GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος αφέθηκε ο @menacius...

Ελεύθερος αφέθηκ ε σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος και blogger Αντώνης Δημόπουλος (@menacius!) , μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι ...

Ελεύθερος αφέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος και blogger Αντώνης Δημόπουλος (@menacius!) , μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», που είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια την Τρίτη, τρίτη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα, οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση τους ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση του και... χαρακτήριζαν τον δημοσιογράφο θύμα της μεθόδου των προληπτικών συλλήψεων.
«Τον Αντώνη Δημόπουλο είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ως μέλος και εθελοντή που εργάζονταν για τον ιστοχώρο της διεθνούς Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» στην οποία συμμετέχουν και την οποία στηρίζουν ενεργά οι Οικολόγοι Πράσινοι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνουν οι Ο.Π., η σύλληψη του Αντώνη, την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην περιοχή των Εξαρχείων, την ώρα που κρατώντας βιντεοκαμέρα προσπαθούσε να καλύψει τα γεγονότα για λογαριασμό της διαδικτυακής τηλεόρασης OMNIA.TV, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
«Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που συλλαμβάνονται μέλη της Πρωτοβουλίας η οποία έχει αποδείξει στην πράξη ότι αγωνίζεται με ειρηνικά μέσα, ενώ αντίθετα είναι η πολλοστή φορά που εργαζόμενοι στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο αποτελούν στόχο απρόκλητης επίθεσης από αστυνομικές δυνάμεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Παράλληλα οι αθρόες προληπτικές συλλήψεις πολιτών, ως πρακτική των καιρών έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με οποιοδήποτε έννοια δικαιοσύνης που διέπει τις δημοκρατίες αφού καταστρατηγούν το Σύνταγμα αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» τονίζουν οι Ο.Π.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από «την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να αποφύγει πρακτικές που συνάδουν με τα ακροδεξιά μέλη της και ειδικότερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»:
-Την άμεση αποφυλάκιση του Αντώνη Δημόπουλου.
-Την παύση της στοχοποίησης των μελών της ειρηνικής πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
-Την απόδοση ευθυνών για κάθε περιστατικό βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στον τύπο ή δημοσιογράφων ή και άλλων πολιτών, και την άμεση παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπεύθυνων για τον σοβαρό τραυματισμό του Μανώλη Κυπραίου τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα καθώς και πλείστων άλλων πολιτών.
«Υπογραμμίζουμε ότι σε έκδοση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, επισημαίνεται ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη βρίσκεται υπό απειλή. Ας αναλογιστεί λοιπόν εκτός των άλλων, η ελληνική κυβέρνηση εάν με την πρακτική της θα συνεχίσει να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση που ντροπιάζει την Ευρώπη και την ιστορία της» καταλήγουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

2 σχόλια

  1. Υπάρχει κάποιος ,να μου εξηγήσει, όταν εύρίσκεται εν κινδύνω, αυτός
    και η Πατρίδα του, τι θα κάνει?
    Απλά, ή θα πρέπει, αυτός που επιτίθεται,να γυρίσει πίσω στούς
    ==ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ==και να τους διαμηνύσει,ότι,δεν γίνεται προδότης της Πατρίδος του και να τους φτύσει κατάμουτρα, ή αλλιώς,θα πρέπει, να υποστεί τα αυτονόητα .
    Εν προκειμένω , οι αίτιοι για τον
    του Γρηγοροπούλου μακάβριον θάνατον
    ζούν και βασιλεύουν και πολιτεύονται εις το όναμά του.Αίσχος? ίσως ναί. Καθ΄΄οτι
    η γραμμή του κόμματος είναι καθεστωτική, καθ΄ότι κομμουνιστική.

    Ο κομμουνισμός, διτηρήται και συντηρήται, απο τις κοινωνικές αναταραχές , που προξενούν οι ίδιοι εις βάρος του κράτους
    και όταν πάρη την αρχηγία,τότε,
    διοικεί δικταρικά,αυτός είναι ο
    κανόνας.
    Ο κομμουνισμός στην Ελλάδα, έχει επιφέρει τα μεγαλύτερα εγκλήματα
    εις βάρος του Έθνους μας και της
    οικονομίας γενικά.
    Τα Εθνικά έγκλήματα, εις βάρος της Ελάδος, είναι πολλά και..
    διαχρονικά. Οπως.....το Μακεδονικό.
    Κι΄αύτό μας το περιγράφει,καθαρά,
    ένας προδότης ,που λέγεται Χαρίλαος Φλώράκης

    Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.

    «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε
    τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή… Υπήρχε
    η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε
    μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και
    πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»


    Ριζοσπαστης 7/5/1998

    Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα “Νόβα Μακεντόνια” στους «γειτονους»
    έλεγε...


    «Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο.
    Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια
    αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις
    σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην
    Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ… Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του
    εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?)
    που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα.
    Τι δεν λενε οι «συντροφοι» στις μαζικες συναξεις τους… Και τα μαρξιστοκρατουμενα
    Μεσα Αναμεταδοσεως Αριστερων Αποψεων.
    Η Ελλάδα 'ομως , μεγάλη ψυχή,
    τους συγχωρεί όλους τους εχθρούς
    της.Γιατι πιστεύει στην Δημοκρατία
    και στην γεναιότητα των Ελλήνων.
    Dr Ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε!! τα λένε επιτελούς ότι θα πάρουν τα @@@@@@@@@@@ όλων μας οι τοκογλύφοι;

    {Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιγνίδι, ποτέ Βούδας ποτέ Κούδας, πότε Ιησούς κι’ Ιούδας }μας το τραγούδαγε ο συχωρεμένος ο Μανώλης ο Ρασούλης... Όλοι αυτοί που στηρίζουν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.. Η φοβούνται που τους επικίνδυνους να ηγούνται Η τα περνούνε κάτω από το τραπέζι!!

    Ας μας πούνε τι να περιμένει ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ ,ένας άνεργος που είναι 63-65 ετών; Ένα νέο άνεργο παιδί με πτυχία!!!! από τα ακόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.ΓΟΣ, , της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;
    Και τώρα κάτι δεινόσαυροι σαν τον κ. Πάγκαλο, κ. Απόστολο Κακλαμάνη!! Θέλουν να μας πείσουν ότι Δεν έπαιρναν χαμπάρι, για τον σύντροφο Μαντέλη , Πάχτα, Μανίκας - Νεονάκης : που με βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, το 1999!!! Για τον Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES που κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού!!!! Τίποτα..
    Για το διάστημα 1985-1988 στο οποίο ο κ. Σήφης Βαλυράκης που διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του {οικογενειακού ομίλου} Brodyn!!!. Και χιλιάδες αλλά μέχρι τις τέτοια της από οφ σορ του Βουλγαράκης ..Δεν είπανε ποτέ που πήγανε αυτά τα λεφτά, από τα εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς που ήταν τα συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ…Ποίοι είναι αυτοί που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη ΖΗΜΕΝΣ; υπουργοί των κυβερνήσεών τους!! που προώθησαν σε αυτή με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις και οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν.
    Οι μίζες τους λένε ότι είναι, περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΗΜΕΝΣ , των άλλων εταιρειών που πήραν δουλειές στη χώρα μας; και τώρα ζητάμε οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τον τελικό λογαριασμό να τον πληρώνουν οι πολίτες ,και οι φορολογούμενοι οι καταναλωτές.. Το Δημόσιο υπέστη ανυπολόγιστη βλάβη. Η πολιτική ζωή ευτελίστηκε. Οι αφανείς χρηματοδότες έγιναν οι managers των πολιτικών μας ,ΦΤΟΥ ΤΟΥΣ.. Και τώρα μερικά από αυτά Γομάρια που είναι στην Βουλή , οι ίδιοι είναι μέσα στην βουλή κατά 80% ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίζουν ψηφίζουν και για την ζωή μου- μας!!!ΚΚΕ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ..ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση