GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις στη «Γερολυμάτος Cosmetics»...

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν προχθες, Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γερολυμάτος Cosmetics» στο Κρυονέρι, η οποία ανήκε στο...

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν προχθες, Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γερολυμάτος Cosmetics» στο Κρυονέρι, η οποία ανήκε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και οι σημερινοί ιδιοκτήτες συνδέονται άμεσα με τον κ. Λαυρεντιάδη, ενώ η εταιρεία έχει δανειοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ από την Proton Bank.
Μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι 337 εργαζόμενοι της εταιρείας τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας διοίκησης, οι Κώστας Χρηστίδης, Φρανς Σέκουλα και Γ. Κανελλόπουλος συνελήφθησαν και θα...
 δικαστούν αύριο, Παρασκευή στο αυτόφωρο της Σχολής Ευελπίδων. Κατηγορούνται ότι δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους.
Χθες εξάλλου, έγιναν εκτεταμένα επεισόδια στο εργοστάσιο της «Γερολυμάτος», όταν η σημερινή διοίκηση αφαίρεσε εμπορεύματα εκατομμυρίων ευρώ από τις αποθήκες της εταιρείας.
Στη συνέχεια με εξώδικο τους οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν έκπληκτοι ότι καλούνταν να εργάζονται μία φορά την εβδομάδα λόγω καταγγελίας των συμβάσεων ξένων εταιρειών καλλυντικών με την εταιρεία. Έχουν ήδη γίνει οι σχετικές καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο και στο υπουργείο Εργασίας.
Γιάννα Παπαδάκου

3 σχόλια

  1. Ένας απ' τους πιο διεθφαρμένους Έλληνες λέει ότι η διαφθορά μας κόστισε 120 δισ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια...

    Ο ΠΑΣΟΚος Πρόεδρος (αν θυμάστε είχε συμμετάσχει σε ένα απ' τα πρώτα υπουργικά συμβούλια του Γιωργάκη τότε που μας πουλούσαν φούμαρα και από πίσω μεθόδευαν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ...) του ελληνικού τμήματος της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Κώστας Μπακούρης____________________
    που μας είπε ότι η διαφθορά τη δεκαετία 2001-2011 στοίχισε 120 δις, έβγαλε εντέχνως απ' έξω το 2000...

    Τότε που ο ίδιος ο οποίος φέρεται να έλαβε ως αποζημίωση για την απομάκρυνσή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων το 2000, μόλις λίγους μήνες μετά το διορισμό του, 400 – 450 εκατομμύρια δραχμές (ή 1,2 – 1,3 εκατομμύρια ευρώ).
    Το ποσό αυτό, επισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί όπως ο τότε υπουργός Πολιτισμού (2000)
    κ. Πάγκαλος δήλωνε ανερυθρίαστα στη βουλή:
    Δεν μπορεί να απαντήσει για την αποζημίωση του κ. Μπακούρη, «επειδή είναι θέμα που εμπίπτει σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!»

    Διαβάστε και την είδηση:

    Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2011, την ετήσια έρευνα που διεξάγει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της, Κώστα Μπακούρη, και τη γενική γραμματέα, Αναστασία Μάνου.

    «Η διαφθορά στην Ελλάδα, με την ευρεία έννοια, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ», επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η έξοδος από την κρίση σημαίνει και πάταξη της διαφθοράς».

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού.

    Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει την προτελευταία θέση με τελευταία τη Βουλγαρία, ενώ σε ό,τι αφορά γενικότερα τη «γηραιά ήπειρο» μετά τη χώρα μας είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία και το Κόσσοβο.

    Στις αδιάφθορες χώρες, πρώτη είναι η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Σουδάν, το Τουρκμενιστάν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

    Όπως φανερώνει ο φετινός Δείκτης, κάποιες κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να προστατέψουν του πολίτες από τη διαφθορά, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή της κατάχρησης δημόσιων πόρων, της δωροδοκίας ή ακόμα και της κρυφής λήψης αποφάσεων.

    Η Διεθνής Διαφάνεια προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται παγκοσμίως, οι οποίες συχνά πυροδοτούνται από φαινόμενα διαφθοράς και οικονομική αστάθεια, καταδεικνύουν σαφώς ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τόσο οι ηγέτες τους όσο και οι δημόσιοι φορείς δεν διακατέχονται από ακεραιότητα και διαφάνεια.

    Ο κ. Κώστας Μπακούρης, επισήμανε ότι: «Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σημεία βελτίωσης στην αντίληψη για τη διαφθορά είναι ανύπαρκτα. Οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες (Διαύγεια, νόμος για αμυντικούς εξοπλισμούς κ.ά.) και οι αποκαλύψεις (όπως η περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν αρκούν και δεν πείθουν ούτε τους πολίτες, ούτε τους επενδυτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μπουκομένος είναι στη φωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση