GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκε το σωματίδιο Higgs;..

Από το http://www.e-fysikh.blogspot.com/ Τρίτη και 13 προχθες, η επιστημονική ομάδα του CERN μόνο άτυχη δεν στάθηκε, αφού ανακοίνωσε στοιχ...

Από το http://www.e-fysikh.blogspot.com/
Τρίτη και 13 προχθες, η επιστημονική ομάδα του CERN μόνο άτυχη δεν στάθηκε, αφού ανακοίνωσε στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs! Πειραματικές μετρήσεις στον επιταχυντή αδρονίων LHCέδειξαν ότι το σωματίδιο ίσως έχει μάζα περίπου 126 GeV/c2 , αν και δηλώνουν ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερες μετρήσεις για να το ανακοινώσουν ως οριστική απόδειξη της ανακάλυψης του .
Τί είναι το σωματίδιο Higgs ;
Με μία πρόταση, χαρακτηρίζεται ως το "σωματίδιο του Θεού" , με την έννοια ότι αυτό πρέπει να ευθύνεται για την ιδιότητα της μάζας σε όλα τα άλλα σωματίδια .
Το σωματίδιο ευτό επινοήθηκε απ΄τον Φυσικό Peter Higgs το 1964, για να...
 εξηγήσει στα πλαίσια της ηλεκτρασθενούς αλληλεπίδρασης πώς οι φορείς της ασθενούς αλληλεπίδρασης (σωματίδια W και το σωματίδιο Ζ ) έχουν μεγάλη μάζα, ενώ οι φορείς της ηλεκτρομαγνητικής, τα φωτόνια, έχουν μηδενική μάζα, είναι άμαζα .
Για την ανακάλυψη του, απαιτούνται τεράστιες ενέργειες, γι αυτό και είναι δύσκολο να εντοπιστεί . Οι τεράστιοι υπόγειοι επιταχυντές στο CERN στην Γενεύη και στο Fermilab του Σικάγο ανταγωνίζονται ποιος θα τον εντοπίσει πρώτος, σε ένα κυνήγι που κρατάει τα τελευταία 47 χρόνια .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το CERN ως Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτείται και από την Ελλάδα, με ένα ποσό που ανέρχεται γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χοντρικά δηλαδή 1 ευρώ τον χρόνο για κάθε πολίτη. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι στο πείραμα συμμετέχουν και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές.
Το "σωματίδιο του Θεού" είχε, άραγε την ατυχία να συλληφθεί στ΄αλήθεια ; Μακάρι !

5 σχόλια

  1. Μα κυριοι..
    Το θεμα ειναι απλο..

    Δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ με δοτο ανδρουτσοπουλο
    ( η παποδημο και τετοια)..
    Καμμια λυση με σαμαρα ..

    ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
    Η ΜΟΝΗ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση ειναι αυτη:
    Ενας "Παπαδοπουλος" ..
    ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ του στρατιωτικου νομου.

    Και αμεσως:
    ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ.
    Αμεση εκτελεση ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ των αλιτηριων.
    Δημευση της περιουσιας τους (99% προιον κλοπης του δημοσιου).

    Και μετα βλεπουμε..
    Εχουμε τις δυνατοτητες να τα βγαλουμε περα μονοι μας μετα..

    Ευχαριστω.
    Καλημερα στους ανθρωπους

    τζων

    Υ.Γ
    ( Ε! σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια για σας δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗμερα ζωα,κτηνη,υποκοσμε,καθικια σκυλια )
    Για σας ΜΟΝΟ κρεμαλα. Καμμια κουβεντα. καμμια συζητηση.
    ΚΡΕΜΑΛΑ τζογλανια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕ,ΜΑΣΟΥΛΑΝΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ.ΜΙΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΜΙΑ ΥΠΡΘΕΡΜΑΝΘΗΚΕ.ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΣΤΗ ΓΗ,ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΡΩΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΠΤΩΧΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙ ΓΗΣ.ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΜΟΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 600 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ 1200 ΕΤΗ ΖΩΗΣ,ΠΙΑΣΤ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΟΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΑΥΤΗ Η ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΑΖΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟ,ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ.ΚΙ ΕΝΩ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ,ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,ΔΗΘΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ Η ΤΗΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι για να γλυτώσουμε από θεούς και παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΔΗΣΗ

    Στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και της Χριστοφιλοπουλου ευης εφτασε καταγγελια οτι οι καθηγητες του σχολειου ΠΣΠΑ... Σκουφα 43 Αθηνα Κολωνακι


    τα πινανε στην παιδαγωγικη συνεδριαση στις 12 Δεκεμβριου!!!

    Ε τι εχει να γινει!!!

    Αννα παρε τα κεφαλια της Δανιλη Ελενης της μπεκρους διευθυντριας και της Παπατσιμπα Λαμπρινης που τα επινε με τον Δημητριαδη Παναγιωτη και καπνιζαν μεσα στο Σχολειο!!

    Τους πηραν χαμπαρι και οι πιο γυφτοι και μπηκαν στο σχολειο και πηραν τα θρανια!!!

    τηλ. Πσπα 2103611112

    για μεθυστικες επιτυχιες!!

    Πατερας μαθητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγις Πατερας Μαθητη

    Πασοκος


    Χαζός δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση