GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μονοειδότητα...

H Μονοειδότητα (η ουσιαστική πλευρά της παγκοσμιοποίησης) Tου Σωτήρη Γλυκοφρύδη              Μονοειδότητα σημαίνει την επικράτηση του ενός ε...

H Μονοειδότητα (η ουσιαστική πλευρά της παγκοσμιοποίησης)
Tου Σωτήρη Γλυκοφρύδη
            
Μονοειδότητα σημαίνει την επικράτηση του ενός είδους. 
Η γη κατά περιόδους έχει υπάρξει μονοειδική, όπως την εποχή των φυτών, των δεινοσαύρων, κ.λπ. Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του ανθρώπου. 
Το ερέθισμα που προκύπτει για τη συγγραφή αυτού του άρθρου είναι να διερευνήσουμε την εξελικτική πορεία και το μέλλον μας. 
Τι είναι παγκοσμιοποίηση; Ποιος την ανάγει; 
Τη συμπεριφορά των κοινωνιών την ερμηνεύει η...
κοινωνιολογία, και καθόσον η εξελικτική της μορφή βασίζεται σε βιολογικά νομότυπα, η βαθύτερη ουσία της ανήκει στην κοινωνιο-βιολογία. 
Ως βάση της κοινωνιοβιολογίας μπορεί να τεθεί η υπόθεση, ότι, καθώς η φύση είναι ισχυρότερη από τη θέση του ανθρώπου (μια που οι φυσικοί νόμοι έφτιαξαν τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος εκείνους) τις κοινωνίες τις διέπουν φυσικές αρχές.  
Στον τοίχο της ανθρώπινης κοινωνιολογίας πρέπει να κυριαρχούν 5 μεγάλα πορτρέτα: του Πλάτωνα με τη θεωρία των ιδεών, του Αριστοτέλη με την αντίστοιχη της ωφελιμότητας, του Δαρβίνου με τη φυσική επιλογή, του Φρόιντ με τη λίμπιντο και του Μαρξ με την πάλη των τάξεων.
Κοντά σε αυτούς μπορούν να προστεθούν και των «πλάγιων» σχετικών στοχαστών όπως το Χάντιγκτον με τη «Σύγκρουση των πολιτισμών» και των προγόνων του που αναφέρονται στο λεγόμενο «Ζωτικό χώρο».
Στην έρευνα της κοινωνιολογίας επικρατούν οι εικόνες των γενετιστών, όπως ο Ντόκινς που θεωρείται ιδρυτής της εγωκεντρικής συμπεριφοράς των γονιδίων καθώς και  ο Γουίλσον ο οποίος με το έργο του «Για την ανθρώπινη φύση» μελετώντας τις κοινωνίες των εντόμων θέτει τις βάσεις της βιο-κοινωνικής δομής. Η ανθρωπολόγος Λιν Μάργκουλις, παρότι αιρετική στο δαρβινικό πρότυπο που επικρατεί, ως γυναίκα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Το γεγονός ότι δεν αναφερόμαστε στους κλασικούς κοινωνιολόγους όπως τους Καντ, Ντρικάιμ, Βέμπερ, κ.ά. είναι διότι εξετάζουμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.
Σχετικά με το δαρβινικό πρότυπο που υπάρχει στην ύπαρξη των μικρο και μεγαλο - κοινωνιών, αυτό προκύπτει διότι η όποια κοινωνία είναι μια μορφή ασφαλιστικής δομής και επικράτησης, όπου μέσω αυτής αλλά και δια αυτής, άρχει η μορφή του βιολογικά ικανότερου όντος και είδους. Βιολογικά ικανό ον (ή είδος) είναι εκείνο το οποίο η φύση έχει προικίσει με δυνατότητες να επιβιώνει, όπως είναι η δυνατότητα της απόκρυψης, τα νύχια ή τα δόντια, ο αριθμός των απογόνων, η οργανωτική μεταλλαγή, η ισχύς ανά βασική μονάδα, και γενικά όσα μπορούν να θεωρηθούν «προσόντα». Προσόν είναι ότι προτάσσει ένα όν (ή σύστημα) για να επιβιώσει, και «επιβίωση» σημαίνει ζωή πάνω σε ζωή. 
Ο άνθρωπος, από πλευράς προσόντων, μπορούμε να πούμε με σχετική σεμνότητα πως χαρακτηρίζεται από το φόβο, το στόμα - δάχτυλα και τη φαντασία, τουλάχιστον. Το φόβο, διότι θεωρείται το κατεξοχήν ον που κατέχεται τόσο έντονα από την έννοια του θανάτου. Το στόμα και τα δάχτυλα, διότι έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φλοιό του εγκεφάλου του, πράγμα που σημαίνει ότι τα όργανα αυτά έχει προτάξει έντονα για την επιβίωσή του. Η φαντασία, λόγω του πλήθους των ιδεών που κυριαρχούν πάνω στη ζωή του.
Πέραν αυτών των ανθρώπινων ιδιαιτεροτήτων και προσόντων, υπάρχει ένας γενικότερος  μηχανισμός υποδομής στη διαμόρφωση της εξέλιξης. Αυτός λέγεται «κλίμακα υπέρβασης» και έχει τρία σκαλιά, αλληλοεμπλεκόμενα και συνεχώς επαναλαμβανόμενα, με όλο πιο ασαφή συνισταμένη κατά τη διαδρομή της πολυπλοκότητας που είναι η εξέλιξη. Το πρώτο σκαλοπάτι είναι το «εγώ», ακολουθεί της ισχύος των «όμοιων» και έπεται της συνεργίας των «ανόμοιων» ή
συμπληρωματικότητα. Το ον ανεβαίνοντας αυτή την κλίμακα αυτό που υπερβαίνει τελικά είναι ο εαυτός του.  
Άλλος σημαντικός μηχανισμός φυσικής συμπεριφοράς, γενικότερος, είναι η λεγόμενη «οικονομία κλίμακας». Οικονομώ σημαίνει νέμω - κατανέμω τα του οίκου μου στον οίκο μου, με χαρακτηριστική φειδώ στα απαραίτητα, κάτω απο το πλέγμα της αλληλεξάρτησης. Το ανθρώπινο είδος εμφανίζεται στη ζωή του, άπληστο, αν συνεχίσει έτσι προκύπτει πως δεν έχει για πολύ μέλλον. Η έλλειψη των πόρων είναι ένας σημαντικός εξαναγκαστικός παράγων που επιδρά στην οργάνωσή των κοινωνιών, όπου ειδικά στον άνθρωπο, προκύπτουν ταχείες αλλαγές και έντονα αναγκασμένες. Θα λέγαμε ότι ο άνθρωπος έχει «γκαζώσει». 
Το δομικό στοιχείο της εμβιοπολιτικής συμπεριφοράς, λένε οι γενετιστές, προέρχεται από τα γονίδιά μας. Αυτά είναι που βιώνουν, αυτά αποτελούν τα πρότυπα της αθανασίας και βάσει αυτών το κάθε ον ή σύστημα θεωρείται ενεργούμενο, ένα «όχημα μεταφοράς» των γονιδίων. Επομένως, η εξελικτικότητα του ανθρώπου θα ακολουθήσει τα γονιδιακά προτσές, που επηρεάζονται (για να λάβουμε υπόψη μας και τους «αριστερούς ή ανθρωποκεντρικούς γενετιστές») από τη λεγόμενη «ελεύθερη βούληση», εάν αυτή υπάρχει, όπως και από όλα τα συμπαραμαρτούντα, προσόντα και ανάγκες. 
Μια πρώτη επέκταση του ανθρώπου στο ζωτικό χώρο έχει ήδη συμβεί, καθώς η γη έχει κατακλισθεί από τα ανθρώπινα είδη που υπήρξαν ως αρχέγονες φυλές. Ένα δεύτερο εξελικτικό γεγονός προκύπτει η μάχη των υποειδών, που υπήρξαν ως υποφυλές και συμπλέκονται ακόμη. Επακόλουθο κατά την πορεία προς την ομοιο-ειδότητα θα είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερου υποείδους, «διεθνικού», που θα χρησιμεύει ως πυρήνας παγκοσμιοποίησης, η αρχή της οποίας τέθηκε σε πρακτική ισχύ από τον Ποσειδώνιο τον Ρόδιο, ένα δάσκαλο υπάτων και υποψήφιων καισάρων κατά την έναρξη του Ελληνο- Ρωμαικού πολιτισμού.
Τις αρχές του Ποσειδώνιου, ο οποίος πρέσβευε ότι «ο άνθρωπος ανήκει σε όλες τις πολιτείες», τις είχε περιπαίξει από παλιά, πριν ακόμη εμφανιστεί αυτός με την Pax Romana, ο επί Αλέξανδρου, Διογένης, ο λεγόμενος από τους αστούς «κυνικός» (σκυλίσιος), θεωρώντας πρώτος τον εαυτό του «κοσμοπολίτη», πολίτη όλου του κόσμου. Ασχέτως της διάστασης των πόλων του αυτού αγωγού, το κυριαρχικό υποείδος, η «διεθνιστική παγκόσμια ελίτ» προκύπτει πως είναι υπαρκτή από παλιά και εξελίσσεται.
Όλα δείχνουν ότι η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μια δομή εξουσίας όπου θα άρχει μια «βασιλική» ηγετική ομάδα, έχοντας στις εντολές της τους φύλακες και τον απλό λαό για εργάτη, σύμφωνα με τα φυσικά νομότυπα, ο οποίος λαός δύσκολα θα μπορεί να απεγκλωβιστεί από τη θέση του. Γι’ αυτό ο Πλάτων με την «Πολιτεία» μπορεί να θεωρηθεί και προφήτης προ της ώρας του, ο δε Τόμας Μουρ με την «Ουτοπία», που σημαίνει «ούτως ποιεί ο τόπος», τον επαναλαμβάνει πιο αγνά εμφανιζόμενος ως ο μεγάλος θαυμαστής του.  
Για να συμβεί η ομογενοποίηση, είναι απαραίτητο είναι να υπάρξει σύγκλιση θρησκειών, γλωσσών και φιλοσοφικών ρευμάτων, και γενικώς όσων χωρίζουν τους ανθρώπους. Αυτά από κάποιες πλευρές έχουνε συμβεί (σύνορα, απόσταση, πληροφορία) αλλά από κάποιες άλλες πλευρές από την πολυπλοκότητα αυξάνονται οι διαστάσεις. Το πολίτευμα, αν η παγκοσμιοποίηση συμβεί, θα καταλήξει σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία, αστικού τύπου, με αποτέλεσμα να χαθεί η δημοκρατία και η μέση αστική τάξη. Το σύστημα θα μεταβληθεί σε «Λεβιάθαν», κατά τον Χόμπς, ένα κήτος - σκληρή μορφή κοσμικο-θρησκευτικής εξουσίας που θα τρώει τα παιδιά του.
Η διαδικασία της επέκτασης θα προέλθει, όπως συμβαίνει και στη φύση, από την κρίση των πόρων, παράλληλα με την αύξηση της πολυπλοκότητας και την αναγωγή της ευαισθησίας του με πληθυσμιακή ανισομετρία. Φυσικό είναι ότι θα προκύψουν μάχες μεταξύ των συναφών ειδών. Μια τέτοια μάχη, ίσως η πιο μεγάλη, θα συμβεί προφανώς μεταξύ της Άριας και Μογγολικής φυλής που είναι οι επικρατέστερες σαν υποείδη, για τις οποίες αναφέρεται κατά βάση ο Χάντινγκτον, ενώ αγριότερη αλλά σπανιότερη θα είναι μεταξύ των ατόμων της αυτής οικογένειας, όπου όταν αυτή συμβεί στη φύση αποδεικνύεται η πλέον άγρια και κανιβαλοφόρα.
Το αποτέλεσμα της μονοειδότητας είναι ότι θα χαθεί ο πλουραλισμός. Οι πόλεμοι των εθνών θα παύσουν, η ζωή θα επιμηκυνθεί αλλά θα προκύπτει καταλαγιασμένη. Η μέση τιμή ενέργειας του όντος θα παραμείνει ίδια με την αντίστοιχη της εντονότερης αλλά πιο σύντομης παλαιότερης ζωής του. Λόγω της ειρήνης και του περιορισμού των άγριων φυσικών ορμέφυτων θα ακολουθήσει η κατάθλιψη, ο περιορισμός της γεννητικότητας και ασταθείς νευρο/ψυχώσεις.  Η γεννητικότητα θα περιοριστεί, φυσικά και τεχνητά, για να διατηρηθεί το σύστημα που θα βρίσκεται στις άκρες των ορίων, σε πλαίσιο εξάντλησης υποδομών και τελεολογικό.   
Καλό και κακό στη φύση δεν υφίσταται, είπε κάποτε ο νομοκράτης της απροσδιοριστίας, ο Ηράκλειτος, υπό την έννοια ότι αυτό που θεωρούμε καλό έχει ένα αρνητικό ισοβαρές αντίτιμο, αν εξεταστεί με μη ανθρωποκεντρικό και ιδεαλιστικά συμφέρον μέτρο. Επίσης, προκύπτει ότι θα συνυπάρξουνε οι απαραίτητοι αναρχικοί  πυρήνες ως ασφαλιστική δικλείδα επιβίωσης του διπολικού (+) και (-) συστήματος.
Εν κατακλείδι, η μονοειδότητα δεν είναι μόνο απόρροια της φύσης αλλά και της  θέσης του ανθρώπου. Ο άνθρωπος μπορεί να ενεργήσει σε αυτήν επιταχυντικά ή επιβραδυντικά αναλόγως της φύσεώς του και των υπαρχόντων αναγκών. Η απόφαση επί του θέματος είναι στην αιχμή της διαίσθησης και της περισυλλογής, σε μια ζωή που η ελευθερία συνυπάρχει με το θάνατο και ζούμε με τον ύπνο, όπως λέει περίπου ο Ηράκλειτος.  
Καλή σας νύχτα...

13 σχόλια

  1. Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός…» φέρεται να είπε προημερών σε μια αποτις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καρφι», που δημοσιεύεται σήμερα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι που μιλούν μαζί του, υποστηρίζουν ότι ο Καραμανλής πιστεύει πως «όσοι ασχολούνται με τη διαχείρηση της κρίσης αυτή την περίοδο θα καούν» και πως από τις εξελίξεις θα κριθεί εν πολλοίς και η προσωπική του τύχη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ FACEBOOK

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 700 ΜΕ 800 ΕΥΡΩ. ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
    2 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
    3 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
    4 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
    5 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ -ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
    6 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    7 ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
    8 ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
    4 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ

    Κόψε τα drugs άμεσα, έχεις βλαμενιάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία

    Γέλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ 6:52:00 μ.μ.
    ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΟΛΩΑΔΕΡΦΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ – GAY ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός…» φέρεται να είπε προημερών σε μια αποτις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,


    Θα τάχε πιεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Τρέχα Κώστα, σε ζητάει ένας χαζός, βιάζεται λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση