GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις καλένδες το deal Alpha-Eurobank;;..

Από το  badmoney.gr Παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το deal της Alpha Bank...

Από το badmoney.gr

Παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το deal της Alpha Bank με την EFG Eurobank θα ολοκληρωθεί, ενώ η τελική έκβαση των συζητήσεων που αφορούν το κούρεμα του ελληνικού χρέους, της τάξης του 50%, θα καθορίσει και την τελική έκβαση των συζητήσεων περί deal.
Βέβαια, φουντώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν πως η διοίκηση της Alpha Bank, η οποία είναι και αυτή που θα αποφασίσει, τελικά, το αν θα πραγματοποιηθεί το deal, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους επενδυτές από το Κατάρ, προκειμένου να...
συμμετέχουν αυτόνομα στην Alpha Bank. Το κλειδί για τις τελικές αποφάσεις είναι το αν θα γίνει η στήριξη (στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης) με την έκδοση κοινών ή προνομιούχων μετοχών. Θα επαναλάβουμε, σε συνάρτηση με αυτό, ότι κανείς δε θα πρέπει να ξεχνάει πως το ύψος του χαρτοφυλακίου ομολόγων της Alpha Bank (περίπου 3,5δις ευρώ) είναι, σαφέστατα, χαμηλότερο από το αντίστοιχο της EFG Eurobank, το οποίο φτάνει περίπου τα 8,5δις ευρώ.
Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, οι οποίες εκδόθηκαν από την τράπεζα στα πλαίσια της στήριξης του ελληνικού δημοσίου και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βραχνά ανά πάσα στιγμή, καθώς επιτρέπουν στην κυβέρνηση να ασκεί πιέσεις προς την Alpha Bank. Μέρος των υπολοίπων κεφαλαίων θα χρειαστούν, φυσικά, για την αντιμετώπιση των ζημιών που θα προκύψουν από το μεγάλο haircut του ελληνικού χρέους.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ένα βασικό σημείο για την τελική έκβαση της ιστορίας είναι το αν η διοίκηση της Alpha Bank κρίνει πως μπορεί αυτόνομα να αποφύγει (στην περίπτωση στήριξης με την έκδοση κοινών μετοχών) την κρατικοποίηση, αφού, σε αντίθετη περίπτωση, δε θα έχει λόγο να χαλάσει το deal.
Ήδη η συγχώνευση πάει τρεις μήνες πίσω για να ολοκληρωθεί η έγκριση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς η Alpha Bank ανακοίνωσε στο ΧΑ ότι η φάση ΙΙ, στην οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε τη συγχώνευση αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias, ενδέχεται να διαρκέσει έως τη λήξη της κατ’ άρθρο 8 παρ. 6 ν. 3959/2011 προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση