GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάνε τα ταμπού: Ο Μάριο Ντράγκι μίλησε για τη διάρρηξη της Ευρωζώνης…

Από το  banksnews.gr Ένα - ένα πέφτουν τα ταμπού… Μέχρι πριν από λίγους μήνες, πριν την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικ...

Από το banksnews.gr

Ένα - ένα πέφτουν τα ταμπού… Μέχρι πριν από λίγους μήνες, πριν την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο τότε πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Τρισέ περιέγραφε ως ‘παράλογο’ κάθε σενάριο διάλυσης της νομισματικής ένωσης. Σήμερα όμως ο διάδοχός του Μάριο Ντράγκι προειδοποιεί σε συνέντευξή του ότι το κόστος αποχώρησης από την Ευρωζώνη θα είναι δυσβάστακτο.
Στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ανέλαβε την προεδρία της ΕΚΤ στην 1η Νοεμβρίου προς την εφημερίδα Financial Times, ο Μάριο Ντράγκι είπε...
ότι οι προβληματικές χώρες της νομισματικής ένωσης που θα αποφασίσουν να την εγκαταλείψουν, θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Ενώ για τα εναπομείναντα μέλη, οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν διαρραγεί κι ‘αυτό δεν ξέρεις πώς μπορεί να καταλήξει’.
Κατά τον Ντράγκι, οι χώρες που θα εγκαταλείψουν την ένωση και θα υποτιμήσουν το νόμισμά τους θα οδηγηθούν σε ‘μεγάλο πληθωρισμό’ και δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντίθετα θα πρέπει να τις εφαρμόσουν ‘όντας σε πιο ασθενή θέση’.
Μιλώντας για τις στρατηγικές καταπολέμησης της κρίσης της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε τη σημασία των έκτακτων μέτρων που έλαβε πρόσφατα η ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες της Ευρωζώνης – και που για πρώτη φορά περιλαμβάνουν την προσφορά απεριόριστης ρευστότητας 3ετούς διάρκειας. Επέμεινε, ωστόσο, ότι η ευθύνη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα δημόσια οικονομικά της Ευρωζώνης ανήκει στους πολιτικούς, οι οποίοι οφείλουν να οδηγήσουν την προσπάθεια διασφαλίζοντας δημοσιονομική πειθαρχία και την πλήρη λειτουργικότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αλλά ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρέμεινε εξαιρετικά επιφυλακτικός αρνούμενος κάθε περαιτέρω σχολιασμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της μέσω του οποίου η ΕΚΤ έχει αγοράσει χρέος των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας ύψους 200 δις. Παράλληλα, σε μια στιγμή κυριολεκτικά οριακή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομολόγων υποστηρίζει πως η μόνη λύση στην κρίση μπορεί να προέλθει από την ουσιαστική κλιμάκωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, φάνηκε το πόσο διαμφισβητούμενο είναι το θέμα μέσα κι από μια συνέντευξη που έδωσε ο κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, όπου κατέστησε σαφές ότι ήταν οι αντιρρήσεις του για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που τον οδήγησαν σε παραίτηση.
Ο Γιούργκεν Σταρκ, του οποίου η θητεία θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του χρόνου ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο επικαλούμενος ‘προσωπικούς λόγους’. Παρά ταύτα, ο ίδιος δήλωσε το Σαββατοκύριακο σε ένα γερμανικό περιοδικό: ‘Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που εξηγεί την παραίτησή μου: δεν είμαι ικανοποιημένος ως προς το πώς αναπτύσσεται η νομισματική ένωση’, είπε, υποδεικνύοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
Ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι το πρόγραμμα παραμένει δικαιολογημένο για όσο καιρό δεν λειτουργούν επαρκώς τα κανάλια της χρηματοπιστωτικής πολιτικής που μεταδίδουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια του ευρώ στην πραγματική οικονομία. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ για μια ακόμη φορά τόνισε την ευρωπαϊκή απαγόρευση στη χρηματοδότηση των κρατών από την κεντρική τράπεζα. Ερωτώμενος αν αυτή θέτει περιορισμούς στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι προτίμησε να δώσει την έμφαση στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις θα εφαρμόσουν δημοσιονομική πειθαρχία και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Υπαινίχθηκε επίσης πως ο ίδιος είναι αντίθετος στον ορισμό ανώτατου ορίου για τα σπρεντ των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας έναντι των γερμανικών. ‘Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να κάνει τα πάντα’, προειδοποίησε.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε ρητά μια πιστωτική χαλάρωση τύπου Αμερικής ή Αγγλίας, δηλαδή την αύξηση των αγορών κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα με σκοπό τη στήριξη της ανάπτυξης – ακόμα και στην περίπτωση που η Ευρωζώνη εισέλθει σε σοβαρή ύφεση. ‘Το σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου – των πολιτών και των επενδυτών – στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται να πετύχουμε κάτι τέτοιο καταστρέφοντας την αξιοπιστία της ΕΚΤ’, κατέληξε.

3 σχόλια

  1. Και κάποιοι ερωτούν και ζητούν διευκρηνήσεις: Οι νεότεροι ας ρωτήσουν τους πατεράδες κ. μανάδες τους, τους παπούδες και γιαγιάδες τους, ΕΜΕΙΣ δεν μεγαλώσαμε και γαλουγηθήκαμε με τα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ότι οι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ, θα μας ΠΑΡΟΥΝ τα ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ κ. ΤΑ ΓΙΔΙΑ ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ κ. ΚΟΡΕΣ !! Και Ω ! ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ βλέπουμαι, ότι ο "ΧΡΟΝΟΣ" είτανε ο καλύτερος κριτής ! Τα ΣΠΙΤΙΑ, Τα ΧΩΡΑΦΙΑ, Τα ΜΑΓΑΖΙΑ τα ΠΡΟΒΑΤΑ κ. Τα ΓΙΔΙΑ, .... ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ! ΟΙ .... ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ! Και όσο ΑΝΑΦΟΡΑ για τους ... ΒΙΑΣΜΟΥΣ ;; ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ, Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΓΛΟΥ ! ΑΥΤΗ ΕΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1944 Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ! ΑΥΤΗ ! Και ως ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ για το ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ κ. το ψηλό καπέλο ; ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !! ΕΙΠΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ;; Τα ... Τέτοια στον ΔΗΜΑΡΧΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σελίδα {1}


    Η αμορφωσιά είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν λαό, γιατί τα ΜΜΕ του περνούνε ότι γουστάρουνε και όπως γουστάρουνε . Μερικοί δημοσιογράφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού δεν ασχολούνται για το αύριο του απλού Έλληνα πολίτη, αλλά το ποίος θα είναι ο αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ… Η αν θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής συμβάσεις η Ν.Δ που σημειώστε εδώ ότι δεν την έχει δει κανείς …

    Λέμε στην Ελλάδα για την βουλευτική ασυλία ΚΑΙ κανείς δεν έχει τολμήσει να μιλήσεις για την ΙΣΟΒΙΑ ασυλία που έχουνε όλοι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης … Π.Χ ο κύριος Μπαρόζο που προσκυνάνε όλοι ΔΙΩΚΕΤΑΙ στην χώρα του την Πορτογαλία , ακουστέ γιατί διώκεται αυτός ο κύριος στην χώρα που ήταν πρωθυπουργός , ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ, στην χώρα του την Πορτογαλία είναι υπόδικος. Υπουργοί του είναι φυλακή , και μόλις πλησίαζε η σειρά του τον πήραν και πήγαν στην Ευρωπαϊκή ένωση ώστε να έχει ΙΣΟΒΙΑ ΑΣΥΛΙΑ.. Και αυτός ο κύριος βάζει κανόνες στην Ελλάδα με την ανοχή της Ευρωπαϊκή Μαφία των τραπεζών..
    Ξέρετε ο Μπαρόζο, ο Ολιν Ρεν, ο Μάριο Ντράγκι και οι διάφοροι άλλοι τέτοιοι κύριοι που είναι όλοι διορισμένοι ,ζήτησαν και πήραν τα κλειδιά της χώρας μας στης 15-12-2011, αυτοί που τα παρέδωσαν ήταν ο κ. Παπαδήμος ,ο κ Βενιζέλος συνεπικουρούμενοι από τους 255 εθνοπατέρες μας , με το πιο φερθώ , εξευτελιστικό, προδοτικό, ισχυρισμό ότι σαν χώρα είμαστε ανάξιοι να βάλλομαι τάξη στην χώρα μας .. Όμως όταν ένα κράτος με Λαός του που δεν μπορεί από μόνος του να βάλει την τάξη στην χώρα
    {μια πιπίλα που λένε παρά πολλοί αδαείς ας μας τα επιβάλουνε οι ξένοι } συγγνώμη αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ αυτό το κράτος ούτε ο Λαός ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ τέλεια και παύλα…. Όποιος η όποια κυβέρνηση και να έλθει με αυτά που έχουν υπορράψει δεν μπορεί να τα αλλάξει, Η ΒΟΥΛΗ δεν έχει καμία άξια ούτε μόνο σαν κτήριο αλλά σαν νομοθετικό ρόλο όσο και να φωνάζουνε στην Ελληνική Βουλή κάποιοι βουλευτές θα είναι μόνο για ΝΤΕΚΟΡ, θα λαμβάνονται υπόψη τα θέλω τον διορισμένων που θα αποφασίζουν από της 15-12-2011 για εμάς χωρίς εμάς, ΑΥΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ οι προδότες, και δεν ακούστηκε από κανένα μα κανένα τηλεοπτικό κανάλι μεγάλο η μικρό , αλλά και από κανένα δημοσιογράφο , ασχολούνται βέβαια το ποίος θα είναι ο διάδοχος του ΠΑΣΟΚ…

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος ΚΡΗΤΗ …Ακόμα ελεύθερος..


    Υ.Γ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σελίδα {2}


    Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μια κυβέρνηση υπάρχει του Μάριο Ντράγκι που από την περασμένη Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν πως τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν εις αντικατάσταση των παλιών θα ενταχθούν στο βρετανικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει πως θα αποτελούν ομόλογα υψηλής ή τουλάχιστον υψηλότερης διασφάλισης.
    Οι πιστωτές σε περίπτωση αθέτησης των όρων της συμφωνίας θα προσφύγουν στα βρετανικά δικαστήρια και τον ισχύοντα βρετανικό νόμο. Το αίτημα αυτό ήταν ένα από τα κύρια που είχαν θέσει οι πιστωτές προς το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, και αυτό το παραδώσαμε αμαχητί …
    Άρα η με ευρώ η δραχμή , αν χρωστάς και σου κάνει κατάσχεση το δημόσιο η περιουσία σου θα πηγαίνει στα χέρια τον δανειστών.. Τα χαράτσια και οι φόροι θα είναι τόσο σκληροί που δεν θα αντέξει κανείς να κράτηση την γη του την ΕΛΛΑΔΑ … Έφτασε λοιπόν είναι η ώρα του πολέμου, του πραγματικού πόλεμου, ώστε το χρέος από την τοκογλυφία που είναι 17 δισεκατομμύρια ευρω τον χρόνο , όταν για συντάξεις και μισθούς θέλομε περίπου 20 δις τον χρόνο τα 17 δις τοκογλυφίας σημειώστε τα θέλομε τώρα και χωρίς το αρχικό κεφαλαίο , και εκτός από τα νέα δάνεια που παίρνομε η θα πάρομε με τόκο 8% όταν η Γερμανία δανείζεται με 1% επιτόκιο .. Επιβάλετε πια δεν απαιτείτε να κηρυχθεί απεχθές το χρέος μας , να φυλακισθούν και να θανατωθούν όσοι εξαπάτησαν η έκλεψαν τον Ελληνικό ΛΑΟ ώστε να έχομε το ελάχιστο ,τον λόγο ύπαρξης μας σαν Ελληνικό κράτος και σαν Λαού .. Η να υποστούμε την τελειωτική ταπείνωση και την αφάνεια μας.. Το πως θα λέγετε τώρα το νόμισμα ευρω η δραχμή που θα χρωστάμε δεν έχει ουσία εκτιμώ ότι θα αντέξουμε ένα δυο μήνες όταν θα έχομε πάρει και το τελευταίο σέντσι από της μικρόκαταθεσεις μας .. ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ; ΑΙΜΑ..
    ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ… ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ… ΑΝ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ ΑΙΜΑΤΟΣ , ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ… ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΙΜΑ και συνήθως και στις δυο περιπτώσεις ,τα πρώτα θύματα είναι οι γέροντες ,τα παιδιά ,τα ΑΜΕΑ, οι άνεργοι… Σημειώστε δε, ότι ανάπτυξη θα θεωρείται ΜΟΝΟ ότι μπορεί να κάνει εξαγωγή μια χώρα..

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος ΚΡΗΤΗ …Ακόμα ελεύθερος..

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ... ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΗ ΣΑΣ ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙΙΙΙΙΙΙ..ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΔΡΕΛΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΝΟΥΜΕ...ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση