GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H άλλη Μαγνησία του κ. Αγοραστού...

Στενάζουν οι μικρομεσαίοι... Σε πιστωτική ασφυξία δεκάδες επαγγελματοβιοτέχνες στο Νομό Μαγνησίας. Εκπέμπουν SOS αφού αδυνατούν να ανταπεξέ...

Στενάζουν οι μικρομεσαίοι...

Σε πιστωτική ασφυξία δεκάδες επαγγελματοβιοτέχνες στο Νομό Μαγνησίας. Εκπέμπουν SOS αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις εν όψει Χριστουγέννων.
Το 2011 εξελίσσεται σε από τις χειρότερες χρονιές που έχουν δει οι μικρομεσαίοι τις τελευταίες δεκαετίες.
Στελέχη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας εκτιμούν ότι...
μέχρι τέλους του μήνα υπάρχει ορατός κίνδυνος μια στις τρεις επιχειρήσεις να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, ενώ μια στις δυο ήδη καθυστερεί στις πληρωμές της, είτε αυτές σχετίζονται με επιταγές ή ΦΠΑ είτε αφορούν σε φόρους, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και δόσεις δανείων.
Το 90% αυτών των επιχειρήσεων δίνει πλέον απλά τη μάχη της επιβίωσης, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι μία στις δύο επιχειρήσεις τέλος του μήνα θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές δαπάνες.
Οι διαταγές πληρωμής για αρκετές επιχειρήσεις αποτελούν την σκληρή καθημερινότητα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις επαγγελματιών που ήδη το φάσμα της οικονομικής καχεξίας έχει προκαλέσει και άλλες κοινωνικές σοβαρές επιπτώσεις. Σε επιχειρήσεις που κάποτε ανθούσαν σφραγίζονται πλέον επιταγές για 2.000 και 3000 ευρώ, το Τραπεζικό Σύστημα κλειδώνει αυτομάτως την Πιστωτική Πολιτική στους επαγγελματίες με αποτέλεσμα να εκπλειστηριάζονται όλο και πιο συχνά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Και σαν να μην έφτανε αυτό χρεώνονται και επιπλέον τα έξοδα δικαστικών επιμελητών. Σύμφωνα με την Ο.Ε.Β.Ε.Μ. και βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι παραγγελίες έχουν περιοριστεί πάνω από 50%.
Βρόγχος… οι πιστωτές και οι τράπεζες
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βιώνοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν για να παραμείνουν όρθιοι να ενταχθούν στο άρθρο 99 ειδικού νόμου που “κλείνει το δρόμο σε πιστωτές και τράπεζες” για ένα περίπου χρόνο και κάτι για να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα.
“Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας πριν το λουκέτο για να δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα μήπως και διατηρήσει την επιχείρησή του, τονίζει ο Κ.Ν., μικρομεσαίος επιχειρηματίας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, γνωρίζοντας βέβαια ότι πλέον επειδή το συγκεκριμένο αποτελεί την «πεπατημένη» οι διαδικασίες πλέον είναι χρονοβόρες και δεν είναι στο τέλος σίγουρο κατά πόσο θα εγκριθεί η υπαγωγή.
«Ζούμε καθημερινά με την αγωνία να καλυφθούν οι επιταγές» σημειώνει ο Κ.Ν., ενώ πολλοί μικρομεσαίοι περίμεναν το ΤΕΜΠΜΕ αφού οι διαδικασίες ήταν τέτοιες που όπως υποστηρίζουν δεν βοήθησαν, μιας και οι επαγγελματίες έπρεπε να δανειοδοτηθούν για να ξεχρεώσουν οφειλές στο ΙΚΑ και την Εφορία, όταν μπορούν να κάνουν ρύθμιση και να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε διάστημα δύο χρόνων. Η κρίση στην αγορά είναι τέτοια, που από 30 ημερών κάποτε οι επιταγές έχουν φτάσει σήμερα να είναι ακόμη και 12μηνες, με μέση διάρκεια τους επτά μήνες.
«Οι τράπεζες πρέπει να αναλογιστούν τα σημεία των καιρών και να πάψουν να επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες με μονομερείς αυξήσεις επιτοκίων» επισημαίνει ο Κ.Ν. και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες, που ουσιαστικά πλέον στηρίζονται στην κρατική βοήθεια και τις εγγυήσεις ώστε να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, ρίχνοντας ζεστό χρήμα… στην πραγματική οικονομία που κυριολεκτικά στενάζει.
«Εμείς ως ΟΕΒΕΜ και ως ΓΣΕΒΕΕ λέμε ότι χρειάζεται να υπάρξει μια δεύτερη ευκαιρία στο θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ» επισημαίνει από την πλευρά του ο γραμματέας Κώστας Κόγιας. Είναι αδιανόητο το ταμείο Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων να μην φτάνει να στηρίξει πραγματικά αυτούς τους συναδέλφους που χρήζουν άμεσης στήριξης και βοήθειας. Επιπλέον πρέπει να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη μάστιγα του παραεμπορίου. Στην περιοχή εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται το φαινόμενο μιας απαράδεκτης κατάστασης που υπάρχει στην πόλη μας τόσο από αλλοδαπούς, όσο και Έλληνες πλανόδιους γυρολόγους, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις. Όταν μια αγορά, όπως η αγορά του Νομού Μαγνησίας, με φθίνουσα πορεία και με μικρή κινητικότητα, δέχεται το ένα μετά το άλλο τα πλήγματα, πώς είναι δυνατό να αντέξει στον ανταγωνισμό και συνεχίσει να υφίσταται αξιοπρεπώς;» αναρωτιέται ο ίδιος.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ                                                                                                                  

5 σχόλια

  1. ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ ΤΕΛΟΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ Ο… ΓΙΟΣ ΤΟΥ. ΩΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

    Τα τίναξε , σε ηλικία 69 ετών, ο κομμουνιστής δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο τύραννος βρισκόταν στην εξουσία από το 1994, διαδεχόμενος τον… πατέρα του. Τώρα, θα τον διαδεχθεί ο… γιός του, Κιμ Γιονγκ Ουν. Είν’ αυτό που λέμε: «από τον παππού στον εγγονό»…

    Ο κόκκινος δικτάτορας, επί των ημερών του οποίου η χώρα του είχε βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ πέθαναν από λιμό τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Κορεάτες κι άλλοι τόσοι βρίσκονται φυλακισμένοι σε στρατόπεδα θανάτου, άφησε εποχή με τις εκκεντρικότητές του (στα πλαίσια ασφαλώς των αριστερών του… ευαισθησιών…). Ήταν διεθνώς γνωστή η αδυναμία του στο (αμερικάνικο) κονιάκ μάρκας Hennessy VSOP, στις (διόλου επαναστατικές…) αμερικάνικες κινηματογραφικές ταινίες (είχε στη συλλογή του 30.000 ταινίες!), στα… αγάλματα (υπολογίζεται ότι περί τα 35.000 αγάλματα του ιδίου και του πατέρα του «κοσμούν» όλη τη χώρα), στις ανήλικες πιονιέρες του κόμματος και στα… γκουρμέ γεύματα.

    Σύμφωνα με Ρώσσο διπλωμάτη, που τον συνόδευε σε ταξίδι στην Ρωσσία με το τραίνο (ο τύραννος φοβόταν τα αεροπλάνα και δεν ταξίδευε ποτέ μ’ αυτά), ο Κιμ Γιονγκ Ιλ παράγγελνε επί καθημερινής βάσεως αστακούς οι οποίοι μεταφέρονταν ζωντανοί στο τραίνο!

    Στον αγύριστο!

    (ΥΓ): Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, στον Περισσό και στην Κουμουνδούρου κηρύχτηκε… πένθος, με τις κόκκινες σημαίες –με μια μαύρη κορδέλα στο πλάι- να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ Παπαρήγα, Τσίπρας και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις είναι καθ’ οδόν προς την Β. Κορέα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον… λαϊκό ηγέτη. Άντε και καλά σαράντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τραγική κατάσταση του μικρομεσαίου οικονομικού ιστού βιώνεται από το σύνολο της κοινωνίας.

    Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ?

    Φανατισμός με φυσικό επακόλουθο τον παραλογισμό.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση