πολιτική, χωρίς την στήριξη (ή έστω τον μη πόλεμο) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των συνδικαλιστικών σωματείων και των μέσων ενημέρωσης. Εκτός κι αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μπορεί να βγει εκλογικός νικητής με τόσο μεγάλη αυτοδυναμία που να τον καθιστά απόλυτο κυρίαρχο, πράγμα παντελώς αδύνατο. Επομένως όποιος ζητάει εκλογές τώρα, ενδιαφέρεται μόνο για τα κομματικά ποσοστά του και τους συσχετισμούς δύναμης στην νέα συγκυβέρνηση που αναγκαστηκά θα προκύψει. Αντί αυτού θα μπορούσαν όλοι να σταθούν στην ουσία που είναι πως ο λαός έχει ήδη αποφασίσει πως επιθυμεί πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίαςαφού δεν εμπιστεύεται κανέναν από μόνο του για να τον κυβερνήσει.
Αυτό που απαιτείται λοιπόν είναι κοινωνική συναίνεση, συνεργασία και συμμετοχή για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα μέτρα και όχι εκλογές.
Ας σκεφτούν λογικά και ας μας απαλλάξουν από την ταλαιπωρία των εκλογών. Απλώς θα χάσουμε τζάμπα χρόνο για να μάθουμε το νέο πρόσωπο εναντίον του οποίου θα στρέφουμε τις μούτζες μας από εδώ και πέρα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα γίνουμε σοφότεροι ούτε ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί ούτε ως προς το ποιος μπορεί να την εφαρμόσει. Ας συνεργαστούν από τώρα,χωρίς εκλογές, τα κόμματα, ας κατεβάσουν τις πολεμικές σημαίες οι συνδικαλιστές, ας σταματήσουν την καταστροφολογία τα ΜΜΕ και ας μην χάσουμε την ώρα μας γιατί ο χρόνος δεν μας περισσεύει εδώ που φτάσαμε.
Η κοινωνία δεν ζητάει εκλογές, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν ζητάει εκλογές, οι Ευρωπαίοι δεν ζητάνε εκλογές, οι αγορές δεν ζητάνε εκλογές, ας συνέλθουν και τα κόμματα και ας πάψουν να μας ταλαιπωρούν όλους με τα εγωϊστικά μικροκομματικά καπρίτσια τους.

5 σχόλια

  1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ , ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται.
    Ο μπεγλίτης ο πρώην υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι για δεκαπέντε χρόνια οι προμήθειες του στρατού είχαν και κάτω από το τραπέζι νταραβέρι, φάε και συ δώσμου και μένα. Βέβαια δεν τον τιμά που το αποκαλύπτει τώρα που τον άλλαξαν και περισσότερο τι έκανε γι΄αυτό μετά που αντικατέστησε τον βαγγέλα ο οποίος θέλει το δακτυλίδι του ποδηλάτη για τα ηγετικά του χαρίσματα.
    Μα δε μου λες βαγγέλα ήσουνα και εσύ μέχρι το καλοκαίρι στο γραφείο αυτό να ελέγχεις τα του στρατεύματος. Τι έκανες για να μπει τάξει ; Τι έκανες Ρε μεγάλε, κουράδα ; Ή μόνο την παραγραφή των κακούργημά των με τον Νόμο σου αυτό μπορείς μόνο να προσφέρεις στον έρμαιο αυτό τόπο μπουχέσα; Μα ήρθε και έδεσε το τι είσαι. Κόβετε καθίκια την σύνταξη των 300 ευρώ αδιαφορώντας το πως θα ζήσει αυτός ο δόλιος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ, ξευτιλισμένοι και έφτιαξες γραφείο με 900.000 ευρώ ρε μασκαρά ηγέτη της καταστροφής, κουράδα απερίγραφτη. Σε πίστεψα μασκαρά και με απογοήτευσες, ξευτιλισμένε. Ο τόπος λεηλατήθηκε, φτάνει πια από σωτήρες τέτοιου είδους , μας έχετε στοιχήσει αρκετά σκουπίδια, πολιτικάντηδες της δεκάρας.
    Αβραμόπουλε ήσουν στο Υγείας για δυο θητείες. Γινόντουσαν τα !!! αίσχη. Το αλισβερίσι αφησε εποχή. Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν φάρμακα με τιμή που είναι για τον εισαγγελέα, κάποια απ΄αυτά και 20 φορές πάνω απ΄ότι δίνονταν σε άλλες χώρες. Άκουσα ότι οι δαπάνες για τα φάρμακα των Νοσοκομείων ήταν 2,5 δις και τα έφτασες 5,5 δις. Δεν θέλουμε άλλο την σωτήρια καθοδήγηση σου, ο Θεός να μας φυλάει από κάτι τέτοιους. Και είσθε πολύ ρε σκουπίδια που ρημάξατε τον τόπο και δεν του απέμεινε τίποτα, πολιτικάντηδες της δεκάρας, άχρηστοι είσθε για τον εισαγγελέα.
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται από την πολιτική. Τέτοιους έχουμε και χρεοκοπήσαμε, έντιμους πολιτικούς χρειάζεται ο Τόπος, ΕΝΤΙΜΟΥΣ.
    Φύγετε σκουπίδια, δεν μας χρειάζεται άλλο η «εντιμότητα σας», χρεοκόπησε ο Τόπος μας. ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα στρέφουμε τις μούτζες μας

    εναντια στους εργολάβους που με τα δανεικά και αγύριστά

    που με την εκμεταλευση της μαυρης εργασίας των λαθρομεταναστών

    εκανα το ονειρο Σημίτη και Καραμαλή ταφόπλακα πάνω στη χώρα.

    Τα μπαζώματα οι καταπατήσεις οι πυρκαγιές και οι λαμογιές τελειωσαν ή θα τις επαναλάβει ο Αντωνάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Με το νεο σκανδαλο που αποκαλυψε το Εθνος τι γινεται????????

    Επίσης παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .
    Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (;) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.
    Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα, Χανιά κλπ),ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (το πιάσατε ε;) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.
    Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
    Τα ερωτήματα όμως πολλά. Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν; Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά;
    Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται;Με το νεο σκανδαλο που αποκαλυψε το Εθνος τι γινεται????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γ. Παπανδρέου: «Όχι» στη συνεχή εκλογολογία
    Η αλλιώς..
    Μόνο εγώ μπορώ να παίζω με τις εκλογές...΄

    ΟΛΟΙ θυμόμαστε τι παιχνίδια έχει πάιξει ο Γ.Α.Π με τις εκλογές...
    Από το 2007 -λίγο μετά τις εκλογές- άρχισε να διαδίδει ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές...

    Οι "Απειλές" του για εκλογές συνεχίστηκαν και στην δική του θητεία αφού σε κάθε δύσκολη περίπτωση που του τύχαινε διέρρεε φήμες για εκλογές (με ΛΙΣΤΑ...) ...
    Την εμμονή του με τις εκλογές συνέχισε και κατά την διάρκεια των δημοτικών εκλογών όπου έθεσε το δίλημμα "Η το αποτέλεσμα θα είναι ΘΕΤΙΚΟ για το ΠΑ-ΣΟΚ ή Θα προχωρήσει σε εκλογές"...

    Οι "ζαριές" των εκλογών του "καθόταν"
    μέχρι την τελευταία φορά...
    - Την φορά που ο εκβιασμός του Δημοψηφίσματος τελείωσε την ανοχή που του έδειχναν οι ξένοι ηγέτες και τον οδήγησαν στην παραίτηση από πρωθυπουργός...

    Χθες μιλώντας στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου βγήκε απέναντι από τις εκλογές δηλώνοντας ότι : "Το πιο υπεύθυνο είναι να κάνουμε όλοι οι πολιτικοί το καθήκον μας, αντί να διασπάται η εθνική προσπάθεια από την εκλογική μας κινητοποίηση, το πιο σωστό,είναι να υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης συνευθύνης, για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αντί να είναι κλειστή η Βουλή ή να βρίσκεται η χώρα σε προεκλογική περίοδο, σε μια κρισιμότατη συγκυρία για εμάς και την Ευρώπη."
    - Βλέπετε τώρα ΔΕΝ συμφέρει ούτε το κόμμα του ούτε τον ίδιο (που οι δελφίνοι θέλουν να του πάρουν την θέση...) η προσφυγή σε εκλογές...

    Σε αυτή την λογική είναι προσκολλημένοι και οι περισσότεροι δελφίνοι που βλέπουν να πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών έχοντας εκκρεμότητες μέσα στο κόμμα τους .

    Από το ζήτημα "με ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" θα κατέβουν στον Ελληνικό λαό μέχρι στο "ΠΟΙΟΣ θα είναι ο αρχηγός" ...
    Ο χρόνος δουλεύει σε ΒΑΡΟΣ τους.

    Θέλουν Πάση ΘΕΟΥ Θυσία να πάνε πολύ πιο πίσω οι εκλογές για να προλάβουν να ανασυνταχθούν...
    Είναι αστείο να νομίζουν ότι πείθουν κανένα Έλληνα για το ενδιαφέρον τους πρός την χώρα.

    Μόνο για το κόμμα και τις θέσεις τους ενδιαφέρονται ζητώντας αυτή την επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου...
    _______________________________________________
    Ας ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ επιτέλους τα λοιπά κόμματα και ας ΜΗΝ τους δώσουν αυτό τον χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οσοι εχασαν
    πρεπει να εκδικηθουν
    αλλοιως
    θα τα χασουν ολα..

    καμμια ψηφος στα κομματα των τραπεζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση