GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Η ανεπάρκεια Μερκοζί διογκώνει το ελληνικό πρόβλημα...

Στην ανεπαρκή ευρωπαϊκή ηγεσία αποδίδει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες ο Paul Betts σε άρθρο του με τίτλο Plight of...

Στην ανεπαρκή ευρωπαϊκή ηγεσία αποδίδει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες ο Paul Betts σε άρθρο του με τίτλο Plight of Greece’s banks due to poor European leadership που δημοσιεύεται στην εφημερίδα FINACIAL TIMES.
Οι τράπεζες δεν...
προκάλεσαν το ελληνικό πρόβλημα. Στην πραγματικότητα οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην αναποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και την επί μακρόν αναποφασιστικότητα των Βρυξελλών, η οποία ουσιαστικά απέκλεισε την ελληνική κυβέρνηση και κατά συνέπεια τις ελληνικές τράπεζες από τις διεθνείς αγορές.
Τις προσεχείς ημέρες η Black Rock Solutions, με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδας, θα αποτιμήσει την πορεία των δανείων των ελληνικών τραπεζών, την ίδια ώρα που οι τελευταίες θα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και διεθνείς επενδυτές για το προτεινόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα οδηγήσει σε στενότητα κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, αν δεν ληφθούν ειδικά μέτρα όπως π.χ. ενισχύσεις, θα αναγκαστούν -σε μικρό ή μεγάλο βαθμό- να κρατικοποιηθούν.
Με το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζύ να κατηγορούν την Ελλάδα ως αιτία της κρίσης, ενώ επρόκειτο για ένα σχετικά μικρό και μεμονωμένο επιλύσιμο πρόβλημα στην περιφέρεια της Ένωσης, το ζήτημα επεκτάθηκε σε πρόβλημα αξιοπιστίας του συνολικού ευρωπαϊκού εγχειρήματος, υπογραμμίζει ο Betts.
Tα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της ευρωπαϊκής ηγεσίας στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Καθώς θα παρακολουθούμε τον αγώνα τους να αποφύγουν τις κρατικοποιήσεις, ίσως θα πρέπει να κοιτάζουμε πέρα από τη διαφωνία με τον κ. Cameron, την ουσία και το όραμα της συμφωνίας των 26 στις Βρυξέλλες.
Με αυτό το σκεπτικό, ίσως να μπορούμε να συγχωρέσουμε τον κ. Παπανδρέου που ζήτησε δημοκρατικές διαδικασίες και να δικαιολογήσουμε τον κ. Cameron που όρθωσε το ανάστημά του για τις βρετανικές τράπεζες.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση