GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πρώτο briefing του Καψή...

Tης Κατερίνας Γκίκα Τον συναντώ στον διάδρομο έξω από τα γραφεία των δημοσιογράφων. Ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του μπρίφινγκ και δείχνε...

Tης Κατερίνας Γκίκα

Τον συναντώ στον διάδρομο έξω από τα γραφεία των δημοσιογράφων. Ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του μπρίφινγκ και δείχνει αμήχανος. Παρατηρώ ωστόσο πως δεν έχει τίποτα το επιτηδευμένο στο ύφος του, δεν  έχει βάλει υπουργικό κοστούμι. Φορά μπεζ παντελόνι, μπλε σακάκι και μια ουδέτερη γραβάτα.
Μπαίνει στην μεγάλη αίθουσα δίπλα από το πρωθυπουργικό γραφείο όπου...
τον περιμένουν οι κυβερνητικοί συντάκτες. Δεν τον ακολουθούν φρουροί και παρατρεχάμενοι, παρά μόνο μια συνεργάτιδα του που κρατά ένα κασετοφωνάκι. Δεν έχει κάμερες, αλλά οι τηλεοπτικοί συντάκτες δεν διαμαρτύρονται. Συναδελφική αλληλεγγύη θα λεγε κανείς. “Αν χρειαστεί κάποια φορά, θα δούμε", λέει  την στιγμή που ένας υπάλληλος του δείχνει στο βάθος τα μικρόφωνα και το αναλόγιο, όπου οι πολιτικοί εκφωνούν τους λόγους τους, πάνω σε ένα μικρό βάθρο. Δεν τα πλησιάζει στέκεται στην μέση ενός κύκλου έτοιμος να απαντήσει από εκεί στα ερωτήματα. Ζητά μόνο να του λένε τα ονόματα και το μέσο που εκπροσωπούν για να γνωρίσει και όσους δεν ξέρει.
Προσέχω απ'  τη αρχή πως δεν κρατά σημειώσεις. Καλό σημάδι, σκέφτομαι δεν θα χει “προκάτ” απαντήσεις. Μπορεί να βγάλει και ειδήσεις.
Συνήθως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διαβάζουν έναν βαρετό μονόλογο, ο Παντελής Καψής το αποφεύγει. Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα . “Είμαι έτοιμος να ακούσω ερωτήσεις σας”.
“Εδώ κρίνεται η επιβίωση της χώρας. Είμαστε μια πολεμική κυβέρνηση”, εξηγεί με αφορμή το πρώτο ερώτημα περί του χρόνου ζωής διάρκειας αυτής της κυβέρνησης. “Ο βίος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της. Το έργο προσδιορίζει τον βίο της”, συμπληρώνει, όταν οι συνάδελφοι ζητούν εξηγήσεις.
“Για πόσο χρόνο;”, ρωτά κάποιος άλλος. “Για όσο χρειαστεί δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα”, απαντά ο Καψής και υπενθυμίζει τα λόγια του Σαμαρά πως δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο.
Στην συνέχεια  ερωτάται για το αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Μια αγαπημένη δημοσιογραφική ερώτηση που συνήθως ξεκινά με το που ορκίζεται μια νέα κυβέρνηση και δεν σταματά μέχρι τελικά να γίνει το “πολυπόθητο” αίτημα πραγματικότητα.
“Ό,τι χρειαστεί θα γίνει“ απαντά ο κ. Καψής στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να τεθεί υπό κηδεμονία και πως αν χρειαστεί ναι θα κάνει και αλλαγές προσώπων, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Άλλωστε το λέει το Σύνταγμα αυτός είναι πρωθυπουργός κι έχει την εμπιστοσύνη των τριών κομμάτων της βουλής.
Αυτή είναι προφανώς και η απάντηση σε όσους επιμένουν να μιλούν για μια κυβέρνηση με μοναδική αποστολή την διαπραγμάτευση. Την αντιστροφή αυτού του κλίματος επιχείρησε να κάνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άλλωστε πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου του είχε κάνει γνωστή την θέση του σε άρθρο του, από το οποίο σας μεταφέρω ένα ενδεικτικό απόσπασμα:  “Ο νέος πρωθυπουργός δεν πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο του διαπραγματευτή αλλά να βγει ο ίδιος μπροστά και να απευθυνθεί στους πολίτες. Ίσως τότε πράγματι η κυβέρνησή του να αποτελέσει γέφυρα. Όχι απλώς ανάμεσα σε δύο «πολιτικές» κυβερνήσεις αλλά ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς πολιτισμούς”!
Λίγες ώρες αργότερα ο έτερος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος υποδεχόταν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για καφέ και κέικ στο εστιατόριο της Βουλής. Μια συνάντηση γνωριμίας όπως την αποκάλεσε ο ίδιος που ωστόσο εκείνος είχε έρθει με σημειώσεις και έτοιμες απαντήσεις τόσο για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης όσο και για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.  Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει αντικείμενο μόνο τα οικονομικά αλλά όλα τα θέματα”, όπως είπε ενώ δεν απέκλεισε και την λήψη νέων μέτρων αν το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει. Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπαδήμου ήταν δε πολύ ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία  διεξαγωγή των εκλογών. “Η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και μπορεί να κυβερνήσει όσο διαθέτει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης”, όταν μάλιστα τα ερωτήματα έγιναν πιο πιεστικά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως  “Πουθενά στις προγραμματικές δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία”.

14 σχόλια

  1. Μα κυριοι..
    Το θεμα ειναι απλο..

    Δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ με δοτο ανδρουτσοπουλο
    ( η παποδημο και τετοια)..
    Καμμια λυση με σαμαρα ..

    ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
    Η ΜΟΝΗ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση ειναι αυτη:
    Ενας "Παπαδοπουλος" ..
    ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ του στρατιωτικου νομου.

    Και αμεσως:
    ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ.
    Αμεση εκτελεση ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ των αλιτηριων.
    Δημευση της περιουσιας τους (99% προιον κλοπης του δημοσιου).

    Και μετα βλεπουμε..
    Εχουμε τις δυνατοτητες να τα βγαλουμε περα μονοι μας μετα..

    Ευχαριστω.
    Καλημερα στους ανθρωπους

    τζων

    Υ.Γ
    ( Ε! σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια για σας δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗμερα ζωα,κτηνη,υποκοσμε,καθικια σκυλια )
    Για σας ΜΟΝΟ κρεμαλα. Καμμια κουβεντα. καμμια συζητηση.
    ΚΡΕΜΑΛΑ τζογλανια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύνταγμα είναι απλό και σαφές.
    Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να παραμείνει η κυβέρνηση για όσο καιρό χρειαστεί, εώς ότου στρώσουν τα πράγματα.
    Αυτή η διαδικασία όμως ΔΕΝ κινήθηκε όπως έπρεπε, άρα όλοι είναι ενάντια στο σύνταγμα, παραβιάζουν δηλαδή τον θεμέλιο λίθο του πολιτεύματος.
    Ποιος όμως ασχολείται με τέτοια θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΥΠΟΨΗ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΣΤΟ ΠΣΠΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12-12-2011 ΠΙΝΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΘΥΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!!!

    Ο ΠΙΟ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΧΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΣΠΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛ. ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗΣ ΡΙΖΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΟΙ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΣΠΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΔΑΝΙΛΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΔΕΞΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟ....

    ΑΝΤΕ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ ΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??

    ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

    14 Δεκ 2011 11:10:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλητη φασιστα, ξερεις εσυ για πιον κτυπα η καμπανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαδήμος, Παντελής Καψής, Μανώλης Καψής.... Μη γελιόμαστε. Μια παρέα είναι όλοι. (αφιερωμένο σε όσους ανακουφίστηκαν με την κυβέρνηση Παπαδήμου ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έβαλαν το βλάκα να ανακοινώσει νέα μέτρα στην πρεμιέρα του κι αυτός το έκανε!!

    [Μιλάμε δεν παίζονται οι ΠΑΣΟΚοι!

    Πήραν το βλάκα στην κυβέρνηση που έχει άγνοια κινδύνου και τον έβαλαν να ανακοινώσει ότι θα παρθούν νέα μέτρα!!!

    Το πρόβλημα για τον Καψή είναι ότι στη φυλλάδα έγραφε ότι μαλακ@@ ήθελε ανενόχλητος... ενώ τώρα κυκλοφορούν και γιαούρτια του ΠΑΜΕ...]

    Καψής: "Θα πάρουμε και μέτρα αν χρειαστεί για τη νέα δανειακή σύμβαση"...........


    Επίσημη πρώτη σήμερα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το ονομαζόμενο και μπρίφινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2008 για την υπόθεση Ρουσόπουλου - Ζαχαρέα


    ΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY ΠΑΣΟΚ

    4/9/2008:
    Υπάρχουν τα αυτονόητα. Και τα αυτονόητα λένε το εξής: Ένας υπουργός ο οποίος εποπτεύει ΜΜΕ, ένας υπουργός ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θεσμικό τους πλαίσιο, ο οποίος μοιράζει κρατική διαφήμιση, αυτός ο υπουργός δεν μπορεί ταυτοχρόνως να έχει μία σύζυγο, η οποία παρουσιάζει τα νέα σε κεντρικό δελτίο.
    Ζητούμε από τον πρωθυπουργό να λάβει υπ' όψιν του τα θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης και το κοινό αίσθημα, θα μου επιτρέψετε να πω, και να λάβει τις αποφάσεις του.


    5/9/2008:
    Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ανάγκη να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Και το αυτονόητο είναι ότι, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Τύπου να έχει ως σύζυγο μία καταξιωμένη, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφο, η οποία όμως σχολιάζει το βράδυ στο δελτίο τις κυβερνητικές κινήσεις της ημέρας.
    Είναι δυνατόν να πιστέψει Έλληνας πολίτης ότι, μπορεί μία δημοσιογράφος, η οποία τυχαίνει να είναι παντρεμένη με τον υπουργό Τύπου, να εκφράζει κάτι άλλο απ΄ τη γραμμή της κυβέρνησης στο κανάλι;


    15/9/2008:
    Όταν λοιπόν βλέπει ότι η σύζυγος του υπουργού Τύπου είναι σχολιάστρια, παλαιότερα παρουσιάστρια, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και έχει και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου ο σύζυγός της έχει εκ του ρόλου του θεσμική παρέμβαση, ο πολίτης αναρωτιέται.


    Μήπως ακούσατε τον (τότε) λαλίστατο κ.Παπακωνσταντίνου να κάνει έστω κάποιο σχόλιο για την σχέση του συναδέλφου του Παντελή Καψή με τον κεντρικό αναλυτή του Mega , Μανώλη Καψή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

    ΜΟΥΝΙ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟ ΔΑΙΔΑΛΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΠΑΣΟΚ-PRESS.

    ZΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΝΕΚΡΟΦΙΛΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οσοι εχασαν
    πρεπει να εκδικηθουν
    αλλοιως
    θα τα χασουν ολα..

    καμμια ψηφος στα κομματα των τραπεζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωστος ο 9.00

    ΕΚΔΙΚΗΣΗ

    χαμενοι για χαμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποκαλυψη

    Το γυρο του διαδικτυου κανει το αποκαλυπτικο αρθρο του δρ Κουτσουκου για τα σχολεια της "ρουκλας" = οινοποσιας!
    Τα πινανε οι καθηγητες!!

    Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...

    Υπόμνημα – Ειδική Ανάλυση- Ένσταση-–Αίτηση – Προτάσεις & Ανοικτή Επιστολή

    Υπέρτιτλος: Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...
    Υπότιτλος: Ακόμα και οι "γύφτοι" μπήκαν στο ΠΣΠΑ, που υποβαθμίστηκε από Πειραματικό του Πανεπιστημίου σε Σχολείο της "ρούκλας"!
    Έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας Γραφείο Υπουργού με Αρ. Πρωτ. 12463- 15-12-2011, Γραφείο Υφυπουργού με Αρ. Πρωτ. 2670- 15-12-2011, Δνση Β/θμιας Εκπ/σης Αρ. Πρωτ. 144529- 15-12-2011 και στην Πρυτανεία ΕΚΠΑ με Αρ. Πρωτ. 1112000929/19-9-2011.


    Αννα Διαμαντοπουλου ειτε καρατομεις της Δανιλη Ελενη την μπεκρου του ΠΣΠΑ και την μεθυστακα Παπατσιμπα Λαμπρινη με την παρανομη Ελμε και Δημητριαδη Παναγιωτη ειτε σε καταπινει το σκανδαλο!

    Αγις Πατερας Μαθητη Πασοκος

    15 Δεκ 2011 10:32:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    1. ρέκλα, ρέχλα


    Αποχαύνωση. Το απόλυτο αρντάν. Τεμπελιά και βαριεστιμάρα που εξελίσσεται σε κούραση, ίσως ακόμη και σε μυϊκή εξάντληση. Μια προχωρημένη μορφή χαβαλέ όπου δεν παίζεις ούτε τα βλέφαρά σου.

    Η ρέκλα παραπέμπει σε ατελείωτα φραπόγαλα ή μπυρίτσουαλς. Ή, σε καλοκαιρινές διακοπές - φάση χύμα στο κύμα με καύσωνα. Ή, σε κοκούνινγκ με το καλοριφέρ στο φουλ. Ή, βέβαια, όπως ήδη έχει πει ο linc751979, στο στρατό - σε φάση μονάδα χυμείο.

    Η ετυμολογία της λέξης δεν είναι εύκολη. Η άποψη ότι προέρχεται από την κα-ρέκλα στην οποίαν αράζουμε και χαλαρώνουμε σε σημείο που βαριόμαστε καν να πούμε το κα- είναι μεν ευρηματική αλλά μάλλον δεν ευσταθεί.

    Ίσως, η ρέκλα να προέρχεται από το Ιταλικό recluso=ερημίτης, απομονωμένος. Στα Επτάνησα απαντάται η λέξη ρεκλούτης που σημαίνει ρακένδυτος, εξαθλιωμένος και εξ αυτού λένε ότι και κάποιος είναι ρέκλα όταν βρίσκεται σε κακό χάλι - έχει απομονωθεί, δεν προσέχει τον εαυτό του, είναι βρώμικος και ατημέλητος κλπ. Όλα αυτά με επιφύλαξη

    15 Δεκ 2011 10:40:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    . μπυρίτσουαλς
    Ορισμός: 15
    Λήμμα: 17
    Οι μπύρες. Οι πολλές μπύρες. Κατά συνεκδοχή και η ζυθοποσία παρατεταμένης διάρκειας, οπωσδήποτε με παρέα.

    Η κατάληξη της λέξης παραπέμπει στα σπιρίτσουαλς, τα θρησκευτικά τραγούδια των μαύρων του αμερικάνικου Νότου. Ίσως να υποδηλώνεται ότι η ζυθοποσία είναι στις μέρες μας τελετή με θρησκευτικό χαρακτήρα και όταν γίνεται με τη δέουσα ευλάβεια δημιουργεί και ανάλογη έξαρση. Τραβηγμένο μου ακούγεται αλλά, ποτέ δεν ξέρεις.

    Σχετικά λήμματα: μπυρόνι, μπυρωίνη, μπυροκοιλιά, μπυροκοιλιακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ του στρατιωτικου νομου.

    Τώρα θέλεις ή αμέσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγις Πατερας Μαθητη

    Πασοκος


    Χαζός δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση