GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: «Συνασπισμός αντιπαραθέσεων» η κυβέρνηση Παπαδήμου...

Από το tvxs.gr Άρθρο του Markus Bernath στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, με τίτλο « Συνασπισμός των αντιπαραθέσεων » και υπότιτ...

Από το tvxs.gr
Άρθρο του Markus Bernath στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, με τίτλο «Συνασπισμός των αντιπαραθέσεων» και υπότιτλο «Μετά από 4 εβδομάδες θητείας, ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αγωνίζεται κυρίως να ελέγξει το Υπουργικό του Συμβούλιο, πράγμα απολύτως αναγκαίο για τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας», αναφέρει τα εξής:
Οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι: 80% περιμένουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης την επόμενη χρονιά και θεωρούν εντελώς αποτυχημένο το...
πρόγραμμα εξυγίανσης της τρόικας. Η δημοσκόπηση αυτή δημοσιεύτηκε χθες σε ελληνικές εφημερίδες, πριν η Βουλή ψηφίσει τον νέο προϋπολογισμό του 2012.
Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού θεωρούνταν βέβαιη, αλλά η σταθερότητά του πολύ λιγότερο. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί από το 9% σε 5,4% του ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί για Πέμπτη συνεχή χρονιά. Ούτως ή άλλως, όλα θα εξαρτηθούν από την παραίτηση των τραπεζών από την αποπληρωμή των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε ποσοστό 50%, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις όμως μόλις άρχισαν.
Ο Παπαδήμος, υπερκομματικός πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, διανύει την τέταρτη εβδομάδα στην πρωθυπουργία, αφότου ο προκάτοχός του Γιώργος Παπανδρέου έχασε τη στήριξη του ίδιου του κόμματός του.
Ο Παπαδήμος βασανίζεται με τον κυβερνητικό συνασπισμό του για την αντιμετώπιση της κρίσης, συνασπισμό, που αποτελείται από σοσιαλιστές, συντηρητικούς και δεξιούς του ΛΑΟΣ.
Ο σημαντικότερος εκπρόσωπός τους στο Υπ. Συμβούλιο, ο Υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης αμφισβήτησε ήδη δύο όρους του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο ανέρχεται σε 130 δις. ευρώ: την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την είσοδο 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας».
Ένας άλλος Υπουργός του ΛΑΟΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβήτησε την αρμοδιότητα ενός σοσιαλιστή συναδέλφου του Υπουργού για την προστασία των ακτών.
Μεταξύ των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ πάλι έχει ξεσπάσει μια μάχη ανταγωνισμού για τη διαδοχή του Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος. Πολλές φορές ήδη έχει καλέσει ο ΠΘ Παπαδήμος τους Υπουργούς του να είναι ενωμένοι, επειδή φοβάται ότι οι χρηματαγορές και οι δανειστές θα θορυβηθούν περαιτέρω.
Πρόβλημα προκαλεί στον Παπαδήμο και το γεγονός ότι η συντηρητική ΝΔ απέχει από την κυβερνητική δράση, με όποιον τρόπο μπορεί. Γιατί λόγω των σχεδιαζόμενων για τον Φεβρουάριο πρόωρων εκλογών η πρώην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει με τίποτα να συνδεθεί με τις σκληρές περικοπές που πλήττουν μεγάλο κομμάτι του λαού. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας και ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν μετείχαν σε συνεδρίαση του Υπ. Συμβουλίου.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι η ΝΔ θα επιδιώξει αναδιαπραγμάτευση για τη δανειακή βοήθεια, όταν ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς γίνει Π/Θ – ανεξαρτήτως της γραπτής του δέσμευσης στην Κομισιόν ότι θα συμπράξει στο πρόγραμμα λιτότητας.
Παρατηρητές τουλάχιστον εκφράζονται με επαινετικά λόγια για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη παρεμβαίνει πλέον ενεργά, από τότε που ανέλαβε Π/Θ ο Παπαδήμος. Πολλοί επιχειρηματίες, που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ στο κράτος, συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών κι ένας διευθύνων σύμβουλος του τ/σ Alter.
Στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο αποδίδεται επίσης και η σχετική ηρεμία σε κοινωνικό επίπεδο. Ούτε στη γενική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου ούτε στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Χθες ωστόσο, έγιναν οδομαχίες ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και στην αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
Ο ίδιος ο Παπαδήμος προσπαθεί να σφίξει τα λουριά. Κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε τον Παντελή Καψή, πρώην αρχισυντάκτη των εφημερίδων μεγάλης επιρροής «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Αυτό αποτελεί μήνυμα προς τα ΜΜΕ να δημοσιογραφούν πιο υπεύθυνα και να μην προκαλούν τη χρεοκοπία της χώρας, αναφερόμενα συχνά σ’ αυτήν, λέει ο πολιτικός επιστήμονας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής στο Παν/μιο Αθηνών.
Ενώ ο Παπαδήμος στηρίζεται πολιτικά στη συναίνεση τριών κομμάτων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, στην πράξη κυβερνά με τεχνοκράτες. «Αυτοί αγρυπνούν για την τήρηση από τους Υπουργούς των όρων, που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας. Αυτοί οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού είναι οι επόπτες».

1 σχόλιο

  1. Ειλικρινά δε θέλω να χαϊδέψω τα αυτιά των εδώ ανθρώπων του σαϊτ αλλά ακόμα μπορώ να γράφω ελευθέρα κάτω από άλλων κείμενα , δεν ξέρω με τι πολιτικό χώρο κολλάτε πιο πολύ ως σαϊτ γιατί και επί Καραμανλή την ίδια γραμμή κρατούσατε και μπράβο σας , αλλά δεν θα πω και ψέματα ,στέλνω κείμενα και δεν ξέρω γιατί δεν ανεβαίνουν από μόνα τους {θα μάθω να τα ανεβάζω από μόνος μου, κάνω προπόνηση } να ανεβαίνουνε ως κύρια θέματα:

    Τώρα Πέστε μου εσείς οι δυο κύριοι της φωτογραφίας αλλά και όλοι οι άλλοι που στηρίζουν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ; τι να περιμένει ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ , ένας που είναι 63-65 ετών ,αλήθεια είπαμε θα λέω, παρακαλώ την Δημοκρατική Συμμαχία και την πρόεδρο της να με διαγράψουν{ έτρεξα και εγώ και γράφτηκα σαν μαλάκας κατά Πάγκαλο} γιατί πίστευα ότι θα φέρει κάτι στον κεντρώο χώρο, ΝΑΙ το ομολογώ έπεσα έξω… επανέρχομαι τι να περιμένει λοιπόν ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ και 63-65 ετών από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.ΓΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ; …
    Ναι πολλές μαϊμούδες κρυβότανε και κρύβονται από τα κράτος π.χ πολύτεκνος είναι ο κ. Βαρδιλογιάννης αλλά πολύτεκνος και ο φίλος μου ο Αργύρης που είναι με χαμηλά εισοδήματα εδώ και χρόνια 6.000 ευρω , γιατί να περνούνε και οι δυο πολυτεκνηκο επίδομα; Αυτό έκαναν αυτοί που είναι στην βουλή και λυπούνται σήμερα για τα μέτρα που παίρνουνε , και τους ερωτώ, ΡΕ Μαλακές πάντα κατά Παγκάλιο λογική, αν κόψουνε η μειώσουνε το επίδομα του πολυτέκνου του κ. Βαρδιλογγιάνη θα έχει την ίδια επίπτωση που θα έχει στην ζωή του Αργύρη;… Ο κ. Σοϊμλπερ ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είναι άτομο ΑΜΕΑ , για να μην παρεξηγηθεί ο κάθε κ. Βαρδιλογγιάνης , αν του κόψουνε ΟΛΑ τα κοινωνικά επιδόματα θα έχει την ίδια επίπτωση με τον φουκαρά τον Ανδρέα που ο πατέρας του είναι ένας πολύτεκνος κουλουράς!!! … Όλα αυτά πρέπει να ΕΠΡΕΠΕ να θέτονται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση….

    Ο Στόχος είναι φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά { το κομπόδεμα της γιαγιάς που λέμε } οι καταθέσεις των 10.000-20.000 ευρω που έχει η κάθε Ελληνική οικογένεια για μια ώρα ανάγκης η χαράς .. Αυτό είναι το βρώμικο στρατηγικό σχέδιο τους ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στους μικροκαταθέτες, πως θα καταφέρουν να το πάρουν και αυτά, εύκολα θα σας πω πολύ εύκολα , κόβοντας χρήματα από τους μισθούς της συντάξεις από μεροκάματα και βάζοντας φόρους ,χαράτσια, συνεπικουρούμενα και με την αύξηση όλων τον κοινωνικών Αγάθων και τροφίμων με το πρόσχημα ότι γίνετε ώστε να σωθούμε , μένοντας στο ευρώ και στην Ε.Ε …
    Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καταθέτης στην Ελλάδα να έχει ρευστό στην τράπεζα μεγέθους 150.000 και 200.000 ευρω μετρητά , όχι ότι δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ , ΛΕΦΤΑ υπάρχουν πολλά περισσότερα αλλά είναι ΟΛΑ στο εξωτερικό,.. ΑΥΤΟ είναι το μυστικό που το κρατάνε καλά κρυμμένο…Ο φόβος τον απλών Ελλήνων να μην τους κόψουν το ρεύμα , η να μην του πάρουν το σπίτι ,η την γη του από τα χαράτσια , αλλά και μερικοί για πάρουν τα προς το ζην , κάνουν κάθε μέρα αναλήψεις από της τράπεζες από της μικρό καταθέσεις τους που είχε η Ελληνική οικογένεια με αίμα και που αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρω…

    Όταν ΟΜΩΣ τελειώνουν και αυτά τα μικρά αποθέματα που είχε ο απλός πολίτης και θα τα έχουν πάρει στα χέρια τους και το τελευταίο ευρω , ΤΟΤΕ όντως θα αρχίσουμε να πεθαίνουμε ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ …


    Μπούτζουκας Θ. Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση